Topraksızlar

Fikret Otyam
9/10
3 Kişi
11
Okunma
4
Beğeni
1.051
Görüntülenme
1962'de Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan bu röportajlar, Ankara Gazeteciler Sendikası'nın düzenlediği “Yılın Gazetecisi” yarışmasında “Seri Röportaj” dalında Birinci seçilmiş ve altın kalem ödülünü almıştır. (Sunuştan)
Kitabın Konusu:
71 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

71 syf.
·
Puan vermedi
·
19 günde okudu
Doğuda egemen toprak rejiminin Devlet eliyle ağalık, aşiret ve mezhepsel olarak hercümerç olduğu içinden çıkılmaz fakirliğin yaşama yansıması olayların anlatıldığı röportaj
Topraksızlar
TopraksızlarFikret Otyam · Yeditepe Yayınları · 196311 okunma

Yazar Hakkında

Fikret Otyam
Fikret OtyamYazar · 24 kitap
Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nden 1953'te mezun oldu. Burada ünlü ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun öğrencisi oldu. Gazeteciliğe 1950 yılında Son Saat gazetesinde başladı. Daha sonra Cumhuriyet gazetesinde çalıştı ve köşe yazarlığı yaptı. Özellikle Anadolu ve Güneydoğu Anadolu ile ilgili yazdığı röportajlarla tanındı. Bu röportajlarını çok sayıda kitapta topladı. Otyam halen, Aydınlık gazetesi'nde her hafta yazmaya devam ediyor. Emekli olduktan sonra resme ağırlık verdi. Antalya'nın merkezine 26 km uzaklıkta olan Geyikbayırı köyünde ikamet etmektedir. Sanatçı Antalya'da yaşamını sürdürüyor. Akdeniz Gazetecilik Vakfı ve Altın Portakal Kültür Sanat Vakfı'nın kurucu üyelerindendir. Fikret Otyam, besteci ve orkestra şefi Nedim Vasıf Otyam'ın kardeşidir. Dokuma ve fotoğraf sanatlarıyla ilgili sanatçımız sanatçı Filiz Otyam ile evlidir. Mayınlı Topraklar Üzerinde ve Karasevdam Anadolum eserleri büyük ilgi görmüştür.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.