Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Tekinsiz Öyküler

Arthur Conan Doyle
Akıl almaz, hatta doğaüstü görünümlü olan vakaların ardındaki mantıkla açıklanabilen nedenleri ortaya çıkarmasıyla polisiye edebiyatın en meşhur karakteri haline gelen Sherlock Holmes, Arthur Conan Doyle’un edebi mirasının en büyük parçası. Ancak Arthur Conan Doyle’un edebiyata katkısı Sherlock Holmes’un ve bu dedektif öykülerinin de ötesinde. Doyle, yazdığı fantastik, bilimkurgu ve korku öyküleriyle de onlarca yazara ilham verip farklı türlerde de ne kadar verimli olduğunu gözler önüne serdi. Tekinsiz Öyküler’de Arthur Conan Doyle’un sıradışı öykülerinin en şöhretlileri bir araya geliyor. Akıl ve mantık üzerine eserleriyle çığır açan yazar bu kez tuhaf kurgunun sınırlarını zorluyor. Bu sayfalar arasında ölümsüzlüğü bulmuş insanların, gökyüzünde yaşayan yaratıkların,hem yeni hem eski işkence ve idam aletlerinin, Doğu’nun esrarengiz sırlarının, öte dünyadan gelen ziyaretçilerin, karanlık kontların, esrarengiz yeraltı mezarlarının, aşkın ve deliliğin anlatıldığı öykülerle karşılaşacaksınız. “Doyle, istediğinde hayali dünyalara dair ne kadar güçlü öyküler yazabildiğini bizlere gösteriyor.” –H.P. Lovecraft
Yazar:
Arthur Conan Doyle
Arthur Conan Doyle
Çevirmen:
Nagihan Çakır
Nagihan Çakır
Editör:
Alican Saygı Ortanca
Alican Saygı Ortanca
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 2 dk.Sayfa Sayısı: 248Basım Tarihi: Aralık 2019Yayınevi: İthaki Yayınları
ISBN: 9786057762535Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
246 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
34 saatte okudu
Herkes Arthur Conan'ı meşhur dedektifimiz Sherlock Holmes ile tanışmıştır. Benim için pek öyle oldu diyemem. Yazarı "Ölümcül İklim" kitabıyla tanışmıştım. Galiba kardeşim kütüphaneden getirmişti. Ne değişik bir kitapmış diye elime almıştım. Ve hiç Sherlock Holmes öyküleri de okumamıştım. Öyle akıp gitmişti ki sayfalar, gerçekten kurgusuna bayılmıştım. Kitap son anına kadar gerim gerim gerip, nefessiz bırakmıştı. Belki şuan okusam o kadar etkilenir miyim bilmiyorum. Her neyse.. bu kitaptaki öyküleri okurken de o gerimlili anlatımı hatırlamam değişik hissettirdi. Her kitapta bir duygu hapsediyoruz sanki. Yazarı polisiye öyküleri dışında farklı bir minvalde tanıyacağınız öyküler sizi bekliyor. Tek yapmanız gereken onu raftan alıp kapağını açmanız. Biraz gerilmeye hazır olun. Sayfaları nasıl çevirdiğinizi siz de anlayamayacaksınız.
Tekinsiz Öyküler
Tekinsiz ÖykülerArthur Conan Doyle · İthaki Yayınları · 2019245 okunma
Reklam
248 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Bu adam gerçekten öykü nedir biliyor! Hayal gücü o kadar geniş açılı ki bazen oturup, kitabı düşünürken bu adam bunları nasıl düşünmüş diyorsunuz? Kurgu anlamında bu adam baş sıralarda gelir.
