Ülkesiz Bir Adam

Kurt Vonnegut
Ocak 2007'de Vonnegut Ülkesiz Bir Adam için "Bu yazdığım son kitap olacak," dedi. Üç ay sonra hayata gözlerini yumdu. "Hayallerinde Vonnegut'la yaşamış tüm okurlara: Karşılaşsaydınız göreceğiniz Vonnegut buydu." - Usa Today - Vonnegut yapmayı en iyi bildiği şeyi yapıyor: Kendi Olmak. Vonnegutluk. Ülkesiz Bir Adam'da dâhi yazar sanat, seks ve politika üzerine introspektif bir performansa girişiyor. Gelecek günlerin olası senaryolarına dair esprili, isabetli ve keskin gözlemler bunlar. Vonnegut'la henüz tanışmamış okurlar için bir merhaba, sadık takipçileri için bir el kitabı. Algan Sezgintüredi çevirisiyle yeni çağın Vonnegut usulü güncesi: Ülkesiz Bir Adam. "Vonnegut bir hatırat yazacak olsa ancak böyle bir metin çıkardı ortaya." - Los Angeles Times - "Tıpkı Mark Twain gibi, Kurt Vonnegut'un sıradışı metninin mizah dozu yüksek, zekası keskin... Ülkesiz Bir Adam çok eski bir dostla saatler süren bir sohbet gibi." - The New York Times Book Review - "Her zamanki Vonnegut işte. Eğlence acıyla, umut umutsuzlukla, mizah ciddiyetle beraber." - Chicago Tribune - (Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konusu
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 24 dk.Sayfa Sayısı: 120Basım Tarihi: Şubat 2020İlk Yayın Tarihi: 2006Yayınevi: April YayıncılıkOrijinal Adı: A Man Without a Country
ISBN: 9786058108882Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

120 syf.
10/10 puan verdi
Kurt vonnegut'un okuduğum ilk kitabıydı. Ben şahsen çok beğendim. Bir hatırat olarak gördüğüm bu kitapta yazar, başta ülkesi olmak üzere bir çok şeyi eleştiriyor ama eleştirileri çoğunlukla "dünyanın ve insanlığın selameti" üzerine. Yazarın kullandığı dil ve bilhassa mizahı kullanış şekli benim çok hoşuma gitti. Kitabı okurken inanılmaz keyif aldım. Bazı konularda düşünüp ders almamın yanında politik ve tarihsel bakımdam da epey bir şey öğrendim. Çok keyifli bir okumaydı yazarı daha önce okuyup sevenler için müthiş bir hatırat. Yazarı okumaya bu kitapla başladığım için de diğer kitaplarını daha farklı bir bakış açısıyla okuyacağıma emin olabilirsiniz. Kitaba ve yazara epey hayran kaldım diyebilirim.
Ülkesiz Bir Adam
Ülkesiz Bir AdamKurt Vonnegut · April Yayıncılık · 2020186 okunma
146 syf.
Puan vermedi
Kurt Vonnegut, 2.Dünya Savaşı'na bizzat katılmış, savaşta görüp yaşadıkları sonucu savaş karşıtı bir tutum sergilemiş efsane bir bilim kurgu yazarı. Ailesi 'işe yarar' bir meslek seçmesini istediği için biyokimya okumuş, bu da onu diğer yazarlardan ayıran etkili bir unsur haline geliyor. Ama bence onun hakkında söyleyebileceğim en önemli özellik dili kullanma şekli. Biraz küfürlü, mizahi ve inanılmaz bağlantılarla kurulmuş bir anlatımı var. Amerika'yı, Amerikalıların büyük egosunu, kapitalizmi, petrolü, plastiği, insanoğlunun dünyayı nasıl yaşanılmaz hale getirdiğini esprili bir dille anlatıyor. Başta kendisinin açıkladığı üzere, en basit bir şakada bile korku olması gerekirmiş. O da korkunç şeyleri, açıklanamayacak kadar korkunç şeyleri komediyle dile getiriyor. Bizim "İzahı olmayan şeyin mizahı olur." dediğimizden sanırım. Yazarın ünlü bir konuşması var, hikaye şekilleriyle ilgili. Bu kitaba yazılı hale getirilmiş şeklini eklemişler ama ben meraklısına YouTube linkini bırakıyorum. İnanılmaz hoş bir konuşma. youtu.be/ssl4WLWUcFs
A Man Without A Country
A Man Without A CountryKurt Vonnegut · Bloomsbury Publishing · 2009186 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.