Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Trablusgarp Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk'le İlgili Belgeler

Trablusgarp Savaşı Ve 1911-1912 Türk İtalyan İlişkileri

Hale Şıvgın

Trablusgarp Savaşı Ve 1911-1912 Türk İtalyan İlişkileri Sözleri ve Alıntıları

Trablusgarp Savaşı Ve 1911-1912 Türk İtalyan İlişkileri sözleri ve alıntılarını, Trablusgarp Savaşı Ve 1911-1912 Türk İtalyan İlişkileri kitap alıntılarını, Trablusgarp Savaşı Ve 1911-1912 Türk İtalyan İlişkileri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Trablusgarp savaşı Oamanlı Devletinin donanmasının zayıflığını gözler önüne serdi. Bütün savaş boyunca Çanakkale'ye hapsedilmiş olması uygun fırsat kollayan Balkan devletlerine cesaret verdi.
Sayfa 142Kitabı okudu
Rodos ve 12 Ada'nın işgali İtalya'ya gerçekten Trablusgarp için pazarlık imkanı vermişti. Rodos ve 12 Ada'nın tahliyesi karşılığında Trablusgarp ve Bingazi'nin tahliyesini istemişlerdi.
Sayfa 105Kitabı okudu
Reklam
İtalyan hükümetinin 1911'de savaş kararı almasında Banco di Roma müessesesinin de büyük etkisi olmuştu.
Barış görüşmelerinin başladığı sıralarda Trablusgarp'daki Türk subayları bütğn Batı Afrikayı içine alacak bir Türk-Arap İmparatorluğu'nun projeleri üzerine eğilmişlerdi.
Sayfa 142Kitabı okudu
İtalyanlarla Ouchy Anlaşmasının yapılması Trablusgarp'da bir yıldır canla başla savaşan, büyük güçlük ve yokluklara katlanan, yokluktan varlık yaratan, vatansever Türk subayları için tam bir manevi yıkım olmuştu.
Sayfa 142Kitabı okudu
Osmanlı kamuoyunu aldatmak için Trablusgarp'a güya padişah temsilcisi olarak bir naib-i sultan atanması kabul ediliyordu.
Sayfa 141Kitabı okudu
Reklam
Rodos ve 12 Ada'nın İşgali
İtalya işe, adalardaki telgraf hatlarını tahrip ederek, bunların Anadolu ile irtibatlarını kesmekle başladı.
Sayfa 103Kitabı okudu
Çanakkale bombardımanı İtalya'nın istediği sulh için ne kadar faydasızsa Avrupa devletleri için de o kadar zararlıydı ve bu hareket hiçbir Avrupa ülkesince takdirle karşılamadı bilakis kızgınlık ve hiddet doğurdu.
Sayfa 101Kitabı okudu
Mustafa Kemal'in 22 Mayıs 1912'den 5 Ağustos 1912'ye kadar geçen sürede Derne komutanı olarak verdiği emirler emr-i yevmi (günlük emir) adlı defterde bulunmaktadır.
Muhalefet, Arnavut mebusları ile diğer ileri gelenleri elde ederek Arnavutluk isyanını kışkırttılar.
Sayfa 109Kitabı okudu
Reklam
Rodos 4 Mayıs'ta işgal edildi. Adadaki 1200 kişiden ibaret olan Türk garnizonu, müdafaa için şehrin merkezine geri çekildi. Bu yüzden adaya ilk etapta 9000'in üzerinde asker çıkarmış olan general Ameglio ciddi bir mukavemetle karşılaşamadan şehrin merkezine girdi.
Sayfa 103Kitabı okudu
Daily Chroicle Gazetesi şarkta sulhu temin edebilmek için İngiltere'nin Osmanlı Devlet'inin toprak bütünlüğünü koruma politikasına dönmesini istiyor ve bunun umutulmasından şikayet ediyordu.
Sayfa 101Kitabı okudu
Trablusgarp savaşı Mustafa Kemal'in komutanlık ve teşkilat kurmadaki üstün niteliğini gösteren ilk yer olmuştu.
Sözde Osmanlı Devlet'ine tanınmış gibi görülen bazı haklar (din vs.) da bir müddet sonra ortadan kalktı ve Osmanlı Devlet'inin Trablusgarp ile bütün ilişiği kesildi.
Sayfa 141Kitabı okudu
27 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.