Tekinsiz Öyküler
Tekinsiz ÖykülerArthur Conan Doyle · İthaki Yayınları · 2019245 okunma
248 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
23 günde okudu
İngiliz Asilzadesi
Sherlock Holmes'un biricik yazarı
Arthur Conan Doyle
Arthur Conan Doyle
muhteşem bir hikâye serisi yazmış. Her ne kadar Leydi Sannox Vakası'nı okurken baya bir kendisine sinir olsam da kitabın tamamı hoştu. Onu da sahip olduğu Ingiliz kanına veriyorum. Sonuçta en soylu ırk oldukları için kendileri diğer ırkların karakterleri ile ilgilenmiyor olabilirler. Ben kendilerine saygı duyuyorum. Yapacak bir şey yok. Hikayelere geri dönersek, hepsi birbirinden muhteşem ve dehşetengizdi. Beyin yakan birçok hikaye barındırıyordu. Yeni Yeraltı Mezarı süper ötesiydi. Oy le ki ağzımdan bir şeyler kaçırmamak için kendimi zor tutuyorum. En iyisi okuyun siz. Keyifli okumalar
Tekinsiz Öyküler
Tekinsiz ÖykülerArthur Conan Doyle · İthaki Yayınları · 2019245 okunma
248 syf.
6/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Arthur Conan Doyle denince herkesin aklına haklı olarak Sherlock Holmes karakteri geliyor. Bütün Sherlock kitaplarını okumuş birisi olarak da yazarın kaleminin kalitesini bilen biriyim. Farklı bir türde nasıl yazdığını merak ederek okumaya başlamıştım. Kitabın içinde 15 farklı ve sıradışı öykü var. Bütün bu öykülerin bana göre bir ortak noktası vardı. Hepsi inanılmaz heyecanlı ve kaliteli başlayıp, sonrasında beklenen ve bana göre kendilerine yakışmayan bir sona doğru gidiyordu. Her bir öyküde gerçekten etkilenerek hatta bazılarında gerilerek başlayıp devam ettim, fakat sonlara doğru olacakların tahmini fazlasıyla kolay olduğu için o hazzı tadamadım. Dolayısıyla da beğenmedim. Her öykü nerdeyse aynı vasatlıkta olsa da aralarından iki tanesini ön plana çıkarıp diğerlerine göre daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. Bu öyküler; Kara Şatonun Kontu ve 249 Numaralı Parça idi. Orta dozda bir gerilim arıyorsanız bu kitaptaki öyküler size hitap edebilir belki ama gerçekten tekinsiz ve karanlık öyküler arıyorsanız bu kitap benim gibi size de hitap etmez.
Tekinsiz Öyküler
Tekinsiz ÖykülerArthur Conan Doyle · İthaki Yayınları · 2019245 okunma
Reklam
248 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
84 günde okudu
Bu yıl en yavaş okuduğum kitap olabilir Tekinsiz Öyküler. İlk başta okuduğum diğer bir kitabın yanında bir öykü okuyayım, mantığıyla kitaba başlamış olsam da bir zaman sonra hiç okuyamadım. Bunun sebebi bazı öykülerin hoşuma gitmemiş olması. İlk öykülerde tahmin edilebilir bir kurgu olmasına rağmen kendini okutan bir kitaptı. Ancak üç beş öykünün ardından bazıları gerçekten sıkıcı olmaya başladı. En azından benim için öyle oldu. Hâl böyle olunca ben de kitaptan biraz uzaklaştım. Yeniden elime almam da sırf bitirmek için oldu. Bu uzun girizgah da tıpkı benim okuma serüvenim gibi uzun oldu. Gelelim kitabımıza. Bazı öyküleri gerçekten sürükleyici ve ilgi çekiciydi. Ama yazarın neredeyse her öykü için anlatılanların gerçek olduğuna dair yazdığı giriş bir yerden sonra sıkmaya başladı. Açıkçası bu tür için yazarın böyle bir gayrete girmesi bence kurgunun hakikaten kurgu olduğunu düşündürüyor. Bunun yerine olayı anlatım tarzıyla okuyucuya, acaba, dedirtmesi bu tür için gerçek bir başarıdır. Bunu en iyi yapan yazar bence King, ama zaman zaman başarılı bulduğum yazarlar çıkıyor karşıma. Karanlık Kitaplık serisinde başarılı bulacağım bir eser/yazar olacak mı merak ediyorum. Sadece bu kitabın korku türünde o kadar da iyi olmadığını söylemek istedim. Kitabı yazıldığı döneme göre değerlendirmediğimi de düşünmeyin. Kitapta beni en çok rahatsız eden anlatılan öykülerden ziyade yazarın sürekli, ister inanın ister inanmayın bunlar gerçek, tarzı yazımı oldu. Yoksa daha farklı düşünebilirdim. Genel olarak çok çok sevdiğim bir kitap olmasa da ilgilileri okuyabilir.
