Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Mübarek Aylar Recep Şaban Ramazan ve Faziletleri Medine Yayınları

Üç Aylar ve Faziletleri

Abdülkadir Geylani

Üç Aylar ve Faziletleri Sözleri ve Alıntıları

Üç Aylar ve Faziletleri sözleri ve alıntılarını, Üç Aylar ve Faziletleri kitap alıntılarını, Üç Aylar ve Faziletleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Üç Aylar ve Faziletleri
"Receb ekme ayıdır, Şaban sulama ayıdır, Ramazan derleyip toplama ayıdır. Herkes ne ekerse onu biçer, ne yaparsa cezasını çeker. Bir kimse ekimi bırakırsa, hasat zamanı ekmediğine pişman olur. Kıyamet gününde ise çok kötü duruma düşer."
Günler üçtür: Birisi dünkü gündür, geçip gitmiştir. Birisi bugündür, çalışmak gerekir. Birisi de yarınki gündür, o da emelden ibarettir. Yarına erişip erişmiyeceğin belli değildir.
Sayfa 61
Reklam
Aylar içinde Ramazan, göğüsteki kalb, halk içinde Enbiya, şehirler içinde Kâbe-i Muazzama gibidir.
Sayfa 103
Sene şecere (ağaç) gibidir. Recep ayı ağacın yapraklı bulunduğu günleri, Şaban ayı ağacın meyveli bulunduğu vakitleri, Ramazan da meyvesinin toplanacağı zamanlar gibidir.
Sayfa 27 - Salihlerin sözlerinden..
Oruçlunun Sakınması Gerekenler
Cabir b. Abdullah (r.a.)’dan rivayet edilmiştir: “Sen oruçlu olduğun zaman, kulak, göz ve lisanına da, yalandan ve haram şeylerden oruç tuttur. Yani dedikodu yapma ve dinleme, bakılması yasak edilen şeylere bakma. Akrabana ve komşuna eza ve cefa etme. Vakarlı, ağırbaşlı ol. Oruçlu halini oruçsuz gününle müsavi etmekten sakın ve korun.”
Sayfa 58 - IRMAK YAYINLARI
Receb ekme ayıdır,
"Şaban sulama ayıdır, Ramazan derleyip toplama ayıdır. Herkes ne ekerse onu biçer, ne yaparsa cezasını çeker. Bir kimse ekimi bırakırsa, hasat zamanı ekmediğine pişman olur. Kıyamet gününde ise çok kötü duruma düşer."
Reklam
Oruç kalkandır. Yalan, gıybet(dedikodu) orucu yırtar ve paralar. Resûl-i Ekrem (s.a.v): " Oruç, yalnız yemekten ve içmekten kesilmek değil, boş, faydasız söz, çirkin ve ayıb olan şeyleri de işlememektir. " buyurdu.
Sayfa 40
Mümin de kafir de bayram eder. İkisinin de bayramı vardır. Müminin bayramı, Allah'ın rızasını kazanmaktır. Kafirin bayramı, şeytanın rızasını kazanmaktır.
Cabir b. Abdullah (R.Anhuma) dan rivayet edilmiştir: " Sen oruçlu olduğun zaman, kulak, göz ve lisanına da, yalandan ve haram şeylerden oruç tuttur. Yani, dedikodu yapma ve dinleme, bakılması yasak edilen şeylere bakma. Akrabana ve komşuna eza ve cefa etme. Vekarlı, ağırbaşlı ol. Oruçlu halini oruçsuz gününle müsavi etmekten sakın ve korun. "
Sayfa 41
Reklam
Şaban, iki ay arasında bir vasıta, bir köprüdür.
Sayfa 62
Recep, cefayı terk içindir. Şaban, amel ve vefa içindir. Ramazan, sıdk-ı sefa içindir. Recep, tevbe ve nedamet ayıdır. Şaban, muhabbet ayıdır. Ramazan, kurbet (ilâhi yakınlık) ayıdır.
Sayfa 26
Günler üçtür
1- Dün, geçip gitmiştir. 2- Bugün, geçmeye devam etmekte ve amel edilecek gündür. 3- Yarın, o da bir ümittir. Yarına çıkıp çıkmayacağımız belli değildir.
Resülullah (s.a.v.): “Çok oruçlu kimseler  vardır ki, onların orucu ancak açlık ve susuzluktan ibarettir. Gecelerde çok namaz kılan kimseler vardır ki, onların namazları, ibadetleri uyanıklık ve uykusuzluktan ibarettir. Ve bu misilli oruç ve namaz için Arş-ı Alâ İhtizaz eder ve oruçlu için Rabbin gazabı zuhur eder.” buyurmuştur. Yani oruç ve namaz, kendi talimatlarına uygun olarak istenmelidir. Yoksa sahibini koruyuculuk niteliğinden yoksun kalır.
Sayfa 59 - IRMAK YAYINLARI
"Receb ekme ayıdır, Şaban sulama ayıdır, Ramazan derleyip toplama ayıdır. Herkes ne ekerse onu biçer, ne yaparsa cezasını çeker. Bir kimse ekimi bırakırsa, hasat zamanı ekmediğine pişman olur. Kıyamet gününde ise çok kötü duruma düşer."
24 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.