Henry James
Genç yazar Paul Overt, davet edildiği bir kır malikânesinde uzaktan uzağa hayranı olduğu ünlü romancı Henry St. George’la ve ilk görüşte âşık olduğu Miss Fancourt’la tanışır. Bu tanışıklıklar kente döndükten sonra da çeşitli karşılaşmalarla sürer. Genç yazarın bütün arzusu bu büyük ustadan kendi kariyeri için yararlı bir şeyler öğrenmektir. Usta da ona seve seve bir ders verir, ama verdiği ders edebiyatla değil, yaşamla ilgilidir. Uzun yıllardır evli olan ünlü romancı, evliliğin ve evlilikle bağlantılı sorumlulukların, genç yazarlara ayak bağı olacağını, büyük sanatsal değeri olan yapıtlar yazmaya sekte vuracağını belirtir. Karmaşık, bir o kadar da müphem karakterlerin boy gösterdiği bu öyküde Henry James her zamanki kıvrak zekâsı ve ironik üslubuyla bu kez sanat-hayat karşıtlığını sorguluyor.
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 43 dk.Sayfa Sayısı: 96Basım Tarihi: Mart 2021İlk Yayın Tarihi: 1888Yayınevi: Can YayınlarıOrijinal Adı: The Lesson of the Master
ISBN: 9789750748868Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

96 syf.
7/10 puan verdi
Ustanın Dersi
Merhabalar :) Bugün, Amerikan asıllı İngiliz yazar Henry James'in "Ustanın Dersi" adlı öyküsüyle geldim. Ben bu kitabı @1ay1harf etkinliği kapsamında bu ayın harfi olan "U" için seçtim. Siz de bize katılmak isterseniz
Furkan Özcanoğlu
Furkan Özcanoğlu
'na mesaj atabilirsiniz. 1843'te New York, ABD'de doğan Henry James,
Ustanın DersiHenry James · Can Yayınları · 2021253 okunma
96 syf.
10/10 puan verdi
Okumayı çok sevdiğim ve özlediğim klasiklere bu ay resmen kendimi doyurdum. Kısa klasiklerden biri olan ‘Ustanın Dersi’ kitabını kesinlikle bir çırpıda okuyamazsınız. Oldukça etkileyici kısa ve anlamı derin kitaplardan biriydi. Okurken beni asla sıkmadı farklı bakış açılarından farklı yorumlar yapılabilecek bence bir an okunması gereken klasiklerden bir tanesi. Kitap; ünlü bir romancı olan Overt ile hayranı olduğu Henry’nin bir partide karşılaşıp tanışarak ettikleri sohbeti anlatıyor. Daha sonra Overt partide ‘Marian’ ile tanışır ve ilk görüşte Marian’a aşık olur. Kitabın ilerleyen bölümlerinde yaşanan gelişmeyi açıkçası ben bekliyordum sebebini bilmediğim bir şekilde hissetmiştim insanlar garipler ve ta o dönem bile bu kitaplara yansımış. Okuduğunuz zaman bana hak vereceğinizi düşünüyorum.
Ustanın DersiHenry James · Can Yayınları · 2021253 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.