Tekinsiz Öyküler
Tekinsiz ÖykülerArthur Conan Doyle · İthaki Yayınları · 2019245 okunma
248 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
#birkitapkahvehuzur #okudumbitti Arthur Conan Doyle Tekinsiz Öyküler Fakat insan evladının bilgisi az, tabiatın işleyişi ise tuhaftır. Peşinden koşanların bulacağı karanlık şeylere kim ket vurabilir ki?" "Bir kurdu kapana kıstırmak üzere geldiniz dostum, oysa yakalamaya geldiğiniz hayvan dişlerini boğazınıza geçirdi bile." "Ölümün huzurunda kendim olsam şaka yapmazdım, fakat madem değilim, istediğimi yaparım." Herkese merhaba kitap dostları sizlere ünlü Sherlock Holmes'un yaratıcısı Doyle ın birbirinden ürkütücü öykülerinin olduğu harika bir kitap ile geldim bugün. Ölü sevdiğinin peşinden koşan gemi kaptanı, gökyüzünde ki canavar, ölümsüz olan bir idam mahkumu, medyum, canlanan mumya ve daha neler neler. Her bir öykü insanı derinden etkiliyor korkanlara tavsiye etmem ama bu tarzı seven kitap dostlarına tavsiyemdir. Bu güzel kitabı
Meltem Bige
Meltem Bige
öncülüğünde #ithakiokuruyuz grubumuz için okudum kitapla kalın hoşçakalın dostlar #yelizinkitapyorumları #okuyantosbikler #tekinsizöyküler #arthurconandoyle #fantastik #bilimkurgu
Tekinsiz Öyküler
Tekinsiz ÖykülerArthur Conan Doyle · İthaki Yayınları · 2019245 okunma
248 syf.
7/10 puan verdi
·
4 günde okudu
İthakinin karanlık kitaplık serisinin 25. kitabı olan Arthur Conan Doyle'nin Tekinsiz Öyküler kitabı birbirinden bağımsız 15 kısa öyküden oluşmaktadır. Korku sever olarak bu öyküler başlangıçta merak uyandırsa da birkaçı hariç hikayelerin sonları tamamen bir hayal kırıklığı ile bitiyor. Aralarında en çok beğendiklerim ' Yüksekteki Dehşet' , ' Kutup Yıldızı'nın Kaptanı' ve ' 249 Numaraları Parça' öyküleri diğerlerinden ayrılıyor. Bu 3 öykünün beni etkileyen kısmı hikayelerin karakterlerinin olayları kendi dünyalarında mı yaşıyor yoksa gerçek bir hikaye mi ikilemini bana sorgulatması oldu. Her öykü okunmaya değer olmasa da bahsettiğim bu 3 öykü korku hissini bana hissettirdi.
Tekinsiz Öyküler
Tekinsiz ÖykülerArthur Conan Doyle · İthaki Yayınları · 2019245 okunma
248 syf.
·
Puan vermedi
·
10 günde okudu
Arthur Conan Doyle! Kendisi pek sevmese de Sherlock karakterine bayılıyorum ve bundan ötürü sevdiğim bir yazar. Böyle yetenekli bir yazar korku hikayeleri yazar da ben okumadan durur muyum! Bu kitap çok uzun süredir okuma listemdeydi ve bir ara denk gelip aldım. Kesinlikle pişman değilim! Çok akıcı ve hoş bir kitaptı. Daha önce böyle kısa kısa korku hikayeri olan sadece bir kitap daha okumuş ve hiç beğenmemiştim. Evet, Stephen King'in Sis kitabından bahsediyorum. Türler aynı. İkisi de insanı korkutacak hikayeler barındırmıyor ama en büyük farkları, Sis'te bol kanlı, rahatsız edici ve sıkıcı hikayeler varken bunda akıcı ve ilginç hikayer var. Bazılarını çocuklara bile okuyabilirsiniz. Korkudan çok fantastik diyebileceğimiz hikayeler. Bazılarıysa hiç fantastik karakter içermiyor. İçinde Türklerden bahsedişinden dolayı gıcık olduğum bir iki yer var lakin bunlar yazarın değil, karakterin azından söylenen laflar ve bu karakterler zaten çok destekleyeceğin eylemler yapan tipler değil. Ne derler bilirsin "Hikayeden nefret ettiysen, yazar kötüdür. Karakterden nefret ettiysen, yazar yeteneklidir." Bundan dolayı Conan Doyle'a çok sövmeyeceğim lakin bir puan kırdım. Özetle çerezlik başka bir kitap daha. Fazla vakti olmayan ama ufak tefek bulduğu zamanlarda bir şeyler okumak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim.
