Toplu Şiirler 1

Rainer Maria Rilke
Toplu şiirler 1. Cildinde şairin İyi Ruhlara Adak, Düşten Taç, Advent, Bana Tören, Beyaz Prens, Sancaktar, Keşiş Yaşamı Üzerine, Yoksulluk ve Ölüm Üzerine adlı kitapları yer almaktadır. Birinci basımda her kitabın başında yer alan önsözleri de kitapların önünde sunuyoruz. Toplu Şiirler 2. Cildinde şairin İmgeler Kitabı, Yeni Şiirler, Duino Ağıtları ve Orpheus'a Soneler adlı kitapları yer almaktadır. Söndür gözlerimi; seni görebilirim, Tıka kulaklarımı; işitebilirim seni, Ve ayaklarım olmadan sana gelebilirim, Ve ağzım olmadan da seslenebilirim seni
Tahmini Okuma Süresi: 37 sa. 26 dk.Sayfa Sayısı: 1321Basım Tarihi: 2018Yayınevi: Cem Yayınevi
ISBN: 9786056834707Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

653 syf.
7/10 puan verdi
Rilke' nin yazdığı şiirlerden oluşan iki cildimizin birincisinde yayınladığı şiirlerin adlarını vermeden önce Rilke' ye inceleme puanı olarak 7 vermem beni üzdü sebebiyse çevirmenin çeviride dahi kafiye araması, keşke olduğu gibi çevirseydi -ki şiirde kafiyeyi pek sevmem, kısıtlıyor imgelem gücünü, düş gücünü- evet keşke olduğu gibi çevirseydi ama olsun Rilke okumak gerçekten güzel. Şimcik içeriğe gelelim: -İyi Ruhlara Adak-1895 -Düşten Taç-1896 -Advent-1897 -Bana Tören-1898 -Beyaz Prenses, Deniz Kenarında Bir Sahne-1898 -Sancaktar Christoph Rilke'nin Aşk ve Ölüm Tarzı-1899 -Dualar Kitabı 1, Keşiş Yaşamı Üzerine-1899 -Dualar Kitabı 2 , Hac Üzerine-1901 -Dualar Kitabı 3, Yoksulluk ve Ölüm Üzerine-1903 İyi okumalar dilerim.
Toplu Şiirler 1
Toplu Şiirler 1Rainer Maria Rilke · Cem Yayınevi · 201822 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.