The Raven Cycle

The Dream Thieves

Maggie Stiefvater
8.5/10
14 Kişi
24
Okunma
8
Beğeni
1.053
Görüntülenme
If you could steal things from dreams, what would you take? Ronan Lynch has secrets. Some he keeps from others. Some he keeps from himself. One secret: Ronan can bring things out of his dreams. And sometimes he's not the only one who wants those things. Ronan is one of the raven boys - a group of friends, practically brothers, searching for a dead king named Glendower, who they think is hidden somewhere in the hills by their elite private school, Aglionby Academy. The path to Glendower has long lived as an undercurrent beneath town. But now, like Ronan's secrets, it is beginning to rise to the surface - changing everything in its wake. Of THE RAVEN BOYS, ENTERTAINMENT WEEKLY wrote, "Maggie Stiefvater's can't-put-it-down paranormal adventure will leave you clamoring for book two." Now the second book is here, with the same wild imagination, dark romance, and heart-stopping twists that only Maggie Stiefvater can conjure.
448 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

448 syf.
8/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Ronan’ın itirafıyla birlikte seri hız kesmeden devam ediyor. Karakterlerimiz Ronan’ın rüyalarının nasıl gerçekleştiğini araştırırken bir yandan da seriye Gray Man adında yeni bir karakter ekleniyor. Yazar bir diğer serisinde de olduğu gibi yine her karakterin gözünden olaya bakmamıza yardımcı oluyor. Bir bölüm Ronan okurken, bir bölüm Adam,
The Dream Thieves
The Dream ThievesMaggie Stiefvater · Scholastic Paperbacks · 201424 okunma
448 syf.
·
Puan vermedi
all you need to know about adam parrish is his gf is in love with his lacy and all of his actions make sense bura neden illa 150 karakter istiyor allah aşkına
The Dream Thieves
The Dream ThievesMaggie Stiefvater · Scholastic Paperbacks · 201424 okunma
448 syf.
9/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Hikâyenin ilerleyişi, karakterlerin yaşadıkları ve duygusal yoğunluğu ile oldukça akıcı bir devam kitabıydı. Bu seriyi okurken sürekli karakterleri ne kadar çok sevdiğimi düşünüp mutlu oluyorum. Yazarın günümüz dünyasıyla harmanladığı fantastik unsurlar oldukça yaratıcı ve ilgi çekici. Kurguda takip etmesi çok keyifli gizem unsurları var. Yazarın dili akıcı. Seriyi git gide daha çok seviyorum ama karakterleri seriden de çok seviyorum. Ronan Lynch, genç-yetişkin kitaplarda yazılmış en iyi karakterlerden biri olabilir, onunla ilgili her anı büyük bir keyifle okudum. Gansey’nin ağırbaşlılığını çok beğeniyorum. Noah zaten çok naif. Adam’a üzülüyorum ama ister istemez kızdığım anlar da oluyor. Blue’nun rahatsız olduğu ve kabul etmeyeceği fikirleri/davranışları açık açık söylemesi hoşuma gidiyor. Seriye başladığımdan beri Maura’nın bazı noktalardaki dürüstlüğü dikkatimi çekiyor. Bu kitapta da Mr. Grey ile olan iletişimi beklenmedikti ama sevdim. Aynı zamanda Blue’nun evindeki aile ortamını çok beğeniyorum. Gansey, Ronan, Noah ve Adam’ın arkadaşlıklarının bir nevi aile yapısında oluşu, birbirlerine yuva olmaları çok hoşuma gidiyor. Blue da ekibe uyumlu bir üye oldu. Güzel bir devam kitabıydı, bu seriye iyi ki başlamışım.
The Dream Thieves
The Dream Thieves
Maggie Stiefvater
Maggie Stiefvater
The Dream Thieves
The Dream ThievesMaggie Stiefvater · Scholastic Paperbacks · 201424 okunma
448 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Ronan Lynch bir rüya hırsızı.Yani rüyalarından canlı veya cansız şeyleri isterse gerçek hayata geçirebiliyor.Bu yeteneğini babasından almış çünkü o da bir rüya hırsızıymış ama bu onu maalesef ölüme götürdü ve Grili Adam adlı kiralık katil babasından sonra şimdi Ronan’ın peşinde. Gansey’nin Glendower adlı kralı arama çalışmaları ise hala sürüyor ancak sihirli bir orman olan ve onları krala ulaştıracak olan Cabeswater’da enerji sıkıntısı var, o yüzden ley hatları düzgün çalışmıyor ve ormanın sihrini çalıyor. Ronan, Joseph Kavinsky adlı çocuğunda kendisi gibi rüya hırsızı olduğunu öğreniyor ve farkında olmadan ikisi de rüyalarından bir şeyler çalınca Cabeswater’daki enerjinin tükenmesine neden oluyorlar, bunu durdurmanın ise tek bir yolu var, bir an önce rüya hırsızlığı yapmayı bırakmaları ancak Kavinsky bunu pek kabul edecek gibi durmuyor. Blue’nun kehanet meselesi olan öpüşememe durumu ise hala önemini koruyor. Adam, önceki kitapta kendini Cabeswater ormanı için feda etti ve onunla bir pazarlık yaptı.Pazarlıktan sonra bir takım yetenekleri ortaya çıktı ve Persephone’nin yardımıyla tarot kartlarını okuyabildiğini, ley hatlarını tamir edebileceğini ve bu yeteneğin büyücülük olabileceğini fark etti. Bu kez Ronan’ın hikayesini okuduk ve yine çok heyecanlı bitti.Seri ile ilgili ne desem az, çok sevdim.
The Dream Thieves
The Dream ThievesMaggie Stiefvater · Scholastic Paperbacks · 201424 okunma
448 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
The Raven Cycle, yüzyıllar önce ölmüş bir İskoç kralını arayan Gansey ve onun üç şövalyesiyle, ailesi medyumlarla dolu bir evde büyüyen fakat bir medyum olmayan Blue'nun bir gün Gansey'nin ruhunu görmesi ve o yıl içerisinde Gansey'nin öleceğini öğrenmesiyle birlikte -sözüm ona- bunu durdurmaya ve neden Gansey'nin ruhunu görebildiğini öğrenmeye
The Dream Thieves
The Dream ThievesMaggie Stiefvater · Scholastic Paperbacks · 201424 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.