Nermin Yıldırım
Annesinin sesini ilk kez kırk üç yaşında, o da bir telefon konuşmasında duyan bir kadının hikâyesi bu. Yıllar sonra hiç beklenmedik bir zamanda ve beklenmedik bir biçimde, henüz bebekken kendisini terk eden annesinin telefonuyla hayatını tekrar gözden geçiren kırk üç yaşındaki Süreyya’nın hikâyesi. Süreyya’nın yalnızlığının tarihinden hareketle, yakın Türkiye tarihinin, ölümlerin, bitişlerin, yok oluşların hikâyesi. Yıllar sonra ortaya çıkan annesinin anlattıklarının yarattığı duygusal karmaşayla birlikte, annelik mevhumunun kendisi için ifade ettiklerini sorgulamaya başlayan Süreyya, annesinin yokluğundan ve bu yokluğun yarattığı diğer eksikliklerden hareketle kendisini terk edenleri, terk ettiklerini, kaçırdığı fırsatları, kuramadığı yakınlıkları, kısacası kırk üç yıllık hayatını gözden geçiriyor. Dokunmadan adlı son romanıyla okurların yüreğine dokunan Nermin Yıldırım’dan çok katmanlı bir ilk roman.
424 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Ocak 2016

Puan vermedi
Hayattaki en büyük pişmanlık, pişman olurum diye yapmadıklarımızdır... “Mutlu aileler birbirlerine benzer, her mutsuz aileninse kendine özgü bir mutsuzluğu vardır.”
Unutma Beni ApartmanıNermin Yıldırım · Doğan Kitap · 20164,675 okunma
Ne yaparsan yap pişman öleceksin. Belki yaptıklarından belki yapmadıklarından!
9/10 puan verdi
Yayınımıza Dostoyevski’ye atfedilen sözle başlıyoruz. Sahi, insan yaptıklarından mı pişman olur yoksa yapmadıklarından mı? Siz hangisisiniz, hayata karşı temkinli davranan mı yoksa “Yaptıklarımdan
Unutma Beni ApartmanıNermin Yıldırım · Doğan Kitap · 20164,675 okunma
Şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler...
8/10 puan verdi
Şimdi artık kelimeler yetersiz anlamı yok Yitirmişiz anılarla beraber faydası yok Gel bunları bırakalım artık bir tarafa Gerçeği görmeliyiz dostum başka çaresi yok.. Şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler.... Hangimiz ansızın radyoda çalan Sezen 'in şarkısında kaybolmadık ? Geçip giden yılları geri çağırmadık. Söyleyemediklerimizi söylemek için çırpınmadık. Ya da yapmasaydım, sarılsaydım, dokunsaydım, kaybetmekten korkmasaydım, haykırsaydım, keşke yapsaydım, sussaydım, içime atmasaydım saçıp dökseydim ortalığa.. demedik... Ben demedim, yaptığım ya da yapmadığım hiçbir şeyden pişman değilim demeyin.. Keşkeleriniz var, biliyorum ben, itiraf edin... Sayfaların arasında oradan oraya savruldum ben. Hıçkıra hıçkıra ağladım da ağız dolusu küfürüde bastım. Kendimden etrafımda yaşananlardan anılar geldi aklıma dalgalı denizlere battım çıktım. Analığımdan mıdır nedir bu hikâye beni çok hırpaladı. Süreyya 'dan nefrette ettim ama kıyamadım da aldım dizime saçlarını sıvazladım bilmediği annesinin kokusu olayım istedim. Annesiz sevgisiz büyüyen çocuklar taş oldu geldi böğrüme oturdu. Sadece bu olsa iyi.. tacize uğrayıp sesi çıkmayanlar, intihar eden kadınların yüreği "cız" ettiren hikâyeleri, son bakışı aklımızdan çıkmayan Eren'lerin hikâyesi, ülkemizin kaçınılmaz gerçeği olan depremler( '99 depremini çok şiddetli yaşamış ve unutamayanlardanım) amaaannn daha neler neler.. Velhasıl ; eveeet hayat her zaman insana gülmez... Ama ne bileyim azıcık da biz mi gıdıklasak ???
