Terör Örgütlerinin Sonu

İlker Başbuğ

Terör Örgütlerinin Sonu Sözleri ve Alıntıları

Terör Örgütlerinin Sonu sözleri ve alıntılarını, Terör Örgütlerinin Sonu kitap alıntılarını, Terör Örgütlerinin Sonu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Cronin'in analizine göre, 450 terörist örgütten sadece 20'si tam hedeflerine ulaşmıştır. Bu sadece %4,4'ünün başarılı olduğunu göstermektedir.
Sayfa 132Kitabı okudu
Türkiye doğumlu katılımlara bakılınca %17 ile Diyarbakır, %12 ile Mardin ve %9 ile Hakkari doğumlular öne çıkıyor. İstanbul doğumlularda bu oran %3. İstanbul doğumlularda yüzdenin düşüklüğü, İstanbul'da ikinci kuşak olarak doğanların örgüte katılımlarının düşük olduğunu gösteriyor.
Sayfa 105 - Özel bir örnek olarak Pkk üzerine. -1-Kitabı okudu
Reklam
Terör örgütlerinin varlıklarını uzun süre sürdürecekleri düşünülür, fakat hepsinin bir sonu vardır. Sondan kastedilen, terör örgütünün son elemanına kadar etkisiz hale getirilmesi değildir. Kastedilen, terör örgütünün en azından marjinalize edilmesi, terörün ülkenin gündeminden düşmesidir.
Sayfa 129Kitabı okudu
Medyanın bu konuda iki genel sorumluluğu vardır; Birincisi kamuoyunu bilgilendirmektir. Medya demokratik ülkelerde, kamuoyunun "bilme hakkı"nı garanti eden bir kuruluştur. Bu bir kamu görevidir. İkincisi ise yine bir kamu görevidir. Bu görev ise topluma karşı olan sorumluluktur. Bu sorumluluk, medyanın toplumun moralini bozmasına, karamsarlık içine girmesine, korku, endişe ve güvensizlik duymasına neden olmamasıdır. Buna bazıları "toplumun bilmeme hakkı" diyor. Medyanın işi zordur. Bilme hakkı ile bilmeme hakkı arasında uygun dengenin sağlanması hiç de kolay değildir.
Sayfa 124Kitabı okudu
Terör örgütleri mücadele ettikleri devletin etkili şekilde terörle mücadele hareketini yürüttüğü durumlarda komşu ülkelerde sağlanacak güvenli bölgelere ihtiyaç duymaktadır. Güvenli bölgelere ilişkin olarak bir terör uzmanı şunları söylüyor: "İkinci Dünya Harbi'nden itibaren yaşanılan isyanların başarılı ve başarısız olması tamamen dışarıda, güvenli bir bölgenin olup olmamasına bağlıdır."
Sayfa 114Kitabı okudu
Etkisiz hale getirilen teröristlerin yaş durumu incelendiğinde ortalama olarak, örgüte katılım yaşının 19, örgütte kalma süresinin 7 yıl, ölüm yaşının ise 26 olduğu görülmektedir.
Sayfa 106 - Özel bir örnek olarak Pkk üzerine -2-Kitabı okudu
Reklam
Toplumu terörle mücadelenin süresi hakkında yanlış beklentiler içine sokacak söylem ve ifadelerden kaçınılmalıdır. Terörle mücadele karmaşık bir süreçtir. 1967 Arap-İsrail Savaşı'nda altı günde zafer kazanan İsrail Silahlı Kuvvetleri, 2007'de birkaç bin kişiden oluşan Hizbullah örgütünü Lübnan'da etkisiz hale getirememiştir.
Devletler, uluslararası hukuka ve yasalara uymak zorundadır. Teröristler ise böyle kısıtlamalarla karşı karşıya değildir. Bu, terörle mücadeleyi elbette zorlaştırmaktadır.
Teröristlerin bir bölümü teslim olmayı, kimliğini ve hedeflerini kaybetme olarak görür. Bu duygu bazen, fiziksel ölüm tercihine yol açabilir. Teslim olma onlar için, psikolojik ölümdür.
Sayfa 103Kitabı okudu
Teröristlerde ruhsal bir bölünme de söz konusudur. Bölünme duygusu, teröriste insanlık dışı eylemler yaptırır, aynı zamanda kendisini, normal bir kişi olarak görmesini sağlar. Bunlar için suçlanacak bir düşmana ihtiyaç vardır. "Bizim sorunlarımızın nedeni biz değil, onlardır." görüşü onlar için doyurucu bir psikolojik açıklamadır.
Sayfa 102Kitabı okudu
Reklam
Türkiye'de "etnik sorun" diğer deyişle "Kürt sorunu yoktur. Ancak, böyle bir sorunun olmasını isteyenlerin var olduğu da unutulmamalıdır.
Terörle mücadelenin üç temel hedefi vardır: 1. Terörün ortadan kaldırılması Terörün ortadan kaldırılması, terör örgütünü eylemlerini yapmaya teşvik eden nedenlerin ortadan kaldırılması ve terörün arkasındaki nedenlerin ortadan kaldırılması ile sağlanabilir. Bir terör örgütünün kendisini tamamen terörden soyutlayacağı an, terörle hedeflerini elde edemeyeceğini anlamasıyla olur. 2. Terörün neden olacağı kayıp ve zararları asgariye indirme 3. Terörün tırmanmasının engellenmesi Terör örgütüne yeni katılımların önlenmesi, örgütün uluslararası alanda politik destek kazanmasının engellenmesi, örgüte sağlanan dış desteğin kesilmesiyle, terörün tırmanmasına mani olunabilir.
Atatürk Devrimi
“Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşu ve gelişimi bir devrimdir. Devrimin asıl hedefi, bir ulusun, Türk ulusunun yaratılmasıdır. Kısacası bu devrim, ümmet toplumundan ulus devlete geçiştir.”
Ben Kürt halkı için mücadeleye Kürt olduğum için değil, sosyalist olduğum için el attım. Benimki Barzani ve Talabani gibi aşiret Kürtçülüğü değil. Benimki yoksulluktan geliyor. Bu sözler, Pkk terör örgütü kurucusu Abdullah Öcalan'a ait. Abdullah Öcalan'ın en çok Mahir Çayan'ı benimsediği söylenir. (Okuyucu notu: İtin dostu it olur.) Mahir Çayan emek-sermaye çelişkisi üzerine dayanan Marksist-Leninist ideolojiyi benimsemişti. Silahlı eylemleri tek yol olarak görüyordu. Silahlı eylemler ve silahlı propaganda olmadan devrim olmazdı. Bunun için ise parti kurmak gerekiyordu. Abdullah Öcalan da bunları yaptı. Başta marksist-Leninist ideolojiyi esas alan Pkk, bu ideolojinin yaşatılmaya çalışıldığı 80 yıllık Sovyet sisteminin pratik iflasıyla bundan tamamıyla vazgeçmiş ve Kürt etnik kimliğini kendisine amaç edinmiştir.
54 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.