The Raven Cycle #1

Maggie Stiefvater
“There are only two reasons a non-seer would see a spirit on St. Mark’s Eve,” Neeve said. “Either you’re his true love . . . or you killed him.” It is freezing in the churchyard, even before the dead arrive. Every year, Blue Sargent stands next to her clairvoyant mother as the soon-to-be dead walk past. Blue herself never sees them—not until this year, when a boy emerges from the dark and speaks directly to her. His name is Gansey, and Blue soon discovers that he is a rich student at Aglionby, the local private school. Blue has a policy of staying away from Aglionby boys. Known as Raven Boys, they can only mean trouble. But Blue is drawn to Gansey, in a way she can’t entirely explain. He has it all—family money, good looks, devoted friends—but he’s looking for much more than that. He is on a quest that has encompassed three other Raven Boys: Adam, the scholarship student who resents all the privilege around him; Ronan, the fierce soul who ranges from anger to despair; and Noah, the taciturn watcher of the four, who notices many things but says very little. For as long as she can remember, Blue has been warned that she will cause her true love to die. She never thought this would be a problem. But now, as her life becomes caught up in the strange and sinister world of the Raven Boys, she’s not so sure anymore.
409 sayfa

8/10 puan verdi
Bu kitap bana liseyi özletti...
Gözümde büyütecek kadar olmasa da genel olarak güzeldi diyebilirim. Çünkü konusu kendince çok özgün bir kitap. Oldukça eğlenceli, lise dostluğu, gotik bir hava ve nostaljik ögeler barındıran bir hikayeydi. Falcılar, içinde sırların barındığı ve ağaçların konuştuğu gizemli bir orman, kitabın adını alan Kuzgun Oğlanları'nın birbirinden farklı
10/10 puan verdi
Kuzgun Oğlanları ~ Maggie Stiefvater ‍ #kitapyorumu İlk kitabından favorilerim arasına giren o seri! Blue, ailesinin aksine psişik bir güce sahip olmayan, sadece ortamdaki güçleri daha da güçlendiren karakterimiz. Ölülerin listesini yaptıkları bir gecede normalde hiçbir ruhu göremeden Blue, Gansey'in ruhunu görüyor. Teyzesi de
10/10 puan verdi
Kalbim bitmesinin üzüntüsüyle param parça
Herkese merhaba bu yıl favori serim olucak gibi duruyor ;) Öncelikle kitap oldukça orjinal bir fikre sahip . Psişikler ,ley hatları , hayaletler ve pek çok maceraları barındırıyor. Karekterlerin hepsine bayıldım hepsinin zorlandığı ve altından kalkamadığı zorluklar var . Bazı karekterler için çok üzüldüm onlarla ayrı bir bağ kurdum . Onların birbirlerine olan bağları herşeye rağmen birbirlerine sahip olmaları içimi ısıttı . Kitapta beni tatmin etmeyen tek nokta sondaki olayların bir anda yaşanması ve bitmesi oldu . Tabiki ilerleyen kitaplarda bunun doğuracağı sonuçları sabırsızlıklaaa bekliyorummm .gözüme uyku girmeyecek desem o derece . Lise yıllarımda okuduğum o kitaplardaki heyecanı sıcaklığı ve bağları yeniden hissettirdiği için teşekkür ederim yazara türkçeye çevirdiği için yayın evine . Kısacası çok sevdim çok severek okudum. İkinci kitap için fazlasıyla heyecanlıyım ve inanıyorum ki bu seri ile derin bir bağ kuracağım
7/10 puan verdi
Kuzgun Oğlanları - #KitapYorumu Bu tarzda kitapların içime işlettiği o duyguya bayılıyorum. Kendimi gerçekten orada gibi hissettiğim evrenler, okurken karakterlerle yan yanaymış gibi gelen kurgular beni çok cezbediyor. Kurgusal olarak mükemmel değildi tabii ki ama serinin ilerleyen kitaplarında kurgu çok rahat geliştirilebilir ve sonrasında
8/10 puan verdi
Bir haftadan fazla sürdü okumam ama sonunda bitirdim. İlk başlarda hem kitap çok yavaş başladığı için hem de dili beni zorladığı için çok az sayfa okuyarak ilerledim ama olaylar açılmaya başladığı zaman elimden bırakamadım. Bu kitabı benim için çekici kılan şeylerden biri kitapta bahsi geçen ‘gerçek aşkını öperse, gerçek aşkı ölecek.’ olayıydı.
