Nermin Yıldırım
Nermin Yıldırım’dan aşka, hayallere, aklın ve kalbin cilvelerine dair, çok acıklı, pek neşeli, rengarenk bir serüven… “İnsan kalbini kaptırsa bile hiç değilse aklını korumalı!” Size öyle bir hikaye anlatacağım ki, anlatacaklarım bitti­ğinde, öğrendiklerinizin bir kısmını unutmak isteyeceksiniz. Heyhat, hepimiz unutmayı becerecek kadar şanslı değiliz. Bazen hayatınızda tüm taşların yerli yerine oturduğunu, ömrünüzün kalanını birbirine geçmiş Lego parçaları arasın­da sessiz sedasız tamamlayacağınızı düşünürsünüz. Bu, ev­vela güven ve huzur duymanızı sağlar, sonra da sıkıntı. Ben sıkıntı safhasındaydım. Aşk acısıyla boğuşan Feribe, acı veren tatlı hatıralarından kurtulmak için soluğu Mazi İmha Merkezi’nde alır. Ne var ki burada verilen unutma dersleri ve her hafta yapmak zorunda kaldığı ödevler, hayatını büsbütün allak bullak edecek, kahramanımız bir yandan sabık sevgilisini unutma yolunda ilerlerken bir yandan da aklının köşesinden bile geçmeyecek maceralara sürüklenecektir. Kişisel ve toplumsal bellek ekseninde yazdığı romanlarla tanıdığımız Nermin Yıldırım’dan bu defa aşka, hayallere, aklın ve kalbin cilvelerine dair, çok acıklı, pek neşeli, rengarenk bir serüven…
312 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Mart 2015

9/10 puan verdi
Umursamadığı bir kalbin kapısını, sırf meraktan çalmamalı insan.
Bir insanı, bir olayı, bir konuyu tamamen hafızanızdan silip atma şansınız olsa bunu yapar mıydınız? Yoksa "yaşanmış bütün yaşanmışlığıyla; acısıyla, tatlısıyla güzeldir," diyenlerden misiniz? Birçoğumuzun en büyük problemi sanırım "geçmişte takılı kalmak" Kopamıyor, kopmaya çalıştıkça daha da içine düşüyoruz. Ve bu durum
Elbet bir gün unutacağız
O kadar çok sevdim ki elimden düşüremedim bu kitabı. Belki içerisinde bulunduğum dönemden kaynaklı belki de yazarın üslubunu kendime çok yakın buldum ama gerçekten bu kitaba şu an ihtiyacım varmış onu anladım. Her kitabın bir dönemi vardır, ben buna inanıyorum. Aynı durum insanlar için de geçerlidir; bazı kitaplar yarım bırakılmalı, bazı
8/10 puan verdi
"Yaşıyorsak, acı hep olacak. Ama altında ezilmemeyi öğrenebilir insan."
Unutma Dersleri
kitabının bütününe baktığımızda, verilmek istenen mesaj bu cümleyle özetlenebilir. Bu kitapta, acılarıyla baş etmeye çalışan bir kadının acılarının altında ezilmemeyi öğrenme yolculuğuna eşlik ediyoruz. Evli bir kadın olan Feribe yasak aşkı tarafından
9/10 puan verdi
Yine bir Nermin Yıldırım güzelliği..
Öncelikle okuduğum İlk kitabı olan Dokunmadan'dan sonra Nermin Yıldırım'ı, dilini, kalemini, anlatış tarzını, üzerinde durduğu belli başlı konuları artık tanımış, benimsemiş ve sevmiş biri olarak, Unutma dersleri de bana aynı tanıdık hissi, o müthiş tadı, keyifi verdi diyebilirim. Konusundan bahsetmek gerekirse; Ana kahraman olan Feribe'nin aşk acısı ile başlayan kitap, bu aşk acısını unutmak için birtakım yollar araması, sonrasında MİM(mazi imha merkezi) diye bir kurumu bulması, o merkezi komik bulup pek inanmasa da orada "unutma dersleri" görmeye başlaması ve ardından bu süreçte yaşadığı trajik ve aynı zamanda yazarın mizahi anlatımıyla da yer yer güldüren olaylar bütününü okuyoruz kitapta. Feribe'nin geçmişte yaşadığı acı olaylar, ailesi, travmaları, şimdiki haline neler yaşayıp da geldiği, aşkı, işi kısacası bir Kadının hayat hikayesini okuyoruz bu kitapta. Yer yer kızdıran, üzülüp aynı hisleri paylaşıp yer yer ağlatan, sevincini de birlikte yaşadığım derin çok güzel bir karakterdi benim için Feribe. Kendimi okur gibi oldum çoğu yerde. Bu da daha etkili kıldı elbette hikayeyi.. Nermin yıldırım ile hala tanışmadıysanız lütfen bir an önce okumaya başlayın derim. Pişman olmayacağınız bir kalem kendisi. Zira hayatla ve yaşadığımız birçok duyguyla ilgili öyle vurucu tespitleri var ki okuduğum cümleleri defalarca okumak istediğim oldu inanın bana. Aynı zamanda Nermin yıldırım'ın röportajlarını, söyleşilerini de izlemenizi tavsiye ederim. Buraya kadar okuyan gerçek okurlara teşekkür ederim...
