Tanrının Alfabesi 2

Mehmet Mirioğlu

Tanrının Alfabesi 2 Sözleri ve Alıntıları

Tanrının Alfabesi 2 sözleri ve alıntılarını, Tanrının Alfabesi 2 kitap alıntılarını, Tanrının Alfabesi 2 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Evrimde her canlı bir ara türdür, hiçbir tür tam ve tamamlanmış değildir.
Sayfa 247 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Evrendeki fizik kuralları özel olarak yaşam için tasarlanmamıştır; Evren yaşamı oluşturmaya uyumlu olduğu için canlılık oluşmuştur. Bu ikisi arasındaki ayrım yapılmalıdır.
Sayfa 304 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Bir eleştiriyi, bir görüşü veya herhangi bir fikri başkası için geçerli olarak görüp kendiniz için geçersizliğini savunursanız ve üste çıkarak, ''ben hariç'' derseniz, mazeret safsatasına düşmüş olursunuz.
Sayfa 29 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Bilimsel yöntemde doğrulamanın değil yanlışlamanın temel ilke olduğunu hatırlayın.
Sayfa 241 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Tanrı fikrine ulaşmak cehaleti Tanrıyla doldurmaktan öteye gidemez.
Sayfa 31 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Canlılığın kökeni ve tüm bu varlıkların nasıl oluştuğu sorusu bilimsel bir sorudur ve bunu bilim yanıtlayacaktı, gökten indiği iddia edilen dogmalar değil. Bilimin boşluklarını Tanrıyla kapatmak, cehaleti Tanrılaştırmaktır.
Sayfa 186 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Evrimin böcekten bitişik komşulardan birine sıçramasını bekleyebilirsiniz fakat böcekten doğrudan tilki veya akrebe dönüşmesini bekleyemezsiniz.
Sayfa 247 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Ahlak insanlar arası ilişkilere yönelik bir disiplin olduğundan dolayı ahlakın kaynağı da bu ilişkilere ve insan refahına dayanmalıdır.
Sayfa 392 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Bizim var olmamız için doğanın fiziksel parametreleri bu şekilde değil, doğanın fiziksel parametreleri bu şekilde olduğu için biz varız.
Sayfa 348 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Yaşamın kökeninin ne olduğu sorusu bilimsel bir soru olmakla birlikte yine sistematik bilgi birikiminin gerçekleştiği bilim tarafından çözülecektir. Bilimin bir boşluğunu ilahe müdahaleyle doldurmak, çözülmemiş bir bulmacanın tüm kutucuklarını ''A'' harfiyle doldurup sorunu çözmeye çalışmak gibidir. Bilinmeyeni başka bir bilinmeyenler çözmek mümkün olmaz. Bununla birlikte ''bilim açıklayamıyor, o halde Tanrı yaptı'' açıklaması sorun hakkında hiçbir ilerleme kaydetmeyecektir. Zira bilim bir zamanlar şimşeğin çakmasını da açıklayamıyordu, fakat bu durum Zeus'un sinirlendiğine delalet getirmeyecekti.
Sayfa 296 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Reklam
İnsan türünün ve diğer canlı türlerinin vücutları hiçbir kusuru barındırmayan mükemmel sistemler değildir. Vücutlarımız evrimsel hatalarla ve körelmiş organlarla doludur.
Sayfa 183 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Doğada eksik ve tamamlanmamış hiçbir sistem yoktur. Bu sezgi insanların hatalı algısıdır; canlılık eksiksiz değildir ve olamaz. Geçmişteki canlılara bakacak ve onların işleyişini inceleyecek olursanız canlıların sürekli bir değişim içinde olduğu gözlenir.
Sayfa 183 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Bir zamanlar atomun bölünemeyen temel parçacık olduğu düşünülüyordu ve Evren durağan sanılıyordu. Daha sonra atomun bölünebileceği ortaya çıktı ve yine bilim geliştikçe Evrenin durağan olmadığı anlaşıldı.
Sayfa 43 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Bize evrenin nasıl oluştuğu sorulduğunda verdiğimiz cevabın Tanrı olması aslında içselleştirdiğimiz bilgi yoksunluğunun dışa vurumudur. İnsanların çoğu ''bilmiyorum'' demez; bildiğine inanır. Evren nasıl oluştu sorusuna ''Tanrı yarattı'' demek psikolojik bir savunmadır. Aslında yaptığımız tek şey bilmiyorum dememek için Tanrı savunusuna sığınmaktır. ''Tanrı yaptı'' demek herhangi bir yanıt değildir, ''bilmiyorum'' sözünün ilahlaştırılmasıdır. ''Tanrı Yaptı'' demekle hiçbir şeyin bilindiği yokken biliyormuş havası verilir. ''Bilmiyorum'' demeye eşdeğer olan Tanrı cevabının insanları bu kadar tatmin etmesinin en şaşırtıcı tarafı bir yana bu cevabın asıl sebebi her nedense insanın egosunun ''bilmiyorum'' demek istememesidir.
Sayfa 41 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
-O doğa yasalarını oluşturan ne? -Bilmiyorum, ne? -Tabii ki Tanrı… -Hmmm, peki Tanrıyı kim yarattı? -O yaratılmamıştır. -Madem Tanrının yaratılmadığını düşünüyorsun doğa yasalarını yaratan birisini neden arıyorsun ki? ''Yaratılmayan şey Evren midir yoksa Tanrı mı?'' karşında bende size; düşünen, karmaşık bir öze sahip, üstün, hatta her şeyden daha üstün, her şeyi bilen, merhamet sahibi, kişisel bir şeyin sonsuzdan beri var olmasının mantıksızlığını anlatmaya çalışıyorum. Siz bana, ''doğa yasalarını kim yarattı?''diye sorduğunuz zaman, doğa yasalarının hep var olduğuna kimse tarafından yaratılmadığına, doğa yasalarını kim yarattı demenin daha güçlü bir sorun doğuracağına dikkat çekiyorum. Eğer Tanrı yaratılmamış diyorsanız veya '' Tanrıyı kim yarattı?'' sorusu anlamsız diyorsanız ben de aynı şekilde ''doğa yasalarını kim yarattı sorusu anlamsızdır.'' diyorum. Üstelik doğa yasaları Tanrıdan çok daha basittir, be sebeple sonsuzdan beri var olan şeylerin doğa yasaları olması daha mantıklıdır.
Sayfa 37 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
38 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.