Teknik - Medeniyet - Yabancılaşma

İsmet Özel
İsmet Özel'in Üç Mesele ve Zor Zamanda Konuşmak kitapları yeni ve uzun bir dibace ile bir arada "Üç Zor Mesele" adıyla neşredildi. Üç Kulhuvallahi Bir Elham Üç Zor Mesele'nin Dibacesi işin işten geçmediği, Türkiye'de yapılacak şeylerin neler olduğu fikrine mahsus zeminin oluşmasına müsait vaktin işaretlerinin henüz belirebildiği inancıyla yazıldı. Bor'un pazarının geçtiğini kabul etmiyorum; dolayısıyla eşeğimi Niğde'ye sürme düşüncesinde de değilim. Üç Mesele'yi Zor Zamanda Konuşmak içinde erittim ve ortaya daha netameli Üç Zor Mesele çıktı. Niçin yaptım bunu? Her iki kitabın da müşterisi vardı. Yaptım, çünkü eşeğimi Niğde'ye sürmeğe rıza göstermiş olmak, her iki kitabın ikisinden de nasibini alamamış kıraat meraklılarına taviz vermekti. Paradoks her iki kitabın ikisinden de nasibini alamamışların her iki kitabın piyasaya çıkmasına sebep oluşlarındadır."
599 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Haziran 1978

Üç Zor Mesele...
10/10 puan verdi
Yerkürenin insanlığı misafir etmeye başlamasının üzerinden nice asırlar geçti. Milyarlarca insan doğum kapısından girip, süresini tamamladı ve ölüm kapısından çıkarak savdı sırasını. Kim bilir daha
8/10 puan verdi
Cemil Meriç,Rasim Özdenören,Nurettin Topçu,Dücane Cündioğlu ve İsmet Özel..Düşünce bakımından beyin jimnastiği yapmak istediğimde ilk başvuracağım favori yazarlardır. İsmet Özelin bu eserini bitirdiğimde iki konu var ki tamam dedim işte aradığım nokta da buydu; 1-Radikalizm ve Ütopya.. İfrat-Tefrit olayı... 2-Teknoloji,medeniyet ve yabancılaşma adı altında 3 zor meseleyi ise; köklüce,derinlemesine kavrayarak,bizi kulluğumuzun şuuruna varmada daha ileri bir merhaleye ulaştıracaktır. Tabi sağlam bir itikat ve ibadetle.. İyi okumalar..
9/10 puan verdi
“ÜÇ ZOR MESELE”yi “teknoloji, medeniyet,yabancılaşma” konularında, ülkemiz Müslümanlarına yön vermek amacıyla hazırlanmış bir eser olarak kabul edebiliriz.Kitap; “neyim” sorusuyla “yabancılaşma”yı,
10/10 puan verdi
Kendimden habersiz olan KENDIMI ve kar altına gömülen kültürümü, ailemi , vatanimi, birligimi, beni Rabbe götüren yolları aramaktayım.. Elbet karanfiller açacaktır. Yeter ki sen yılma Insanoğlu.. ....(ama sen çok manidar kıymetli bir kitaptin...)
Puan vermedi
İsmet Özel'in "Üç Zor Mesele" Eseri Üzerine Bir İnceleme: Varlık, Kimlik ve Medeniyetin Kavşağında Bir Sorgulama İsmet Özel, Türk düşünce ve edebiyatının müstesna simalarından biri
9/10 puan verdi
Üç zor mesele.. Zor meseleleri ele alınca üzerinde düşüneyim fikir sahibi olayım derken bitmesi biraz zor oldu:) İsmet Özel'in teknoloji, medeniyet ve yabancılaşma üzerine yazmış olduğu çok uzun olmayan ve fazlasıyla düşündüren, bakış açısı kazandıran deneme yazılarında oluşuyor. O yüzden tavsiyem kitabı bir anda okumaya çalışmayın sindire sindire, anlayarak okumanızı öneririm. Sözü çok fazla uzatmadan herkesin rahatlıkla okuyabileceği ve muhakkak okunması gereken bir eser..
590 syf.
10/10 puan verdi
İsmet özelin teknik, medeniyet ve yabancılaşma üzerine yazdığı bu bu kitapta sıklıkla hayata bakış açısı ve İslami yönden Doğu ve batıyı elle alması gerçekten ortaya çok güzel bir eser koymuş bu kitabı okuyun okutun gerçekten muazzam güzel bir kitap ben çok beğendim:)
10/10 puan verdi
İlk baskısını 1978'de yapan deneme-inceleme türündeki kitap Özel'in bakış açısını en iyi anlatan eserlerinin başında geliyor. Aradan geçen yıllar söylediklerinin ne etkisini ne de geçerliliğini azaltmış, tam aksine perçinlemiş. 600 sayfaya yakın bu kışkırtıcı eseri biraz da kişisel nedenlerle uzun bir zaman diliminde sindirerek okudum, çok şey öğrendim. Keşke siz de okusanız. Okumak iptiladır, müptelalara selam olsun!
Puan vermedi
Uzun aradan sonra inceleme yapma gerekliliğini duyduğum bir kitap İsmet Özel kitabın bir bölümünde: Yazarlar halkın okuma kapasitesine inerek kitap yazıyorlar halk kendini anlamaya zorlamadığı
160 syf.
10/10 puan verdi
"İsmet Özel'in Üç meselesinde teknik medeniyet ve yabancılaşma kavramları üzerinde durulmuş, bu kavramlara İslami yönden bakılmış ve doğu ile batı düşüncesini karşılaştırma yoluyla harmanlamıştır. Uzun süredir okumadığım bu tarz kitap bende kalan boşlukları doldurdu ve yeni bir şeyler öğrenmenin mutluluğunu tattırdı. Bu kitapta İslami bir bakış açısının nasıl olması gerektiğini, İslam adına neler yapılabileceğini aslında var olan bir İslamı bizim nasıl yaşamamız gerektiğini öğreten bir kitaptır..."
Üç Mesele
Üç Meseleİsmet Özel · Şule Yayınları · 20113,043 okunma

İsmet Özel
İsmet ÖzelYazar · 89 kitap
1944 yılında Söke 'li bir polis memurunun altıncı çocuğu olarak Kayseri'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kastamonu, Çankırı ve Ankara'da yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde bir süre okuduktan sonra Hacettepe Üniversitesi'ne geçerek Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi (1977). Ataol Behramoğlu ile birlikte Halkın Dostları dergisini çıkardı. Devlet Konservatuarı'nda Fransızca okutmanı olarak çalıştı. İstiklal Marşı Derneği kurucusudur. Evlidir. Dört çocuğu vardır. Detay: tr.wikipedia.org/wiki/ismet_özel
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.