Son Cengiz Aydın
Önsözü hiç yazılmamış ikinci el kitapların paragraflarından geldim. Kusuruma bakma çok el değdi, çok okundum, çok yorgunum. Hüzün sofralarının en aç karnıydım, bir türlü doyamadım. Yine de öpeceksen hüznümden öp beni. Bir pencere gökyüzü sür yüzüme, kuş kanatlarında sağanak yağmur sakla, gülüşünle ov sızılarımı. Sana görülmemiş rüyalar adadım. (Tanıtım Bülteninden)
168 sayfa

10/10 puan verdi
Okumak en şık küfretme biçimidir… Sakın susma!” Diyor kitabında
Uzakların Kolu Kırık Sarılmaya
“Bu kitapta okuduklarınız bir ölümlünün yaşadıklarını harflerle bağırmasıdır. Kavga gibi.” Diye açıklamış eserini
Son Cengiz Aydın
Herkesin kalbine dokunacak bir cümlenin olduğu çok etkileyici bir eser. Okuması keyifli ve birçok duyguyu yaşatıyor sizlere. Çok severek okudum. Herkese naçizane tavsiye ederim. Şimdiden keyifli okumalar dilerim. Yayın hayatınızda başarılarınızın devamını dilerim.
Son Cengiz Aydın
Arka Kapaktan Alıntı: Önsözü hiç yazılmamış ikinci el kitapların paragraflarından geldim. Kusuruma bakma çok el değdi, çok okundum, çok yorgunum. Hüzün sofralarının en aç karnıydım, bir türlü doyamadım. Yine de öpeceksen hüznümden öp beni. Bir pencere gökyüzü sür yüzüme, kuş kanatlarında sağanak yağmur sakla, gülüşünle ov sızılarımı. Sana görülmemiş rüyalar adadım.
Uzakların Kolu Kırık Sarılmaya
Uzakların Kolu Kırık SarılmayaSon Cengiz Aydın · Müptela Yayınları · 201949 okunma
Puan vermedi
Kitapta kısa kısa genelde aşk acısı üzerine kurulmuş acı, hüzün, hasret, ayrılık duygularını içeren yazılar mevcut.Kitabı okumadan önce bence arkadaki Ben başlıklı yazıyı okumak gerekir diye düşünüyorum.
8/10 puan verdi
Kısa ve net
Yakın zamanda vefat eden yazarın bu kitabının içerisinde kısa kısa ana başlık olarak aşk acısı başta olmak üzere hüzün ve hayatın verdiği acılara dair yazılar mevcut. Belirttiğim üzere bu bir roman, öykü kitabı değil. Ağır bir kitap bitiminde araya sıkıştırılıp okunabilir. Genel itibariyle beni 20 yıl geriye götürdü diyebilirim :)

Son Cengiz AydınYazar · 6 kitap
Bin dokuz yüz yetmiş üç yılında, dağların kalbe ve denize paralel uzandığı Karadeniz’in duygulu şehirlerinden Samsun’da doğdum. Harfleri tanımaya başladığımdan beri İstanbul’da yaşıyorum. Patron veya yönetici durumundaki insanların, somurtarak ve dudak bükerek yaptıkları söylemlere eyvallah etmeyerek, ceketimi alıp işi bıraktığım için birçok sektörde iş denemelerim oldu. Bu denemelerin bana katacağı şeyleri zamanla öğrenecek, rest çekmenin bir varoluş olduğu sivri azınlığın yaşam boyu altın kart üyesi olacaktım. Yıllar geçti… Üniversiteden dolayı tecilli olan askerliğimin tecilini ani bir kararla kaldırdım. Dört senede uzattığım, belimde ve maşallahı olan atkuyruğu saçlarımı dört dakikada kestirdikten sonra, bahriyeli er olarak donanmamızın güzide gemilerinden birinde on sekiz ay görev yaptım. Çay bardağına değen kaşık sesi ile ayrılık sonrası sessizliğin ulvi olduğuna inanırım. Atları sebepsiz, kertenkeleleri kertenkele oldukları için severim… Matematiğin bünyeme iyi gelmediğini dokuz yaşında keşfettim. Çarpım tablosunu altılardan sonrasını bilmem… Çarpım tablosu da benim dokuz yaşımdan sonrasını bilmez. Bu bilinmeyenlerimizle mutluyuz. Üç defa iflas ettim ve ticaretin bana uygun olmadığını anladım. Ortaokulda yazdığım sürrealist bir kompozisyondan dolayı; Türkçe öğretmenimin azarlaması ve disipline göndermekle tehdit etmesinden itibaren yazmayı karşılıksız seviyorum. Sürekli güz yazılar yazıyor, kösele deriden masklar yapıyor, itina ile hüzün biriktiriyorum. Domates kabuğundan gül yapanlara da acayip özeniyorum. Beni ya sevdiler ya nefret ettiler, ortam hiç olmadı… Bu ortasızlığı seviyorum. An itibarı ile yüzde altmış beş dazlak, yüzde otuz beş kelim… Bazı kaynaklara göre de yüzde yüz amatör insan.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.