Ahmet Altan

Puan

7.410 üzerinden
343 Kişi · 46 İnceleme
6/10 puan verdi
Kitabı çok sevdiğim söylenemez. Kitabın iki ana kahramanının yaşadıkları duygu çelişkileri yer yer çok güzel ifade edilsede genel anlamda konuyu sevmedim. Daha doğrusu kahramanların yaşantısını sevmedim. Bir gazatede sadece cinayet haberlerini araştıran bir gazeteci yıllar önce bir kitap yayınlamıştır. Günün birinde genç bir kız gelerek yazarla tanışmak ister ve bu tanışıklık bir yakınlaşmaya döner. Arada yaş farkı olmasına karşın bu ilişki ardından yalan, ihanet ile sürer. Ve birden biter. Sonunu güzel bağlayamamış. İhanet, yalan, ağırlıklı işlensede konunun özünde, ilgi ve güven bekliyen bir kadın ki, bu kadın sevdiğine her şeyi vermektedir ama ilgisizlik her şeyi öldürür. Kitabın bitişi havada kalmış.
7/10 puan verdi
Kafası karışık ilişkiler..
Ahmet Altan, bu romanında vazgeçilmeyen bir eski sevgiliyle,yeni bir sevgili arasında gidip gelen bir yalnızın öyküsünü anlatıyor. Kafası karmakarışık, ne istediğini bilmemesi, ne aradığını bilmemesi.. Mutlu olmak istemesine rağmen mutluluğu yanlış yerde, yanlış kişilerde arıyor. Açık, anlaşılır bir anlatımı var kitap beni sıkmadı ortalamaydı benim için.
248 syf.
8/10 puan verdi
Ahmet Altan'ın yine aşk, tutku, cinsellik, ihtiras, aldatmalardan oluşan bir kitabını daha okumuş bulunmaktayım :)) Bu kitabı biliyordum, hatta okuma sırasına da almıştım ama yazarın Kristal Denizaltı'sını okuyunca bir takipçimin tavsiyesiyle okunmasını erkene aldım. Altan'ı, derinliklerine indiği insanın hislerini en ince ayrıntısına kadar anlatmasını iyi becerdiği için seviyor ve hevesle okuyorum. Bu durumun kitaptaki kahraman dahil diğer karakterleri tanımamıza kaynaklık ettiğine inanıyorum. Bu kitapta da yalnız bir adamın iki aşk arasında git-gelleri iyi anlatılmış. Ahmet Altan sevenlerin okuması gereken bir roman diyebilirim.
Tehlikeli MasallarAhmet Altan · Everest Yayınları · 20131,684 okunma
9/10 puan verdi
Yazar kadınları çok iyi tanıyor ve kitapta altı çizilecek çok fazla cümle var. Cinsellik, ihanet, tutku, bağımlılık ve aşk. Belkide aşk olduğunu zannetmek. Yazar aslında bir kadına değil, kadınlara aşık. Çocukluğunda hiç yatak odası olmayan, sığıntı gibi oradan oraya sürüklenen bir adamın, kadınlar arasındaki sürüklenişi anlatan sürükleyici bir kitap. Yılan-prens masalını unutmamaya çalışacağım
248 syf.
3/10 puan verdi
Tarz meselesi sanırım. Roman okumayı sevsem de bu romanı hiç sevmedim. Bitirene kadar canım çıktı diyebilirim. Detaya inmek istemiyorum, genelde okuduğum her kitapta mutlaka altını çizdiğim cümleler olur ancak bu kitapta altını çizdiğim tek bir cümle bile olmadı. Bana hitap etmedi ne yazık ki...
Tehlikeli MasallarAhmet Altan · Everest Yayınları · 20131,684 okunma
42 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.