2026 54. kitabı
"Biz hafızayı severiz, hafızasız hiçbir şey yapamayız." "Hafıza olmazsa, korku nasıl daim olur?" "Uzun yıllar yalnızlığımla teselli buldum. Çünkü yalnızlık kolay bulunur bir olanak değildi." "Eee unutmak da, unutturmak da kolay değil o kadar." Sayın @uyurkulakmurat ile tanışma kitabım oldu #tol @inkilapkitabevi ''nin yeni çıkanlar raflarında yer alan kitap, yıllara meydan okurken benim gibi ilk defa okuyanlar için de özenli baskısıyla bir hayli etkileyici. Çünkü: sert, net, hırçın, bir parça hüzünlü ama en çok da öfkeli... Tren rayları, anason kokusu, ötekileştirilenlerin sessiz çığlığı ve hikâyeler... Kitabı okumam biraz uzun sürdü zira sürekli esneyerek birbirinin içerisine girdiğini hissettiren zaman ve karakterlerin fazlalığı anlamamı biraz zorlaştırdı. Yazarın yazım tarzını tam bilmeyince de böyle hissederim hep ama yeni kitabı #dipte ile o hıza erişebildim diye düşünüyorum Ve benim aklım hâlâ o hikâyelerde.. Ağıt desem içindeki lirizm beni tutuyor. Epik desem hüzne takılıyorum... Düşünüyorum...
TolMurat Uyurkulak · İnkılap Yayınevi · 20172,465 okunma
2026 44. kitabı
Okurken allak bullak olduğum, ben ne okuyorum böyle dediğim, kederli bir öfkenin satırlara, sayfaları dökülmüş haliyle karşılaştığım, sarsıcı bir yeraltı Türk romanı paylaşımı ile geldim Tol,
TolMurat Uyurkulak · İnkılap Yayınevi · 20172,465 okunma
2021 85. kitabı
Okunma: 01 Eylül 2021 11:20
"Devrim, vaktiyle bir ihtimaldi ve çok güzeldi," cümlesiyle başlayıp "Bir ihtimal olduğunda, devrim ne kadar da güzel," diye biten Murat Uyarkulak'ın okuduğum ilk romanıdır.
TolMurat Uyurkulak · April Yayıncılık · 20172,465 okunma
2025 54. kitabı
Bu tarz edebiyatı okumak zordur; çok ağır, edebi yazıldığından ya da kafanız basmayacağından değil. Bu tarz edebiyatta okur olarak bize çok iş düşer. Nedir “bu tarz edebiyat?” Yeraltı edebiyatı diye
TolMurat Uyurkulak · Can Yayınları · 20222,465 okunma
tol
·%46 (150/320 syf.)·
Sayfalar arası geçişte konular çok kopuk geldi ve karakterleri hatırlamakta güçlük çektim. Bazı yerlerde kurulan cümleler ve olay örüntüleri çok zorlama hissi verdi. Kitabı hizlı bir şekilde, ara vermeden ya da notlar alarak okumak lazım. Artık gitmeyeceğini hissettiğim noktada okumayi bıraktım. Başka bir Murat Uyurkulak kitabı okur muyum, bilmiyorum...
TolMurat Uyurkulak · April Yayıncılık · 20172,465 okunma
2023 14. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2023 20:31
Devrime adanmış kayıp hayatlar. Beklenen şey ne olursa olsun umudun kırıldığı an (hele ki tutunacak tek dal da buysa) delilik başlar. İstanbul’dan Diyarbakır’a tren yolculuğu yapan karakterimiz; babasının öykülerini okuyarak romanı fiziki boyuta taşıyor. Nefret ve intikam duygusuyla dolmuş, sloganlarıyla hayattan koparılmış devrimcilerin hikayesi. Kitabın katmanları hoşuma gitti ama akıcılık ve karakter oluşturma yönünden zayıf buldum.
2016 11. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2016 23:36
Ciddi anlamda beyin yakıcı bir kitap. Yavaş yavaş okumama rağmen karakterler, zaman, mekan arasında kayboldum. Dili akıcı ve anlaşılır. Kurgu inanılmaz karışık. Hikaye çok farklı.Tekrardan okumak üzere rafa kaldırıp biraz akıcı bir kitap tercih edeceğim. Sonrasında yine yazarin BAZUKA adlı kitabını (edit 🤦‍️) okumak istiyorum.
Puan vermedi·264 syf.·
2018 38. kitabı
Olay örgüsü dağınık, alakasız bir dünya karakter. Anlatım akıcı yer yer bunaltıyor. Ana karakter yandan yemiş devrimci. '' Gerilla disipliniyle yetiştim ben, komutanlık yaptım, hesap sormayı da vermeyi de bilirim. '' diyen biri. Kıymetli zamanınızı harcamayın. Edebiyat kisvesi altında ne yapılmaya çalışıldığını tam idrak edemedim. Bilmem nereden ödül aldı bilmem kaç kişi okudu gibi yorumlarla başlamıştım bende.
2017 27. kitabı
Tol, hayal, düş ve hayal kırıklıkları ile dolu bir kitap. Tolu anlatmaya kelimeler yetmeyecek ama anlatmalıyım çünkü sadece bir kitap değil bir devrin başlangıcı ve yitik bir aşkın gölgesidir benim
2018 25. kitabı
Sevgili İrfan Karakoç farkı ile okuduğum kafamı allak pullak eden fakat içimde tuhaf duygular uyandıran roman. Çok sevdiğim bir arkadaşım hediye etmişti ama başta sarmadı okuması sıkıldım. Daha sonra tekrar okumaya başladım ve ilerlettim. Modern dönem diliyle yazılmış kurgu bakımından garip bir roman. Yine ezilmişlerin ve ötekileştirilmişlarin romanı. İçimden hep şöyle bir başlık geçiyor “TOL bir intikam romanıııı” bunu tekrarlayıp duruyorum belki de şairin ve Ahmet’in başından geçenlerin bir intikam örgüsü içinde geçmesindendir. Kitaba çok önyargılı başlamıştım ama sonunda değdi. Günümüz romancılarından okunabilecek nadir romanlardandır..

Murat UyurkulakYazar · 9 kitap
Uzun süre Radikal gazetesi dış haberler servisinde çalıştı. Milliyet Sanat, Gate, Radikal Kitap gibi dergilerde yazıları yayımlandı. Tol isimli romanı Mahir Günşiray'ın yönetmenliğiyle Tiyatro Oyunevi tarafından sahnelendi. Yine Tol romanı 2007'de Almanca'ya çevrildi.