10/10 puan verdi
Nermin Yıldırım
'ın okuduğum ilk kitabıydı ve son olmayacak:') Tereddüt ederek aldım ve merakla başladım. İYİ Kİ BAŞLAMIŞIM! Kitap beklenilmeyen bir telefon görüşmesi üzerinde kurgulanmış. İki anlatıcı var. Yıllar sonra arama cesaretinde bulunmuş terk eden bir anne ve onun kızı Süreyya. Başkarakterimiz olan Süreyya'ya bazı yerlerde kızsam da çoğu yerde ona çok özendiğim oldu. Çünkü Süreyya karakteri güçlü bir kadını temsil ediyor diye düşünüyorum. Yazarımız, aklınıza gelebilecek birçok konuya değiniyor. Bu da romanın sıradanlaşmamasını sağlıyor. Kitapta, değinilen olaylar ve yahut karakterlerin yaşadıklarıyla -olay örgüsüyle- insanın içini sızlatan bir duygu hâkim. Kitabın dili ve akıcılığına da bayıldım.. İki gün boyunca elimden düşürmedim desem yeridir. Ayriyeten edebi açıdan da çok zengindi. Neredeyse her cümlenin altını çizmek isteyeceksiniz.. Okumayan varsa KESİNLİKLE öneriyorum! Ben de diğer kitaplarını okumaya gidiyorum..:)
Yeni tanıştığım yazar
Nermin Yıldırım
ve onun yazdığı ilk kitabı. Hikaye, Süreyya 43 yaşında iken eve gelen bir telefon çağrısına  cevap vererek başlıyor. Romanın iki anlatıcısı var. Biri Süreyya diğeri ise
6/10 puan verdi
Nermin Yıldırım’dan okuduğum ilk kitapla merhaba..Geçmiş ve gelecek, unutmak, hatırlamak, belleğimizin bize oynadığı oyunlar, ait olmak, olamamak gibi benim çok sevdiğim konuların etrafında dolanan
8/10 puan verdi
Uzun soluklu bir okumanın ardından Nermin Yıldırım ile tanışma kitabımı bitirdim. Kitaba başlarken bu kitabı çok seveceğimi hissediyorum diyerek başladım ve öyle de oldu. Kendimi Süreyya ile öyle bütünleştirdim ki. Akıp giden hayatını izliyor gibi değil de yaşıyor gibiydim. Süreyya’nın hayatı bana denizde boğulmamak için çaba gösteriyormuş ama bu çaba boşunaymış gibi hissettirdi. Yalnızlığı, insanları hayatına belli bir noktaya kadar alıp sonrasında tıkanışı, bakış açısı öyle tuhaftı ki. Kendine özgü bir karakterdi kesinlikle. Terk edilişinin aslında içinde kocaman bir yara oluşturması, hatta o terk edilişin hayatının bir noktasını öylesine çok etkilemesi bende insanın bir noktada ailesinden gördüğü şeyleri hayatında uygulayacağı düşüncesi uyandırdı. Kitapta yüzlerce cümleyi bir kavanoz alıp içine biriktirmek istedim, ta içimde hissettim o cümlelerin derinliğini. Kitabın sonu beni tatmin etmedi aslında, çok başka bir son bekliyordum ama içten içe de böyle olmalıydı sanki. Nermin Yıldırım okuyucuya adeta bir film izletiyor ve vurucu bir sonla da film bitiyor. Süreyya hayatımda hep anımsayacağım karakterlerden biri olarak kalacak.
