Mustafa İslamoğlu
"Tavsiyeler", Gençlik Dizisi'nin ilk serisi olan "Bilinç Serisi"ne sonradan dahil edilmesi kararlaştırılan bir kitap. Bu eser, Mustafa İslamoğlu'nun bir dizi sohbetlerinden oluşuyor. Okuyucularımızın Bilinç Serisi içerisinde yazarımızın bir eserinin de yer alması talebi gözönüne alınarak her yaştan insanın istifade edeceği bu güzel eseri Bilinç Serisi arasında yayınladık. Şüphesiz kitap, Bilinç Serisi'nin tamamlayıcısı olmaktan öte bir nitelik taşıyor. O da, kitabın her seviyeye hitap ediyor olması.
Türler:
80 sayfa

8/10 puan verdi
Ne söylediğin değil nasıl söylediğindir olay..Konu ve muhteva bakımından piyasada ot gibi biten kitaplara muadil olmayacak kadar şahane bir üslupla yazılmış bir kitap. Genele hitap ederken ,özeli iğnelemeyi kusursuz başaran sıradışı bir yazar. Hayatımızın her alanına nokta atışı tavsiyelerinin altını çizdirmeden geçirmiyor. İşte birkaç tavsiye.. *Ciddiyetiniz latif olup latife yapmanıza engel olmasın. *Beden ülkenizin başkenti olan yüreğinizde imanınızı iktidar ediniz. *Rasul olmadan önce "emin" olan bir peygamberin ümmetiyiz. *Hiçbir hata,hatayı savunmaktan daha büyük olamaz,şeytanı şeytan eden hatası değil, hatasını savunmasıydı. İyi okumalar.
8/10 puan verdi
Bence bulabilirseniz okumaniz gereken onerilere sahip ,altini cizdiriyor kendisi. Bir kisiligin nasil olmasini baslik baslik cok guzel ozetliyor, sonrada herkes boyle olursa toplumu dusunun: Ölüm... Ölüme hazırlıklı olanlar Bir Kere ölürler... Ancak ölümden korkup kaçanlar hergün ölüp dirilirler..
Puan vermedi
Daha önce yazarın başka kitabını okumamıştım. Ama hoşuma gitti. Bilgiçlik taslar gibi tavsiye vermiyor. Olması gerekeni olması gerektiği gibi anlatıyor ve deyimler, benzetmeler gayet yerinde. Okuyacaklara iyi okumalar.
Puan vermedi
Tam ismi ile özdeşmiş insana yapması gereken yapamayacakları konusunda fikir veren tavsiyeler kitabı tavsiye niteliğinde 2 kitabı da aynı krıkerde tavsiye ederim
104 syf.
7/10 puan verdi
Kitap ilim, fıkıh, ahlak, edep, adalet, hak, şefkat, şehadet vb gibi kavramların anlaşılması, hayata uygulanması, hatalar ve eksiklikler varsa düzeltilmesi için derlenmiş Kur’an ve hadislerlede desteklenerek maddeler halinde okuyuculara tavsiyeler şeklinde kaleme alınarak güzel bir eser ortaya çıkmıştır. Herbir madde dikkatle okunup, üzerinde düşünülüp sonra hayatımıza tatbik etmemiz gerektiğini düşündüğüm bir çalışma olmuş..
Tavsiyeler - 1Mustafa İslamoğlu · Denge Yayınları · 2001311 okunma
2/10 puan verdi
ahlakın temellerini ele almış ama kitabın asıl amacı tek tip insan profilini insanlara aşılamak bazı bölümler aşırı absürt fazla sığ düşünceler var ..
Huzurlu Geleceğin Kuralları
6/10 puan verdi
Genel aile, evlilik ve aile içindeki ilişkilere değinmiş. Bu konularda tavsiyelerde bulunmuştur. Çoğumuzun bildiği ama uygulamada pek önemsemedigimiz konularda açık ve sade bir dille anlatmış. Değindiği konularda ayet ve hadislerden deliller getirerek açıklıyor. Özellikle de bekar ve yeni genç evlilerin okuması gereken bir kitap. Bazı yerlerde kendini tekrar eden cümlelere değinse de okumakta sıkılmazsiniz.

Mustafa İslamoğlu
Mustafa İslamoğluYazar · 79 kitap
Mustafa İslamoğlu, ilk Arapça ve temel dinî eğitimini babası Ahmet İslamoğlu'ndan aldı. Kayseri Yüksek İslâm Enstitüsü'nde başladığı yüksek öğrenimine Kahire'de El-Ezher Üniversitesi İslam hukuku fakültesinde devam etti. Ancak El-Ezher'deki eğitimini tamamlamadan bıraktı. Yazı hayatına edebiyatla başladı. İlk makaleleri 1980'de Millî Gazete'de, 1982-83 yılları arasında Yeni Devir gazetesinde yayımlandı. Anadolu'da Vakit, Selam, Ribat, Yeni Şafak, Meydan, Özgün Duruş gibi gazete ve dergilerde makaleleleri, Mavera, Aylık Dergi ve Dergâh gibi dergilerde de edebî eserleri yayımlandı. Mustafa İslamoğlu'nun şiirlerinden oluşan ilk kitabı Heyelan, 1987 yılında Aylık Dergi Yayınları tarafından yayımlandı. 1989 yılında İslâmî hareket önderleriyle yaptığı sohbetleri Öncülerle Konuşmalar başlığı altında kitaplaştırıldı. Bu dönemde Mısırlı yazar Safinaz Kâzım'ın Fî Mez'eleti's-Sufur vel Hicâb başlıklı eserini Kadının Özgürlüğü başlığıyla Türkçe'ye tercüme etti. Anadolu İslâmî Hareketleri başlıklı dizisi 1991 ile 1993 yılları arasında yayımladı. Bu serinin ilk cildini Hasan Ali el-Beyyûmî ile birlikte Arapça'ya da tercüme etti. 1998 yılında Tefsiru-l-Kur'ân Te'vilu'l-Furkān başlıklı görüntülü ve sesli tefsir derslerine başladı, 200 ders olarak tamamlandı. Hayat Kitabı Kur'an başlığı verilen meâl çalışması da bu faaliyet ile eş zamanlı olarak tamamlandı. 2008 yılında başlayan Esmâ-ul Hüsnâ dersleri de 2012 yılında tamamlandı ve üç cilt olarak yayımlandı. Yazar, 1997 yılında İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün Helmann-Hammet Ödülü'ne layık görüldü. Mustafa İslamoğlu, kendi kurduğu ve İslâmî İlimler Akademisi adını verdiği okulunda tefsir usûlü dersleri vermeye devam ediyor. Yazar, evli ve beş çocuk babasıdır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.