Tekinsiz Öyküler
Tekinsiz ÖykülerArthur Conan Doyle · İthaki Yayınları · 2019245 okunma
Reklam
248 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Tekinsiz öyküler, Sherlock Holmes' un yaratıcısı Arthur Conan Doyle' un yazdığı doğaüstü, mitolojik, fantastik ve bilimkurgusal öğelerle zenginleştirilmiş çok beğenerek okuduğum ve etkisinde kaldığım korku, gerilim türünde 15 öykü içeriyor. Sürükleyici ve tertemiz anlatımı, zihinde net olarak canlandırmayı sağlayan tanımlamaları ve betimlemeleri ile sıradan olabilecek öyküleri bile gizemli ve merak uyandıran bir hale dönüştürdüğü, gerçek hayatta gözlenebilecek olaylar yanında; günlük hayatın ardında devam eden, hayal gücü sınırlarını zorlayan mistik olaylara da değindiği görülüyor. Öykülerinde; esrarengiz Mısır İlmi,mumyalar, ölümsüzlük, insan ilişkilerine dair sorgulamalar ile birlikte ihanete uğrayan kişilerin incelikle düşünülmüş ve zekice uygulanan intikam planları, dış atmosfer sınırında gizemli varlıklar, hakkında efsaneler çıkmış ve batıl inançlara konu olmuş canlılar, ruhlarla temas etmeye dair yaşantılar, çevresinde güçlü bir duygu yaşanmış eşyaların tarihine rüyalar aracılığı ile ulaşma gibi konulara değiniyor. En beğendiklerim; Tot'un Yüzüğü, Kara Şatonun Kontu, Leydi Sannox Vakası (Türkler hakkında içerdiği olumsuz genellemelere rağmen) ,Esmer El, Ateşle Oynamak,Meşin Huni, 249 Numaralı Parça ve Los Amigos Fiyaskos oldu. Arthur Canon Doyle' un bu türde de en az Sherlock Holmes öyküleri kadar harikalar yarattığını düşünüyorum. Öykü severlere önerimdir.
Tekinsiz Öyküler
Tekinsiz ÖykülerArthur Conan Doyle · İthaki Yayınları · 2019245 okunma
248 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
20 günde okudu
Tekinsiz Öyküler
Arthur Conan Doyle'un pek bilinmeyen fakat insanı merak ettiren, içine çeken bir kitabı. Tesadüf eseri almıştım, iyi ki de almışım ünlü isimlerin az bilinen kitaplarını da araştırmak gerekiyormuş onu fark ettim
Tekinsiz Öyküler
Tekinsiz ÖykülerArthur Conan Doyle · İthaki Yayınları · 2019245 okunma
248 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Çok da Tekinsiz Değil
Genel havası ve yazım şekliyle yazar bana Lovecraft okuyormuşum hissini verdi tek fark Lovecraft daha karanlık anlatıma ve tarifsiz bir kasvete sahip, bir de gereksiz uzun tasvirlere, tekrar eden kelimelere (örneğin o öyküde sürekli tekrar eden ,dekadan, dekadanlar) ama Arthur öyle değil hikayelerinde ışık var bir kasvet çökmüyor içinize. Bir de hikayelerinde Türklere de yer vermiş olması gülümsetti. As bayrakları as.
