Mutlu ve Uygar Bir Sahil Köyü

21 Haziran 2024
Gülnar Yayınları

2024 251. kitabı
Okunma: 20 Ekim 2024 00:00
"UYGARYA" "İnsanın yaratıcılığını, aklını kullanması Tanrı’nın da arzu ettiği bir şeydir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey kibirdir. İnsanda Allah’ın sıfatları bulunur ama ne
2024 169. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2024 08:47
Herkese merhaba Kapalı ve sisli bir Ankara sabahından guzel haberler alacağımız bir gün diliyorum . Öyle guzel bir kitap bitirdim ki :103 sayfa boyunca ruyadaydim sanki .Gercekten bir gün böyle bir yerleşim yeri olur mu acaba? İnsanların doyumsuz ,merhametsiz ,hatta bilerek kötü olduğu günümüzde hic sanmıyorum maalesef ama hayal gibi okuması guzel geldi .. Uygarya Batı Anadolu da (Ege de değil, neden Ege de değil dedigimi anlayacaksınız )bir köy. Burda yaşayan insanlar çok mutlu .Deniz ,eşi Meltem ve kızları Kumsal Bilge tatlış bir aile .köydeki herkes mutlu ,çünkü 6 saat çalıştıkları isleri var .Is çıkışı denize giriyorlar, futbol, voleybol ve satranç oynuyorlar. Felsefe,edebiyat konuşuyorlar..Köy kahvesinde toplanıp harika sohbetler ediliyor .Herkes birbirine yardımcı. Tarım yapılıyor. Çocuklar okulda tartışarak, görerek, yaşayarak eğitim-öğretim görüyor..Gerçekten hayal gibi değil mi ? Belki bir gün diyeceğim ama diyemiyorum bile Keşke diyorum sadece ,bu uygarlık seviyesine biraz da biz ulassaydik. Çağın en kötü zamanına denk gelmiş bir insan olarak 80 li 90 li yılları o kadar çok özlüyorum ki.Uretim vardi o zaman hayatımızda.Annelerikiz kazaklarımızı evde örer, kumaşlardan elbise dikerdim.Hicbir sey boşa harcanmazdi.. Güven vardi ,arkadaşımızın evine gidip yemek yerdik .Sokakta oynardık.. Oysa şimdi herseyden korkar hale geldik ve dışa bağımlı bir ülkeyiz artık.. Umarim bir gun diyorum...Kısa süreli de olsa mutlu olmak için okuyun bu kitabı.. Kitapla kalın dostlar ...
2025 150. kitabı
Okunma: 12 Ağustos 2025 00:00
Bir sabah, yine beton duvarlara uyanırken, elimde mütevazı bir kitap vardı. Kapağı sade, adı yalın, #uygarya Sayfalarını çevirdikçe, içimde bir şeyler kıpırdamaya başladı. Sanki gerçeklik yerini
Puan vermedi
Medeniyet ; kentsel gelişme, kültürel seçkin sınıf tarafından empoze edilen sosyal sınıflaşma, iletişimle ilgili sembolik sistemler ve doğal çevreden ayrı olma ve üzerinde hükmetme algısı ile
2024 94. kitabı
“Uygarya” Batı Anadolu’da mutlu ve uygar bir sahil köyünde geçen hikayemizi okurken aklımdan geçen keşke böyle bir yerde yaşayabilsek düşüncesi geçti. @asil_isik_yazar.resmi kaleminizden çıkan bu güzel yerin sakini olmayı isterdim, ne dersiniz belki hayaller bir gün gerçek olur. Uygarya, sanki ismini geçmişteki “Uygur” devletinden almış gibi geldi ilk gördüğümde. Kitabı okudukça orada yaşayan insanların birebirine, çevreye, hayvanlara ve kendilerine olan saygısının, hoşgörülü yaklaşımının, desteğinin ve çalışkanlığının bir sembolü olarak yazarın kitabına bu ismi verdiğini anladım. Kitaptaki ana karakterimiz Deniz. Biz köydeki yaşayışı, kişileri, olayları onun gözünden görüyoruz. Deniz, felsefe bölümünü bitirmiş hayatı, varlığı, mutluluğu ve daha nice kavramı sorgulamayı ve düşünmeyi seven bir adamdır. Eşi ve küçük kızıyla Uygarya köyünde yaşarken orada herkesin müşkülüne yetişen,kol kanat geren, bir abi gibi yaklaşan kişiliği sayesinde herkesin sevgisini kazanmıştır. Ayrıca köy okulundaki minik öğrencilerle P4C(Çocuklar için felsefe) dersleri de verir. Herkesin çalıştığı, kötü niyet ve dedikodunun olmadığı bu yerde bile zaman zaman yolunda gitmeyen olaylar meydana gelmektedir. Kitabı okurken köylülerin birlik ve beraberlik içerisinde nasıl sorunların üstesinden geldiğini göreceksiniz. Ve bence siz de bu köyde Uygarya halkıyla birlikte yaşamak isteyeceksiniz.
