Anonim
XVI. yüzyıldaki ekonomik kriz sebebiyle İspanya’nın her köşesinde açlık ve sefalet kol gezmekteydi, bu durumun bir ahlaki çöküntüyü de beraberinde getirmesi kaçınılmazdı. İspanyol toplumundaki bu maddi ve manevi çöküntünün ortasında, 1554 senesinde, sonradan pikaresk roman adı verilecek olan yeni bir anlatı türünün ilk örneği olan Tormesli Lazarillo ortaya çıktı. Din adamlarının ahlaksızlıklarına bolca yer veren bu eser, engizisyonun hışmına uğramamak için imzasız olarak basıldı. Sefiller, dilenciler, dolandırıcılar ve kimsesiz çocuklarla dolu bir dünyayı tüm çıplaklığıyla sergileyen Tormesli Lazarillo, dönemin İspanyol toplumuna ayna tutan bir klasik.
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 30 dk.Sayfa Sayısı: 88Basım Tarihi: Eylül 2015İlk Yayın Tarihi: 1998Yayınevi: Can YayınlarıOrijinal Adı: Lazarillo de Tormes
ISBN: 9789750726385Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

88 syf.
8/10 puan verdi
16. yüzyılda İspanya'da gerçekleşen savaşın getirdiği ekonomik çöküntü ve saraylarda sıkça düzenlenen baloların harcamalarını gidermek için sürekli artan vergiden asiller ve kilise mensupları muaf tutulurken bütün harcamalar yoksul halkın sırtına yüklenmekteydi. Pikaresk roman adı verilen anlatı türünün ilk örneğidir. Roman çıktıktan sonra
Tormesli LazarilloAnonim · Can Yayınları · 20151,535 okunma
88 syf.
8/10 puan verdi
Kitabın ismini ilk duyduğumda ne biçim isim bu, böyle antin kuntin isim mi olur dedim. Sonra konusu ilginç geldi ve kendisi bir ücretsiz kargo tamamlama kitabı olarak elime düşmüş oldu. Kitap PİKARESK ROMAN (Novela pikaresk) denilen bir anlatı türünün ilk örneği. 1554'te isimsiz yazılmış, iyiki de öyle yapılmış çünkü engizisyon mahkemesi hemen
Tormesli LazarilloAnonim · Can Yayınları · 20151,535 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.