Takva Yolu Gönderileri

Takva Yolu kitaplarını, Takva Yolu sözleri ve alıntılarını, Takva Yolu yazarlarını, Takva Yolu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kalp sadece Allah'ı sever ve dini onun için halis kılarsa; kendini asla başkasının sevgisine kaptırmadığı gibi, sözü edilen aşka da tutulmaz…
"Hayâ imandandır." Hayâ ve sükût, imanın bir şubesidir; hayâsızlık ve konuşma serbestliği, nifakın bir şubesidir.
Sayfa 116 - 2.BaskıKitabı okudu
Reklam
"Ya Rabbi, bizim hidayetimizi artır." (Allahümme amin ecmain)
Sayfa 115 - 2.BaskıKitabı okudu
Bir sahih hadiste de şöyle buyurulmuştur: "Ümmetimde cahiliyet devrinden kalma 4 şey vardır: 1- Soy sopla övünmek, 2- Soy sopa sövmek, 3- Yıldızlardan yağmur ummak, 4- Ölüye ağlamak..."
Sayfa 112 - 2.BaskıKitabı okudu
"Dört huy, her kimde bulunursa (hâlis) münafık olur. Yahut kendisinde şu dört huydan bir huy bulunursa, onu bırakıncaya kadar, kendisinde münafıklıktan bir haslet mevcut olur: Söz söylerken yalan söylemek, vadettiğinde sözünden dönmek, ahdettiğinde ahdini tutmamak, bir çekişme ve tartışmada haktan ayrılmaktır."
Sayfa 112 - 2.BaskıKitabı okudu
Adalet, itidal demektir, itidal ise, kalp düzgünlüğüdür. Nitekim zulümde kalbin bozukluğu demektir. Bundan dolayıdır ki, kişi işlediği bütün günahlarla nefsine karşı zalim durumdadır. Zulüm, adaletin zıttıdır; zalim olan kimse nefsine karşı adilane değil, bilakis zalimane davranır. Kalbin ise, düzgünlüğü, iyiliği adalette; bozukluğu, kötülüğü de zulümdedir. Yine bir kimse nefsine zulüm ettiği zaman, hem zalimdir, hem de zulme uğratmıştır; nefsine adil davrandığı zamanda hem adil, hem de adalete uğrayandır. Çünkü işi yapan odur, işin hayır ve şer, karşılığı da kendine gelir. Bu manada Allahu Teâlâ şöyle buyurur: "Herkesin kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır." (Bakara/286)
Sayfa 105 - 2.BaskıKitabı okudu
Reklam
<<... Şüphe ve cehalet de böyledir; kalbi eleme sevk eder. Bu hususta Allah Resulü şöyle buyurmuştur: "Bilmediklerinde sorsalardı ya; zira cahilliğin şifası sormaktır."
Sayfa 101 - 2.BaskıKitabı okudu
Biten bir oturumu günahtan arıtıcı dua da şudur: "Sübhanekellahümme ve bihamdik, eşhedü en la ilahe illa ente estağfirûke ve etubü ileyk: Allah'ım, sana hamd ederek seni tesbih ve tasdikte bulunurum. Senden başka bir ilah olmadığına şahadet ederim, senden mağfiret diler, sana tövbe ederim."
Sayfa 90 - 2.BaskıKitabı okudu
Allah Resulü bineğine bindiği zaman, Allah'a hamd eder "Elhamdülillah", der sonra üç kere tekbir getirir 'Allahu ekber" der, bundan sonra da: "La ilahe ente sübhaneke zalemtü nefsi, fağfirli: Senden başka ilah yoktur, seni tenzih ederim; nefsime haksızlık ettim, beni bağışla" derdi.
Sayfa 90 - 2.BaskıKitabı okudu
Bir zat demiştir ki: "Geceyi namaz kılmakla ihya ediniz, seher vakti olunca da istiğfar ile geçiriniz." Sahih bir hadiste şöyle geçer: Allah Resulü namazını bitirip de ayrılınca üç kere istiğfar eder ve sonra da şöyle derdi: "Allahümme entesselamu ve minkesselamu tebarekte ya ze'l-celali ve'l-ikram". "Allah'tan mağfiret dileyin. Şüphesiz ki, Allah, çok bağışlayan, çok merhamet edendir." (Müzzemmil/20)
Sayfa 89 - 2.BaskıKitabı okudu
Reklam
Abdullah b. Ömer şöyle demiştir: "Allah Resulü'nün bir mescitte yüz kere: Rabbenağfir li ve tüb aleyyy inneke entettevvabürrâhim: Rabbim, beni mağfiret eyle, tövbemi Kabul buyur, şüphesiz sen tövbeleri çok kabul edensin, çok mağfiret edensin" dediğini sayardık.
Sayfa 89 - 2.BaskıKitabı okudu
Buhari'nin Sahih'inde rivayet ettiği hadiste, Şeddad b. Evs şöyle der: "Allah Resulü şöyle buyurdu: "Seyyidü'l-îstiğfar, kulun şöyle demesidir: Allahümme ente Rabbi La ilahe illa ente halakteni ve ene abdüke ve ene ala ahdike ve va'dike ma'steta'tü, euzübike min şerri ma sana'tü abuleke bini'metike aleyye, ve ebuü bizenbi fağfirli, feinnehu la yağfiru'z-zünube illa ente: Ey Allah'ım! Sen benim Rabbimsin, senden başka Allah yoktur, beni yaratan sensin, ben senin kulunum, senin emrine ve vaadin üzerine gücüm yettiği kadar yaptığım günahları itiraf ediyorum. Çünkü günahlarımı ancak Sen affedersin... Beni affet! Bu duayı samimi bir yürekle okuduğu günün gecesinde ölen bir kimse cennetliklerdendir."
Sayfa 88 - 2.BaskıKitabı okudu
Allah Resulünün başına sevindirici bir iş geldiğinde: Elhamdülillahillezi bini'metihi temimmü's-salihat; İyi ve faydalı şeyler nimetiyle tamam olan Allah'a hamdolsun derdi. Başına üzücü bir şey geldiğinde de: Elhamdülillahi ala külli hal; Her halükarda Allah'a hamdolsun derdi.
Sayfa 45 - 2.BaskıKitabı okudu
La havle vela kuvvete illa billahi'l-aliyyi'l-azim: Bütün güç ve kuvvet, uliyet ve azamet sahibi Allah'ındır.
Sayfa 34 - 2.BaskıKitabı okudu
Allah Resulü şöyle buyurdu: "Allah aczi ve beceriksizliği kınar. Sen akıllı ve becerikli ol, bir iş seni bunalttığı zaman 'Hasbinallahu ve ni'mel-vekil' de" (Allah bize yeter, O ne güzel vekildir).
Sayfa 33 - 2.BaskıKitabı okudu
52 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.