Terapi

Levent Mete

Terapi Konusu

Ruhsal acıların elinde kıvranan genç kız, kendisini kurtarmak için alışılmadık bir denemeye girişir. Ayrı muayenehanelerde çalışan terapist bir karı kocanın her ikisinden de randevu alır. Durumu anlamasınlar diye, onlara farklı isimlerle, farklı iki kişilik sergiler. Böylece, çocukluğunu kâbusa çeviren korkunç anne babasının yerine, ihtiyaç duyduğu yakınlığı ve uygun davranışları gösterecek yeni bir anne baba edinmiş gibi olacaktır. Ancak terapi ilerleyip, şiddet ve cinsellikle yüklü çocukluk anıları ortaya çıktıkça, akıldışının güçleri de canlanıp ortaya çıkar. Kendi elleriyle yarattığı kişilik bölünmesi, ona hiç beklemediği bir sürpriz hazırlamaktadır. Zekice yapılmış kurgusu, canlı, yaşayan karakterleri ve insan ruhu üzerine giriştiği cesur yolculuğuyla Terapi, edebiyatımızda benzerine kolay kolay rastlayamayacağımız, unutulmaz bir roman.
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 5 dk.Sayfa Sayısı: 144Yayınlanma Tarihi: 6 Eylül 2013İlk Yayınlanma Tarihi: Ekim 2002Yayınevi: Say Yayınları
ISBN: 9786050202700Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

İrem

@iiremsglm
26 Ekim 2021 13:06
5/10 puan verdi
Kitabın yazarı aynı zamanda bir tıp doktoru, psikiyatri uzmanı. Çocukluktan gelen travmalarımızın nasıl yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini; sosyal, ikili ve iş ilişkilerimizi nasıl etkileyebileceğini ve bu etkinin ne kadar farklı boyutlara gidebileceğini gösteren güzel bir kitap.
5 etkileşim
Neslihan Gaye Kahveci

Neslihan Gaye Kahveci

@kitapseverneslim
09 Kasım 2020 13:51
Puan vermedi
Ruhsal tedavi gören genç kız kendince çıkar yol bulur ve karı koca terapist bir çifte farklı kimliklerle randevu alarak gider.Her ikisiyle de görüştüklerinde ailesiyle ilgili çektiği sancılar yüzeye çıkar.Kendine seçtiği bu yol onun felaketi olur.
son dem

son dem

@sondem
18 Nisan 2018 00:19
5/10 puan verdi
Karakter borderline kişilik bozukluğuna sahip dolayısıyla ruh hali gelgitleri güzel bir şekilde işlemiş konusu çok güzel ama daha iyi islenebilirdi diye düşünüyorum bir çok şey ben de yerini doldurmadi.
2 etkileşim
Melike yıldırım

Melike yıldırım

@MelikeYildrim
18 Ekim 2017 21:56
Puan vermedi
Levent Mete' nin okuduğum ilk kitabıydı. Ancak çok beğendiğim söylenemez. Karışık, sıkıcı ve karamsar buldum. Kitap adına söylenecek çok fazla söz yok aslında galiba ben kitabın içinde kendimi bulamadım.
6 etkileşim

55-64 Yaş
65+ Yaş

Levent Mete
Levent MeteYazar, Çevirmen · 11 kitap
Levent Mete, 1958 İzmir doğumlu. Hacettepe Tıp Fakültesi mezunu. Psikiyatri doçenti. Şizofrenide düşünce, dil ve dikkat bozukluklarını konu alan çalışmalarıyla üç kez Türk Psikiyatri Derneği Araştırma Ödülü’nü kazandı.İzmir Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen Albay Kuş adlı oyuna danışmanlık yaptı. Halen Atatürk Eğitim Hastanesi Psikiyatri Kliniği’nde klinik şefi olarak çalışıyor.

Terapi Sözleri ve Alıntılar

Neşe

Neşe

@Ne1Sa
14 Aralık 2021 12:16
Dokunulmaz görünen kişilerin yara alabildiğini görmek, insanı rahatlatıyor çünkü; uğradığı haksızlığı başkalarıyla paylaşmış ve bu sayede üzerine düşen yükü hafifletmiş gibi hissetmesini sağlıyor.
8 etkileşim
Irem çolpan

Irem çolpan

@iremsava
13 Ağustos 2019 13:11
Her kadın böyleydi aslında , belki de herkesin içinde bir sürü başkası vardı . Insanın kaç kişiden oluştuğunu saptamak mümkün olabilir miydi peki ?
18 etkileşim

06 Nisan 2019 23:31
Hayatın üzerinde süzülen bir kuş gibiydim. Herhangi bir noktaya doğru yaklaşıyor, sonra birkaç kanat darbesiyle uzaklaşıp, gökyüzündeki yerimi alıyordum.
2 etkileşim

06 Nisan 2019 23:29
İçimde giderek şişmekte olan bir balon vardı sanki. Basınç artıyor, tehlike sınırına doğru yükseliyordu. Patlasa, beni ver etrafta ne varsa paramparça etse bir itirazım olmazdı. Ama yalnızca sinir bozucu biçimde şişiyordu. Asla patlamayacağını, bu olasılığı korkunç boyutlara kadar yükseltip bir dehşet hali yaratacağını biliyordum. Herkese ve kendine de saldırmak üzere eşinen bir boğaydım sanki. Önüme ne gelirse parçalayıp dağıtmak, kırıp dökmek istiyordum. Ancak güçlü ve büyük bir hayvan tutup durdurabilir, bağlayıp yere yıkabilirdi beni.

06 Nisan 2019 23:19
Belki bazen kan ter içinde kalarak yaşadığım sıkıntıyı başkalarından gizleyebiliyor, kısa süreli huzur görüntüleri yaratabiliyordum; ama bunlar genellikle çok sürmüyor, beklenmedik bir ses titremesi, aceleci bir el hareketi ya da kontrolden kurtulup kendini ele veren endişeli bir bakış her şeyi berbat ediyor, içimdeki kargaşayı ve gizlemeye çalıştığım korkuları ortaya seriveriyordu.

Terapi İletileri

Henüz kayıt yok