Kişisel kitap arşivinizi oluşturmak, okurları, kitapları, yazarları ve konuları takip etmek için 2milyon+ okurun arasına katılın.
Akış
İncelemeler
Alıntılar

Tavan Arası

Tavan Arası
Doğumlarda, ölümlerde, askere giderken, hac dönüşünde, okula başlayan çocuklar için, yeni bir eve sahip olunca, okul bitince, yağmur dualarında, kuzunun sütten kesilme günü olan 'yoğurt bayramı'nda, ‘çiğdem düğünü’nde (ilk çiğdemin görüldüğü gün) Osmanlı evlerinde kesinlikle çeşitli helvalardan biri yapılır ve eşe dosta dağıtılırdı.Sayfa 31
Geçmiş zamanın puslu hatıralarıdır kimlikler giydiren ruhlarımıza ve geçmiş zamanlar neşeli ve sevinçleriyle, hüzünleri ve acılarıyla en çok tavan arasında saklanırlar.
Gelin bugün yanalım, yarın yanmamak için Ölelim ölmez iken, yine ölmemek için. Yunus Emre
Durmadan değişen ve yozlaşan bir dil ve kültür bombardımanı altında çocuklarımızın, bir zamanlar temiz Türkçe, halk Türkçesi diye anılan dili anlamamaları için gösterdiğimiz şuurlu veya şuursuz gayretler ile, dili arılaştırma kaygısı ile, yabancı dil eğitim tutkumuz ile bizlerle büyük ve bal altındayız, bir idrak edebilsek.
Tarih, eğer ibret alınırsa en büyük siyasi terbiyeci ve en ideal diplomasi danışmanıdır.Sayfa 226
224 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.