Tekinsiz Öyküler
Tekinsiz ÖykülerArthur Conan Doyle · İthaki Yayınları · 2019245 okunma
288 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 saatte okudu
Arthur Conan Doyle serimize nefessiz devam ediyoruz. Şimdiki kitabımız ise Tekinsiz Hikayeler. Toplam 15 hikayeden oluşuyor ki hepsi de yeni ve çoğu basılmış kitapta da bulunmayan öykülerden oluştuğunu belirtmeliyim. Vakit kaybetmeden öykülerde geçmek istiyorum. Tot’un Yüzüğü, Kara Şato’nun Kontu, Yeni Yer Altı Mezarı, Lady Sannox Vakası, Brezilya Kedisi, Yükseklerdeki Dehşet, Kutupyıldızı’nın Kaptanı, Nasıl Oldu, Esmer El, Blue John Mağarası Dehşeti, Ateşle Oynamak, Meşin Huni, 249 Numaralı Lot, Los Amigos Fiyaskosu ve Kabus Odası. Kitaptaki hikayelerin ortak teması ise, içinde korku ve gizem unsurları barındırması. Bu yüzden ismini de güzel seçmişler. Cümleten keyifli okumalar ve bir o kadar keyifli zamanlar dilerim hepimize..
Tekinsiz Hikâyeler
Tekinsiz HikâyelerArthur Conan Doyle · Can Yayınları · 2013245 okunma
281 syf.
·
Puan vermedi
Herkesin aklına Arthur Conan Doyle deyince akla ilk olarak Sherlock Holmes gelir. Halbuki yazar Sherlock Holmes karakteriyle anılmak istememiş, başka karakterler yaratmış, farklı tarzlarda (bilim kurgu, tarih vb.) roman ve hikayeler yazmıştır. Sherlock Holmes hikayeleri dışında yazmış olduğu hikayelerin bir kısmı dilimize “Tekinsiz Hikayeler” ismiyle çevrilen bu kitapta toplanmıştır. Yazar, Sherlock Holmes hikayelerinde daha çok determinist bir yaklaşım sergilerken bu kitaptaki hikayelerde daha çok kendisinin de ilgi duyduğu doğaüstü olaylara yer vermiştir. Her ne kadar Sherlock Holmes hikayeleriyle farklı bir tarzda olsa da Sherlock Holmes hikayelerini beğenenlerin bu hikayeleri de beğeneceklerini düşünüyorum. Keyifli okumalar dilerim..
Tekinsiz Hikâyeler
Tekinsiz HikâyelerArthur Conan Doyle · Can Yayınları · 2013245 okunma
288 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Bu kitabı 2015'te gerçekleşen 34. Tüyap Kitap Fuarı'nda almışım. Adından ötürü kar yağışının olduğu bir zamanda okurum diyordum. Neredeyse 6 sene önce aldığım ve kitaplığımda okunmak için en uzun süresini bekleyen kitabı okumak bugüne, daha doğrusu 1 ay öncesine kısmetmiş. Kitap beklediğimden çok daha güzeldi. 15 hikaye içinde sadece Kutupyıldızı'nın Kaptanı, Yükseklerdeki Dehşet eserlerini beğenmedim. Geri kalan 13 hikayede gerilimi, dehşeti, yer yer korkuyu hissettim. 1800'lerin sonlarına bakınca ağır bir dil beklemiş olsam da aksini görmek hikayeleri daha da zevkle okuttu. Sir Doyle ününü Sherlock ile kazansa da niye yazdıklarının sevildiğini anlamış oldum. Bence yazarla tanışmak için en iyi kitap bu, zira kendisi de Sherlock'u sevmezdi ve hala onun sayesinde tanındığını bilmek onu üzerdi.
Tekinsiz Hikâyeler
Tekinsiz HikâyelerArthur Conan Doyle · Can Yayınları · 2013245 okunma
281 syf.
6/10 puan verdi
Yazarın “Sherlock Holmes” serisini beğeniyordum. Bunu da beğeneceğimi düşündüm kötü değil ama bir Sherlock havası yoktu. Bu tarz gizemli kitaplarda üslubun biraz daha basit olması gerektiğini düşünüyorum.
Tekinsiz Hikâyeler
Tekinsiz HikâyelerArthur Conan Doyle · Can Yayınları · 2013245 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.