Nurettin Topçu, Erol Güngör, Nevzat Kösoğlu' nda Tarih

Tarihten Tefekküre

Altan Çetin
Mazinin bittiği yerde insan ve millet biter. Tarih şahsiyettir, şahsiyetse tarihtedir. Ötesi yozlaşma ve soysuzlaşmadır.
Sayfa 58 - ÖtükenKitabı okudu
Bilgisiz tefekkür olmaz, tefekkürsüz bilgi ise eksik kalır.
Sayfa 24 - ÖtükenKitabı okudu
Reklam
Maarifin ciddiye alınması, kültür ve medeniyet iddasındaki toplumlar için hayatidir. Bu bakımdan; bir ülkenin okullarını, o ülkenin medeniyet perspektifi ile şekillenmiş kültür dünyası aydınlatmıyorsa, kes yapıştır sistemlerle yazboz tahtası haline gelmişse, o ülkede gelecek adına endişe edilesi bir durum söz konusudur. Maarifsiz ve kültürsüz kalmış toplumun tarih yapması, bir şahsiyet olarak var olması ve insanlığa değer sunması da imkansızdır
Sayfa 64 - ÖtükenKitabı okudu
Elif gibi yapayalnız yaşayıp sabreden sessizlerin yüreğinden bir çığlık kopacaktır. Esas olan hakkın kapısından eli boş ama yüreği umutla gidebilmektir.
Sayfa 94 - ÖtükenKitabı okudu
Kendiyle yüzleşmenin bir yönü, zamanın gerçekleri ile karşılaşmak ise diğeri, tarihin derinlerinde yaşayan özü kavramaktır. Zaten insan kendini başka türlü nasıl düşünür?
Sayfa 44 - ÖtükenKitabı okudu
Nurettin Topçu
Nasıl ki, bir insan başkalarının ruhuyla yaşayamazsa, bir millet de başkalarının tarihiyle yaşayamaz.
Sayfa 9
Reklam
Hayatta hep ileri gitmeyi hedefliyoruz değil mi? Benim de hedefim hep ileri gitmek… Uzun sandığım bu kısacık yolculuğumda, bir an olsun geriye dönüp baktığımda çocukluğuma kadar uzanan bir yol gördüm. Ne çok şey yaşadığımı hatırladım. Ama ne gariptir ki hiç unutmam dediğim şeylerin bile yarısından fazlasını unutmuşum.