9/10 puan verdi
The Raven Cycle, yüzyıllar önce ölmüş bir İskoç kralını arayan Gansey ve onun üç şövalyesiyle, ailesi medyumlarla dolu bir evde büyüyen fakat bir medyum olmayan Blue'nun bir gün Gansey'nin ruhunu görmesi ve o yıl içerisinde Gansey'nin öleceğini öğrenmesiyle birlikte -sözüm ona- bunu durdurmaya ve neden Gansey'nin ruhunu görebildiğini öğrenmeye
Puan vermedi
Selam Bugün, çıkacağını duyduğum zaman ve okumaya başladığım o ilk an beni aşırı heyecanlandıran o hikaye ile geldim. Eminim bu düşüncede sadece ben değilimdir çünkü bu kitap için ciddi bir bekleme süreci geçirdik ki nihayet sevgili @juno_kitap bunu gerçekleştirdi. Gerçek aşkını öldüreceğinin kendisine kaç defa söylendiğini sayamaz haline
10/10 puan verdi
Blue Sargent, annesi dahil bir sürü medyum, psişik ve cadı kadınların olduğu bir evde yaşıyordur ancak kendisinin fal bakma, geleceği veya ölüleri görme gibi yetenekleri yoktur.Sadece bir enerjisi vardır ve bu enerjiyle evdekilerin psişik güçlerini kullanabilmelerine yardımcı oluyordur.Bir de Blue hakkında bir kehanet vardır, aşık olduğu kişiyle öpüşürse o kişi ölecek, bu nedenle Blue erkeklerden hep uzak durur.Yıl içerisinde öleceklerin listesini yaptıkları bir gecede Blue ilk kez bir hayaleti görebilir, bunun sebebi ise o kişinin ya hayatının aşkı olacağı ya da onun ölümüne sebep olacağıdır. Blue’nun o gece gördüğü hayalet ise Gansey adındaki bir çocuktur.Gansey, en iyi arkadaşları Adam, Noah ve Ronan ile birlikte yıllardır araştırdığı bir çalışmanın izini sürmektedir.Yüzyıllar önce yaşamış olan Glendower adlı bir kralı uyuduğu ölüm uykusundan uyandırıp bir dilekte bulunmayı içeren bir çalışma.Çünkü kralı uyandırıp da dilek dileyen kişinin, dileğinin gerçekleşeceği efsanesi söz konusudur.Derken Blue ve bu dört silahşörlerin yolları kesişir ve bir anda aynı amaca baş koyarlar ancak onları bekleyen macera ve sırlardan haberleri yoktur. Çevrilmesini dört gözle beklediğim ancak bir türlü çevrilemeyen mükemmel seri.İngilizce okumak yordu çünkü yazar fazlasıyla ağdalı bir dil kullanmış ama alıştıkça su gibi aktı sayfalar.Karakterlere tek kelimeyle bayıldım.Kehanetler, sihirli ormanlar ve daha niceleri.Devamında neler olacak çok merak ediyorum.
Puan vermedi
#kuzgunoglanları#alıntı Günün sonunda Adam için önemsiz biriydi, Ronan için önemsiz biriydi. Adam ona tükürürcesine cevap veriyor, Ronan'sa ona sunduğu bilmem kaçıncı şansı batırıyordu. Gansey, içinde her yıl kalbini daha da fazla kemiren bir delik ve bir sürü şeye sahip olan bir adamdı. Her biri hep ona sırtını dönüyordu. Ama o hiçbir zamar
8/10 puan verdi
Ülkemizde sevilen ve kitapları beklenen yazarın yeni serisi Kuzgun Döngüsü ilk kitabı bitti Arka kapak konusu ve tabiki türü beni baya cezbetmişti. Açıkçası son zamanlarda okuduğum çok değişik evrenlerden biriydi. Kafamda hayal ettiğim daha farklıydı ama hoşuma gitti, özellikle son bölümler baya hareketli ve heyecanlıydı, sonundaki cümle de beni
Kuzgun OğlanlarıMaggie Stiefvater · Juno Kitap · 202573 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.