UÇANTÜRK- Sayı 349 (Haziran 1991)

UçanTürk Aylık Havacılık ve Uzay Dergisi
48 sayfa

48 syf.
10/10 puan verdi
Uçantürk - Haziran 1991 - Sayı: 349
Türk Hava Kurumu Yayın Organı UÇANTÜRK Dergisinin Haziran 1991 - Sayı: 349. Derginin bu sayısında; Araştırma başlıklı bölümünde Prof. Dr. Ahmet Demir'in "İkinci Dünya Savaş Yıllarında Türk Hava Kuvvetleri", Kapak Konusu "ATF Savaşı'nı YF-22 Kazandı, Genel Havacılık "Kötü Hava Şartlarında Uçuş Güvvenliği İçin 10 Tavsiye", Askeri Havacılık "Güvertede Yer Kavgası", Sivil Havacılık "Albatross, Dünya Piyasalarını Yokluyor", Teknoloji "Hipersonik Motorlara 100 Milyon Dolarlık Fon", Genel Havacılık "Hava Savaşçıları", THK'dan Haberler, Teknoloji "Romantik Fikirler", "Maliyet Kırıcı Eğitmen", "İngiliz Nükleer Endüstrisinin Ticaret Kaçamağı", Anılar "Kursal Bir Yalan", Havacılık Dünyasında Kısa Haberler, Genel Havacılık "Manuel Uçuşta Hatalar ve Birkaç Öneri", Anılar bölümünde Em.Kur. Alb. Yılmaz Çongatın "Kalbe Yerleşen Güçlü Tutku" başlıklı yazısı, Eski Uçaklar "2. DünyaSavaş'ında Almanya'yı Döven Belalı Dev - Short Stirling" ve Tarihimizden " Türk Hava Kuvvetleri Tarihi" konularındaki yazıların bulunduğu muhteşem bir dergi. Uzay ve Havacılık merkalılarının okuduğu güzel bir dergi idi o dönem.
UÇANTÜRK- Sayı 349 (Haziran 1991)
UÇANTÜRK- Sayı 349 (Haziran 1991)UçanTürk Aylık Havacılık ve Uzay Dergisi · Uçantürk Dergisi · 19912 okunma

UçanTürk Aylık Havacılık ve Uzay Dergisi
UçanTürk Aylık Havacılık ve Uzay DergisiYazar · 80 kitap
16 Şubat 1925 tarihinde kurulan Türk Hava Kurumu, aynı yıl , "Türk Hava Kurumu Mecmuası" adıyla anılan bir dergiyi yayınlamaya başladı. Türk Hava Kurumuyla yaşıt olan bu dergi, 1929 da "Havacılık ve Spor" adını aldı. 1950 yılına kadar bu adla yayın hayatını sürdüren dergi 1950-1954 yılları arasında kesintiye uğradı. 1954'den bu yana ise UÇANTÜRK adıyla yayın hayatına kesintisiz devam etti. Dergi, THK çalışmalarını, sivil, askeri ve sportif havacılık alanındaki en son yenilikleri ve gelişmeleri anlatır. Ayrıca Dergide; havacılık ağırlıklı haber, yorum, şiir, öykü, tarihi belgeler başta olmak üzere kurumdan haberlere ağırlık verilmektedir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.