Ali Lidar
Beni affetme... Anlama da... Hayatımın özeti, düzeltilemeyecek kadar vahim bir anlatım bozukluğu... Beni daha fazla konuşturma... Ben susayım, sen ağla... Gusül abdesti alabileceğim kadar gözyaşı biriktir benim için... Sonra beraberce çayıma siyanür karıştıralım. Önce göm beni, sonra anla…” Çocukluğa, büyümeye, Beşiktaş'a, bayramlık ayakkabılara, içinden oyuncak çıkan yumurtalara, coğrafi uzaklıklara, bakmak için ölünen gözlere bakamaya, âşık olmaya ve olamamaya; bazen Deep Purple'a, bazen Ferdi Tayfur'a, bazen Salinger'a, bazen Oğuz Atay'a; anneye, babaya, kardeşe, sevgiliye, insana; kısacası hayata dair tesirli bir bakış açısı... Yanı başımızdaki insanların trajedilerine bir sigara içimi süresince üzülüp sonra unuttuğumuz bir dünyada Ali Lidar, yazdıklarıyla donmuş insanlığımıza ateşle yaklaşıyor.
240 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2014

Tesirsiz Parçalar: Hayatın İçinden Dökülenler
Herkes kitabın aynı noktalarına değinerek inceleme yapmış ama ben biraz asıl konuya odaklanacağım. Tesirsiz Parçalar, okuru düşündüren, duygulandıran ve zaman zaman gülümseten bir kitap. Ali Lidar, yaşamın içinde saklı kalan güzellikleri ve acıları gözler önüne sererken, okura da bu anları yeniden keşfetme fırsatı sunuyor. Eğer hayatın küçük detaylarına önem veren biriyseniz, bu kitap sizin için bir hazine niteliğinde. Kısacası, "Tesirsiz Parçalar," her bir sayfasıyla okuru kendine çekmeyi başaran, duygusal ve derin bir eser. Tek bir puan kırdım, onu da kitabın çok az bir kısmında kullanılan ağır dilin, her okuyucuya hitap etmemesinden dolayı kırdım.
7/10 puan verdi
Edebiyatta "küfür" e karşıyım !!! :) Ali Lidar da değil :) "Hayatımın özeti, düzeltilemeyecek kadar vahim bir anlatım bozukluğu" demiş zaten o kitabına .. edebi bir şaheser beklemeyin fekat :) "Beni daha fazla konuşturma diyen bu adamı da "anlamadan _gömmeyin :) #spoiler Okuyan herkesin ortak noktası şudur ki her
7/10 puan verdi
Dikkat!!! Bu bir inceleme değil tam da Ali Lidar'ın anlatılarında belirttiği gibi 'iç döküntüsü'dür. Sebep mi? Kitaptaki tek bir anlatı...En çok o etkiledi beni. Hadi bakalım, başlayalım... Bazen bazı şeyler yarım kalıyor. Ne yaparsak yapalım elimizden gelmiyor yarım olanı tamamlamak. En çok da anne-babalarımızla! Yazdığım,
Tesirsiz ParçalarAli Lidar · Ithaki Yayınları · 20165,3bin okunma
3/10 puan verdi
Küfür, kusmuk, alkol, sigara…Kitabın neredeyse yarısının oluştuğu tekrar. Vaktimi daha fazla israf etmeyi göze alıp yazılan küfürleri saysam çok rahatlıkla diyebilirim ki her sayfada küfür. Bazı arkadaşlar şirin göstermek ya da görmek için argo demiş ancak argo falan değil bu bildiğiniz en aşağı seviye kallavi küfür. Herkese- her şeye küfür…
10/10 puan verdi
Kitaba dün başladım ve dün bitirdim. Yazara olan hayranlığımdan dolayı uzun bir süredir bu kitabı merak ediyordum. Merak ettiğim kadar da varmış. Sizde de kitabın böyle bir etkisi olur mu bilmem ama yazar sanki kulakları, beyni boş vermiş de direk ruhuma hitap ediyormuş gibi geldi. İnsanın içinde bir şeylere dokunduğu kesin. Kitap farklı farklı konular üzerine deneme ve anılardan oluşmuş. Yazarın anılarının çoğu yürek burkan türden, beni çok etkiledi. Tabi ki birazda merak oluştu içimde. Keşke otobiyografi türünde bir şeyler yazsa da okusak. Kitapta yazarla ilgili bir çok bilgi mevcut; sevdiği şarkıcılar ve şarkılar, beğendiği yazarlar ve karakterler, ailesi... Sade, içten, konuşma havasında, argolu bir üslupla yazılmış. Okurken bir duygudan diğer bir duyguya sürükleniyor insan. Ve o kadar akıcıydı ki okumaya başladım ve bir baktım kitabın sonuna gelmişim. 5 saat aralıksız okuyup bitirdiğim bir kitap. Tekrar okuyacağım. İçindeki yazılardan en beğendiklerim " Neden Beşiktaşlıyım?" "Çok konuşma" "Canım insanlar" "Bazı kitaplar" "Değer Yüklemesi" "Mucizelere İnanır Mısınız?" "İyi Kitaplar Dışında" "Edebi ve Ebedi Sitem" "Yenilgi". Ama 'Neden Beşiktaşlı Oldum' başlıklı anısının yeri diğerlerinden de ayrı, uzun bir süre unutamam. Elinizdeyse hemen okuyun benim başucu kitabım oldu. Keyifli Okumalar..=))
9/10 puan verdi
Yazardan okuduğum ilk eser. Oldukça sade kısa metinlerden ve anılardan oluşuyor . Karşılıklı sohbet eder tarzda bir anlatım var ve biraz da argo içeriği olduğunu , bu sebeple bazı okuyucuları rahatsız edebileceğini söylemeliyim .Ancak hislerini ve düşüncelerini maskelemeden olduğu gibi ortaya koymuş .Baştan sona bir olay örgüsü arayan okurlar için tatmin edici içeriği bulunmamakla beraber şiirsel bir anlatımı var .Kelimelerin düşüncelerden çok duygulara hitap ediyor olması beni oldukça etkiledi .Bazen bir günlük okuyormuşum duygusuna da kapıldım.Bundan sonra yazarın diğer eserlerini okumayı düşünüyorum. Ancak okuduğum diğer yorumlardan herkese hitap etmediğini de söylemeliyim. Ben severek okuduğum ve tavsiye ederim.
