Toplumsal Değişim Kuramları

1 Kişi
Okunma
Beğeni
Görüntülenme
Kuhn'un (1962:10) kullanımını izleyerek, "Paradigma" ile bilimsel araştırmada belirli tutarlılık düzeyine ulaşmış geleneklere yol açan modelleri amaçlıyorum. Kuhn'un “normal bilimler” nitelemesine aykırı olarak, toplumsal bilimler, herhangi bir dönemde genellikle benimsenmiş paradigmaların bulunması ile pek dikkati çekmezler: Aslında, elde bulunan az sayıdaki paradigmaların uygun bir sınıflandırması ya da bilim adamlarının düzenlenen şemalara yerleştirilmesi konusunda, toplumsal bilimciler arasında çok az görüş birliği bulunmaktadır. İlerdeki bölümlerde, toplumsal değişim alanının belirli bir sınıflandırması ile birlikte, toplumsal değişim konusunda çalışan bilim adamlarının uygun bir sınıflandırması da önerilecektir. (Kitaptan)
Kitabın Konusu:
121 sayfa

121 syf.
7/10 puan verdi
Çağdaş toplumsal değişim kuramlarının serimlenmesi
Bener
Bener
Klasik (19. yüzyıl) evrimcilikten 1970 yılına kadarki belli başlı toplumsal değişim kuramlarını sergiliyor, haklarındaki başlıca eleştirileri belirtiyor ve bu kuramları birbiriyle karşılaştırıp en sonunda sınıflandırıyor. Herhangi birine ağırlık veya nispeten önem vermeyip dengeli bir yaklaşım kullanması olumlu. Çevirisi ve dizgisine gelince, bunlar biraz kusurlu. Bu nedenle birçok defa internetteki İngilizce orijinaline bakarak okumak durumunda kaldım.
Toplumsal Değişim Kuramları
Toplumsal Değişim KuramlarıRichard P. Appelbaum · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 19703 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.