Wieslaw Mysliwski

Tümünü Gör
495 syf.
Taş Taş Üstünde, Zaman Zaman Üstünde
Farklı ülke edebiyatlarından bir roman okumak istediğimde ilk önce taşra edebiyatına yönelmek geliyor içimden. Bu durum, hem kişisel merakım ve zevkimden hem de okuduğum kültürü daha iyi tanıyacağıma dair inancımdan kaynaklanıyor. Aslında, bir romanı okumadaki temel güdü "tanıma ya da bilme" değil "estetik zevk"tir. Lakin metin
500 syf.
9/10 puan verdi
“Taş Taş Üstünde” savaş sonrası Polonya edebiyatında bir başyapıt olarak kabul edilen bir kitap. Kitabı bitirmek yazarın 10 yılını almış. Yazar da ülkenin en saygın edebiyat ödülünü iki kez kazanmış. Dilimize maalesef çevrilen tek eseri bu. Kitapta adı geçmeyen bir Polonya köyünde yaşayan çiftçi Szymek Pietruszka’nın toprağı, tanrısı, ailesi,
500 syf.
Bir İğne Deliğinden Koca Bir Savaş Sonrası Hayat
“ Zaman insanın ötesinde veya insanın istediği şekilde akıp gider. Biraz girdap biraz boşluk. Kendi yönü yoktur. Eğer yaşamayı bilmezsen, bir adım atarsın boğulursun. “ “ Ama insanlar yaşamaları boyunca onu kim bilir nerelerde arar. Bazıları mutluluğu ün, parada sanır ama ün ve para herkese uygun değildir. Bazen mutluluk upuzun bir yaşamdan çok,
Taş Taş ÜstündeWieslaw Mysliwski · Aylak Adam · 201667 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.