Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Tasavvuf Yolu Başı ve Sonu

Abdülkadir Geylani

Tasavvuf Yolu Başı ve Sonu Sözleri ve Alıntıları

Tasavvuf Yolu Başı ve Sonu sözleri ve alıntılarını, Tasavvuf Yolu Başı ve Sonu kitap alıntılarını, Tasavvuf Yolu Başı ve Sonu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Dünya ile ahiret iki kumadır; Birini razı edersen, öbürü küser ." Biz ahiretimizi razı etmeye çalışalım:)
Tasavvuf
Tasavvuf, yükseklerden hayat meydanına inmiş, davranışları zenginleştirmeye, ahlakı güzelleştirmeye çalışmıştır. İnsan tasavvufu kalbi ile iyi anlarsa onda mestlikler ve zevkler başlar; bardağını Arş Kevserinden, Cennet ırmaklarından doldurur.
Reklam
Tevazu, insanın gördüğü herkesin kendisinden daha faziletli olduğuna inanmasıdır. Belki bu, Allah katında benden daha iyidir, derecesi daha yüksektir, demesidir.
Rüyamda bir ihtiyar bana: Kulu Allah'ına en çok yaklaştıran şey nedir?, dedi. Ben de: Bunun başı var, sonu var, dedim. Başı vera; sonu da rıza, teslimiyet ve tevekküldür.
Dünyayı boşamak cennetin mehridir.
Ahireti sermaye, dünyayı kâr (kazanç) yap. Zamanını, önce ahiretini kazanmaya sarf et. Sonra eğer bir şey artarsa onu dünyana, geçimine harca. Dünyayı sermaye, ahireti kazanç yapma. Sonra Eğer zamanın olursa, onu ahiretine harcarsın.
Hadis-i Şerifte şöyle denmiştir:"Mü'min kıyamet gününde amel defterinde yapmadığı iyilikler görür, nereden olduğunu bilemez. Kendisine" bunu biliyor musun? "denir. O da" neden benim olduğunu bilmiyorum "der. Kendisine," bu dünyada isteyip de eline geçmeyenlerin karşılığıdır. " Denir.
Sayfa 155 - Bahar yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Rivayete göre Hazreti Ömer radıyallahu anh şöyle demiştir:"Sevdiğim veya sevmediğim hangi halde olursam olayım, beni hiç enterese etmez. Çünkü ben, hayrın hangisinde olduğunu bilmiyorum." Bunu da Allah'ın tedbirine rızasından ve takdirine inanmasından böyle demiştir. Allah Teala şöyle buyuruyor:"Hoşunuza gitmediği halde savaş size farz kılındı. Hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlı olabilir. Sevdiğiniz bir şey de sizin için şerli olabilir. Allah bilir siz bilemezsiniz." (Bakara suresi, 2/216)
Sayfa 160 - Bahar yayınlarıKitabı okudu
Dünya ile ahiret iki kumadır;birini razı edersen öbürü küser. Hz Peygamber (s.a.v.)
Sayfa 104Kitabı okudu
Eğer o şey senin kısmetin değilse ,nefsin istese de istemese de onu gönlünden söker atar
"Bir kul kıyamet gününde amel defterinde tanımadığı sevaplar görür. Ona, bu dünyada isteyip de orada verilmesi mukadder olmayan duaların karşılığıdır, denir.(Teberani,dua, hadis no: 35
Reklam
Hadis-i şerifte: "Dua kazayı def eder,"denmiştir. İlim ehli bunu şöyle izah etmişlerdir: Kazayı ancak Allah'ın onunla def edeceğini takdir ettiği dua def eder. Aynen bunun gibi hiç kimse ahirette cennete kendi ameliyle girmez . Allah'ın rahmetiyle girer. Ancak şu var ki Allah Teala cennette kullarına yüksek makamları onların amellerine göre verir.
Akıllı kimse önce nefsine ve nasıl düzenlendiğine bakmalıdır. Sonra da bütün mahlukata ve yaratılanlara bakmalı; bundan yaratıcıyı ve onları yoktan var edeni bulmalıdır. Çünkü sanat sanatkâra delalet eder. Muhkem yapılmış bir eser , yapanın usta olduğunu gösterir. Çünkü bütün eşyalar onun da vardır.
Her şeyin sevabı ölçülüdür; ancak sabır bundan müstesnadır;cünkü onun sevabı ölçüsüzdür. Nitekim Cenab-ı Allah: "Sabredenlere ecirleri hesapsız verilir." buyurmuştur (Zümer suresi 39/10)
Tasavvuf sekiz haslet üzerine kurulmuştur: İbrahim aleyhisselam'ın cömertliği, İshak aleyhisselam'ın rızası, Eyyüb aleyhisselam'ın sabrı, Zekeriya aleyhisselam'ın işareti, Yahya aleyhisselam'ın gurbeti, Musa aleyhisselam'ın yün elbisesi, İsa aleyhisselam'ın seyahati ve Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın fakirliği üzerine kurulmuştur.
345 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.