9/10 puan verdi
Kitabın iki ayağı var. İlki bir kadın gözünde ayrılığın anatomisi ve ikincisi de evlilik eksenininde sadakatsizliğin kişilerin dünyasına etkisi. Konuyu ele alış biçimini beğendim. Son yüz sayfasını, yazar merak unsurunu çok iyi kullandığı için çabucak okuyup bitirdiğim bir kitap oldu. Dil kullanımı, betimlemeler, neden sonuç ilişkileri, travmalar, az dram, çok mizah, dil oyunları ve kelime dağarcığı kitabın iyi bir kalemden çıktığını kanıtlar gibi.
9/10 puan verdi
Yaşadığı yasak bir aşk ve bu acı ile baş etmek, unutabilmek için Mazi İmha Merkezinde "Unutma Dersleri" alan Feribe'nin bu süreçte yaşadığı psikolojik süreçleri anlatan bir kitap. Gerçekten böyle bir merkez olsaydı, eminim çoğu insan başvurabilirdi. Yazarla güzel bir başlangıç kitabı oldu benim için. Duygu geçişleri çok başarılıydı. Yazarın esprili yaklaşımı da ayrı bir sıcaklık katmış. Benim elimde kitap ne kadar sürünse de rahat okunabilir ve akıcıydı..
Puan vermedi
Zengin, kuvvetli ,akıcı ,zeki, başarılı bir kalem. Kitaptaki ilişki analizleri muhteşem , olayları öyle bir anlatışı var ki okuyucuya derinden hissettiriyor. Hayat ,insan, unutmak üzerine güzel dersler içeren bir kitap .
8/10 puan verdi
Bu yıl gittiğim izmir tüyap kitap fuarında tanışıp, ne zamandır bir kitabını okumayı istediğim bir yazardı
Nermin Yıldırım
, kitabı benim için imzalarken yazdığı " unutmak istemeyeceğin anılar yaşadığın bir hayata" diyerek içimi ısıtan bir yazar oldu ilk anda. Ilk okuduğum kitabı olmasına rağmen, arkadaşımla uzun bir sohbet ediyor gibi
10/10 puan verdi
"Size öyle bir hikaye anlatacağım ki, anlatacaklarım bittiğinde, öğrendiklerinizin bir kısmını unutmak isteyeceksiniz. Heyhat, hepimiz unutmayı becerecek kadar şanslı değiliz." Nermin Yıldırım ne güzel anlatmış Feribe'yi ve onun hikayesini. Okumalara doyamadım ben. Şimdiye kadar okuduğum beş kitabı içinde hem Unutma Derslerini hem de
10/10 puan verdi
Bir yazarı ilk kez okumuşsunuzdur. Buna rağmen sadece kalbinize dokunmakla kalmaz, neşterle içini açar, yaralarınızı kanırtır ve boğazınızda bir yumru bırakır ya... İşte Nermin Yıldırım o yumrunun sahibi, kanayan yaralarımı hem açanım hem saranım oldu bu eseriyle. Bir aşk macerasını unutmak için Mazi İmha Merkezi diye bir yere giden Feribe'nin hikayesidir kitap esasen. Yazar pek çok şeyi Feribe fark edemezken bize farkettirir. Feribe'yi de öyle düşündürür ve konuşturur ki... Hayatı anlatmaz kanırtır. Geriye Feribe değil, insanlığımıza ve çoğu zaman kabul etmekten imtina ettiğimiz hayat gerçeklerine bir selam, bir dokunuş, bir iz bırakır. Ben bu izi tekrar okumak isterim nispeten kasvetli olan hikayeye dayanabilirsem. Nermin Yıldırım dostumdur bundan böyle ve dost acı söylemiştir ne gam!

Nermin YıldırımYazar · 9 kitap
1980 yılında Bursa'da doğdu. Yalova, İstanbul, Ankara ve İzmit hattında büyüdü. 1987 yılında yazar olmaya karar verdi. İki sene sonra, ilk yazılarından ve şiirlerinden oluşan defteri "Yarını Bekliyorum" amcası tarafından daktiloya çekilip fotokopiyle çoğaltıldıktan sonra ciltlenerek kitap haline getirildi. Bu çalışma, kısa sürede ailenin en çok okunanlar listesinin üst sıralarına yerleştiyse de edebiyat dünyasında pek ses getirmedi. 1997 yılında gazeteci olmaya karar verdi; beş sene sonra da Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü'nden mezun olarak İstanbul'a yerleşti. Çeşitli dergi ve gazetelerde yazdı, reklam ajanslarında metin yazarlığı yaptı. 2010 yılında Barselona'ya yerleşti. İlk romanı Unutma Beni Apartmanı 2011, ikinci romanı Rüyalar Anlatılmaz ise 2012 yılında Doğan Kitap tarafından yayımlandı. Sosyal Medya: instagram.com/nnerminyildirim
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.