Kadir VS Al Lidar
Mersin'de "Mehmet Usta" isimli bir lokanta var. Orada yediğim iskenderin tadı yediğim günden beri damağıma yapıştı sanki. Sülale boyu lokantacı olmamıza ve aynı zamanda benim de öğrencilik dışında lokanta sektörünün içinde olmama rağmen ora gibisine daha denk gelemedim. Ne zaman Mersin'e halamların yanına gitsem ilk durağım ora
Puan vermedi
Birkaç saatte okuyabileceğiniz basit bir dil ile yazılmış bir kitap. Bir söyleşisinde "Etrafımızda çok sık gördüğümüz ama hikayelerini genelde dinlemeye çok zahmet etmediğimiz insanların hikayeleri beni çok etkiliyor." demiş. Yazdıklarını okuyunca gerçekten öyle olduğunu anlıyorsunuz. Neredeyse her sayfasını alıntı yapmak istedim. Bazı hikayelerinde gerçekten içim burkuldu. Kendisi mükemmel bir yazar olmayabilir ama içten olduğu aşikar.
Puan vermedi
Tesirsiz Parçalar #kitapyorumu #ayşegülöneriyor 5/5 Bazen öyle olur.Normal şartlarda dünyayı yerinden oynatacak kadar kuvvetli hissetsen bile kendini,bazen parmağını oynatamazsın. Ali Lidar • Herkese selam Ali Lidar ile tanışmamı sağlayan kitap. Şiirlerinden alıntılarla karşılaştığımda yüreğimi sarıp sarmalayan dili,yazılarında da karşıladı beni.Satır aralarında sıkça kendimden bir şeylere rastladığım,rahat ve akıcı bir dil ile kaleme alması kolayca okunmasını sağlıyor . Oldukça duygusal metinlerle beraber yer yer yüzümüzü gülümseten yazıları da vardı. Kendi ruhunun karanlığını oldukça iyi yansıtmış okura. Kitap farklı farklı konular üzerine deneme ve anılardan oluşmuş.Sade,içten,konuşma havasında argolu bir üslupla yazılmış , Okurken bir duygudan diğer bir duyguya hızlıca geçiş yaparken argo kelimeler tuhafımıza gidiyor . İçinden geçenleri anlatmasındaki içtenliği hoşuma gitmedi değil. Benim gibi Ali Lidar okumayanlar sevecektir diye düşünüyorum. Yazarın diğer yapıtlarını da merak ediyorum . #alıntı Ortada bir sürü şey vardır aslında,ama söylenecek hiçbir şey yoktur. • #alilidar #tesirsizparçalar #muptelayayinlari #bookstagramturkey #booklover #okurundünyası #birkitapbirdünya #okurunyorumu #kitapönerisi #instalike #instakesfet #instamood #bookstagrammer #bookblogger
Tesirsiz ParçalarAli Lidar · Ithaki Yayınları · 20165,3bin okunma
9/10 puan verdi
Ali Lidara meşhuuur ... anne çay koy içelim sözünden mütevellit kulak aşinalığım vardı kitabını okumak da bugüne kısmet oldu. Kitabı okurken iç sesimle konuşuyormuş gibi hissettim, pek çok cümlenin altını çizdim. Hatta en çok altını çizdiğim kitaplardan birisi Tesirsiz Parçalar oldu. Hemen bitmesin diye sündüre sündüre yahut içimde sindire sindire okuduğum nadir kitaplardan oluverdi kendisi Eh sevdiğim yazarlara da ekleniverdi pek kıymetli yazarımız. Tavsiye eder miyim şiddetle ederim hem de okuyunuz okutturunuz.

Ali Lidar
Ali LidarYazar · 13 kitap
Ben devlet memuruyum. Eskişehir’de doğdum, büyüdüm, üniversiteyi burada okudum. Burada çalışmaya başladım. Sosyoloji mezunuyum ben. 1998’de mezun oldum. Ömrümün 30 yılını Eskişehir’de geçirdim. Babam Şeker fabrikasında çalışıyordu benim. İşçi çocuğuyum. Kastamonu’da ve Elbistan'da kısa bir süre kaldık ama ağırlıklı olarak hep Eskişehir’de yaşadık. Eskişehir Anadolu Lisesi’nde. 1998 yılından beri oradayım, tayin de çıkmadı. 17 yıldan beri okuldayım.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.