8/10 puan verdi
  Unutma Beni Apartmanı, Nermin Yıldırım ile tanıştığım ilk kitap. Kitap 40'lı yaşlarına kadar hiç tanımadığı annesinin bir gün roman yazarken en heyecanlı yerinde aramasını konu ediniyor. Ara ara telefon konuşmasını kalan kısımlarda da Süreyya'nın hayatını , hayatına giren insanların yaşamlarını, yazdığı romanları okuyoruz. İlk sayfalarından beri beni içine alıp hapsetti Süreyya'nın yaşamı. Kendini hiçbir yere ait hissedemeyen, annesinden ona kalan mirasın taşıyıcısı Süreyya... Yazdığı romanlar da en az yaşamı kadar etkileyiciydi, özellikle Müşideninki. Fakat ben telefon konuşması bölümlerini biraz daha uzun okumayı dilerdim.   Kitap aynı zamanda bize dünyayı ve ülkemizi, kolektif belleği derinden etkilemiş önemli tarihleri bize yeniden hatırlatıyor. Cinayeti, ölümü, yaşamayı, beklemeyi, aramayı, bulmayı, bulamamayı, tecavüzü, şiddeti, aşkı kısacası yaşama dair her durumu ele alıyor. Her gün haberlerde duyduğumuz, çevremizde görüp işittiğimiz,  yaşadığımız ya da yaşamak istediğimiz pek çok durum ve duyguyu bize sunuyor.   "Ölüm! Sonsuzmuş gibi yaşadığımız hayatlarımızın, canımız ne zaman isterse telafi edebileceğimizi sandığımız hatalarımızın, bir gün çok geç olabileceğini hiç bilmiyormuş gibi ağırdan almalarımızın şaşkın seyircisi..."  #klasikokurkitapkulubu ile okuduğum bu kitabı severek okudum ve okumanızı tavsiye ederim.
Yeşim Uzundal
Yeşim Uzundal
Pişmanlıklar el kitabı :
8/10 puan verdi
Kitap bitti, ama uzunca bir süre tesirinde kalacak gibiyim. 418 sayfa. Okurken yıllar geçmiş gibi, yaşlanmış hissettim kendimi. Kaç hikaye, kaç kitap sığdırmış o kadarcık sayfanın içine. Her insan
Puan vermedi
İnsan ömrü öyle uzun ki hepimiz her zaman dolu dolu her günümüzü sevdiklerimizle mutlu yaşayalım isteriz..ailemiz bizim için hep çok özeldir ve ne olursa olsun kendimizi hep çok şanslı hissederiz..maalesef ki hepimiz bu kadar şanslı olamıyoruz tabiki ve bunlardan biri de Süreyya…nasıl olur da bir insan ananesine en çok muhtaç olduğu zamanları annesiz yaşar..tam 40 sene sonra çıktı annesi karşısına Süreyya’nın ve ilk kez telefonda duydu sesini…okurken çok şanslı olduğumuzu bir kez daha hissettim..bir annenin çocuğundan ayrı geçirdiği onca sene bir çocuğun annesine nefretle sevgisiz geçirdiği onca yıl..Süreyya ordan oraya savrulup çoğu duygudan uzak yaşadı hayatını ama sonrası umarım annesiyle kavuşunca mutlu geçer diyerek kapatıyorum kitabı..yine bir Nermin Yıldırım kitabı keyifle okundu …

Nermin YıldırımYazar · 9 kitap
1980 yılında Bursa'da doğdu. Yalova, İstanbul, Ankara ve İzmit hattında büyüdü. 1987 yılında yazar olmaya karar verdi. İki sene sonra, ilk yazılarından ve şiirlerinden oluşan defteri "Yarını Bekliyorum" amcası tarafından daktiloya çekilip fotokopiyle çoğaltıldıktan sonra ciltlenerek kitap haline getirildi. Bu çalışma, kısa sürede ailenin en çok okunanlar listesinin üst sıralarına yerleştiyse de edebiyat dünyasında pek ses getirmedi. 1997 yılında gazeteci olmaya karar verdi; beş sene sonra da Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü'nden mezun olarak İstanbul'a yerleşti. Çeşitli dergi ve gazetelerde yazdı, reklam ajanslarında metin yazarlığı yaptı. 2010 yılında Barselona'ya yerleşti. İlk romanı Unutma Beni Apartmanı 2011, ikinci romanı Rüyalar Anlatılmaz ise 2012 yılında Doğan Kitap tarafından yayımlandı. Sosyal Medya: instagram.com/nnerminyildirim
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.