2024 117. kitabı
Merhaba sevgili kitapsever dostlarım bu kitapta masal gibi cennet gibi bir köye misafir oluyoruz. Uygarya Köyü bildiğiniz köyler gibi değil bu Köyde herkes gün içerisinde en az 2 saat olacak şekilde ortak işlerde çalışıyor. Köy kahvesinde Boş zaman geçirmek yerine bilim, sanat, kültür, felsefe, edebiyat gibi konular hakkında sohbet ediyorlar. Bazı günler satranç turnuvaları düzenliyorlar birliğin ve beraberliğin en güzel halini görüyoruz. Doğa ile iç içe mutlu bir yaşam formu. Düşünsenize dedikodu yapanın ayıplandığı bir yer. Hiç mi kötü şeyler olmuyor diye soracaksınız elbette oluyor tabii ki, deprem oluyor mesela ama hepimizin kafasında canlanan o korkunç manzara gerçekleşmiyor neyse ki, Çünkü köydeki tüm evler müstakil ve çok sağlam, insanları Çok bilinçli korku dışında bir sıkıntı yaşamıyorlar. Birlik beraberlik ve dayanışmayı en üst düzeyde sağlayabiliyorlar. Karakterleri ayrı ayrı çok sevdim hepsi sıcakkanlı, pozitif, güler yüzlü yani Hhrkesin hayalinde olan bir yer ve insanlar topluluğu. Yazar Ara ara var olan düzene ve sisteme göndermeler yapmış. Umarım bir gün ülkemizin her yanında böyle gelişmiş Uygar bir toplum olduğunu görme şansımız olur. Beni bu güzel kitap ile buluşturan sevgili
Ezgi Özcan
Ezgi Özcan
e çok teşekkür ederim güzel bir okuma oldu.
2025 31. kitabı
Merhaba arkadaşlar Bugün sizlere, herkesin orda yaşamak isteyeceği bir kasabadan bahsedeceğim. Uygarya; insanların huzurlu olduğu bir sahil köyünde felsefe, sanat, teknoloji, spor, akıl ve bilimin iç içe geçtiği ideal bir toplum yapısını anlatıyor. Kitapta, balıkçılık yapan karakterimiz Deniz, bu örnek köyde yaşayan insanların mutlu ve uygar yaşam biçimleri detaylı bir şekilde bize aktarıyor. Felsefi sohbetlerin günlük hayatın bir parçası olduğu, faydasız tartışmalardan kaçınıldığı, özellikle dedikodunun olmadığı, dayanışma ve işbirliğinin ön planda tutulduğu bir yaşam tarzına sahip burdaki insanlar. Ayrıca, köyün kendine özgü eğitim sistemi, kültür ve sanat faaliyetlerine verilen önem, spor ve satranç tutkusu gibi unsurlar da okuyucuya net bir şekilde aktarılıyor. Herkes mutlu, herkes huzurlu sistem muhteşem. Her birey sadece 6 saat çalışıyor, günlük iki saatde köyün sosyal dayanışma çalışmalarına katılıyorlar. Yani kısacası arkadaşlar betonlaşmanın, samimiyetsizliğin, şehrin gürültülü yapısının ve her türlü kötülüğün kol gezdiği yerlerden ziyade felsefe, bilim, spor gibi aktivitelerle 7'den 70'e kendini geliştiren insanların olduğu bir köy Uygarya . Okuduğum her satırda uygaryada olmayı diledim ve yazarın sunmuş oldu farklı bir bakış açısıyla ideal bir toplum modelinin nasıl olabileceğine dair bol bol düşündüm . Pek mümkün olmasa da keşke böyle bir yer bulsak dünyadan uzak. Keyif alarak okuduğum bu eseri sizlere de tavsiye etmekten mutluluk duyarım.
2025 20. kitabı
🆄🆈🅶🆁🆈 Hayatın kirli yüzüne her sabah gözlerini açıp, beton duvarlara bakarak, kalabalığın gürültüsünde kendi sesini bile duyamadığin bir çağda yaşıyorsan... işte o zaman, Uygarya gibi bir yerin