Türkiye'nin Kürt Sorunu Hafızası

Hüseyin Yayman

Türkiye'nin Kürt Sorunu Hafızası Konusu

"Hangi boyutundan ele alırsak alalım, bugün gelinen noktada Kürt sorunu Türkiye için hem sürdürülmesi, hem de yönetilmesi zor bir mesele haline gelmiştir. Türkiye'nin vatandaşlarına 'eşit ve birinci sınıf' vatandaş olduğunu hissettirmesi, muasır medeniyet seviyesi düzeyinde bir düzen tesis etmesi ve büyük devlet olma iddialarını devam ettirebilmesi için bu meseleyi çözmesi gerekmektedir. Hadisenin vardığı hassas nokta, toplumsal psikolojinin doğru yönetilmesini ve ortak aklın kullanılmasını zorunlu kılmaktadır." Osmanlı İmparatorluğu'ndan başlayarak Cumhuriyet dönemi boyunca ve günümüzde, Kürt sorununun devlet katında nasıl algılandığına, tespitlere ve çözüm önerilerine resmi raporlar ışığında yaklaşan Hüseyin Yayman, "güvenlikçi politikaların" yerini almaya başlayan yeni adımlara dikkat çekiyor, Türkiye'nin kritik bir eşikte olduğunu belirtiyor.
Tahmini Okuma Süresi: 14 sa. 30 dk.Sayfa Sayısı: 512Yayınlanma Tarihi: Ekim 2011Yayınevi: Doğan Kitap
ISBN: 9786050903874Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

55-64 Yaş
65+ Yaş

Hüseyin Yayman
Hüseyin YaymanYazar · 8 kitap
Hüseyin Yayman, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde “Türkiye’nin İdari Reform Politiği” isimli doktora tez çalışmasıyla, Siyaset Bilimi ve kamu yönetimi Doktoru unvanını aldı. Kürt sorunuyla ilgili çalışmalarıyla bilinen Yayman, Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Ak Parti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil Adamlar listesine Akdeniz Bölgesinden girmiştir.

Türkiye'nin Kürt Sorunu Hafızası Sözleri ve Alıntılar

Zeynep kuş

Zeynep kuş

@Zeynepp__kus
19 Ocak 2021 21:59
Bir zamanar hemen hemen bütün Kürtler, kendilerini Osmanlı imparatorluğu'nun Müslüman tebaasının bir parçası olarak görüyordu. Bu Kürtlerin büyük çoğunluğu, ayrı bir ulusal kimlik bir yana, ayrı bir etnik kimliğin bile farkında değildi. Ayrı bir Kürt kimliğinin bilincine varan bir avuç eğitimli Kürt'ün lobi faaliyetine ve kampanyasına karşın, yeni kurulan Türkiye Cumhuriyetine karşı ilk isyanlar özünde büyük ölçüde aşiret kaynaklı ve bölgeseldi. Türkiye Cumhuriyetinin egemen etnik çekirdeğinin 1930'larda zoraki asimilasyon çabası, Kürtler arasında ayrı bir etnisite farklılığının artmasına yol açtı.
4 etkileşim

30 Aralık 2019 21:16
"Türklerle Kürtler bin senelik ortak din,ortak tarih ve ortak bir coğrafya neticesi olarak hem maddi, hem manevi surette birleşmişlerdir.Bugün ise ortak düşmanlar, ortak tehlikeler karşısında bulunuyorlar.Bu tehlikelerden ancak ortak bir azimle kurtulabilirler.O halde büyük bir kanaatle diyebiliriz ki bu iki milletin biribirini sevmesi her iki taraf için hem dini hem siyasi bir borçtur.Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir,Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir."
21 etkileşim

30 Aralık 2019 21:07
Biz 900 yıldır kardeşiz. Benim yeğenlerim Kürt'tür. Kız kardeşim Kürt'le evli. Bizim birbirimizden ayrılmamız mümkün değildir. Alparslan Türkeş,1993
16 etkileşim

11 Aralık 2019 15:45
"Hangi boyutundan ele alırsak alalım,bugün gelinen noktada Kürt sorunu Türkiye için hem sürdürülmesi hem de yönetilmesi zor bir mesele haline gelmiştir."
22 etkileşim

Türkiye'nin Kürt Sorunu Hafızası İletileri