Dale Carnegie
İlim, başarılı reçeteler koleksiyonudur. Bu kitap da, kullanılmış, netice alınmış reçetelerin koleksiyonudur. Bununla birlikte bu kitapta bilinmeyen çok az şey, fakat tatbik edilmeyen birçok şey bulacaksınız. Sıkıntımız bilmemekten değil, bildiklerimizi tatbik etmemekten doğmaktadır. Size yeni bir şeyler öğretmek değil, bildiklerinizi tatbik için sizi ikna etme iddiasındadır. Pekala... Siz bu kitabı, nasıl yazıldığını öğrenmek için almadınız. Hemen okumak ve harekete geçmek istiyorsunuz. Öyleyse daha fazla gecikmeden ilk bölümleri okuyunuz. Eğer üzüntülerinizi çöpe attıracak bir ilham veremiyorsa, bu kitabı çöpe atabilirsiniz.
Kitabın Konusu:
170 sayfa

10/10 puan verdi
Peyami Safa' nın şuan hatırlayamadığım bir eserinde geçen tüm hastalıkların kaynağının stres olduğunu belirttiği bir sözü yıllar önce okuduğumda beni çok etkilemişti. Bu güzel eser de özetle bu her çağın hastalığı olan ama özellikle günümüzde bizi kendine esir kılmış "stres, kaygı, üzüntü, anksiyete...." gibi isimlerle ( aslında hepsi bir yerde aynı şey ) karşımıza çıkan duygu durum bozuklukları ile nasıl başa çıkabilirizi açıklamaya çalışıyor. Beğendim demek eksik kalır. Okuyun dilerim.
Puan vermedi
Aslında tüm hastalıklar üzüntüden kaynaklıyor. Bu kitapta üzüntünün nelere sebebp olacağı, kendimizi üzüntüye kaptırdığımızda hayatımızın nasıl şekilleneceği, üzüntünün esiri olmaz ve durumu kabullenirsek gerçekte o kadar da üzülecek bir şeyin olmadığını ve yaşantımızın her şeye rağmen devam ettiğini çok güzel anlatmış. Sadece teorik bilgilerle kalmayıp profesörlerin, yazarların vb. bir sürü kişinin hayatından da kesitler sunmuş bize. Herkesin okumasını tavsiye ederim. Kesinlikle ders çıkartılacak ve hayatımıza uygulanacak noktalar var.
8/10 puan verdi
Okumakta fayda var!
Kişisel gelişim alanında çok kitap okuduysanız birçok tavsiye tanıdık gelecek ama yine de akış olarak sıkmıyor. Bildiklerinizi hatırlamak da avantajlı bir durum, yeni şeyler öğrenmek de. Lafı çok uzatmayan anlatım dilini de beğendim. Sıkılmadan okuyabilirsiniz. Özellikle de kadınlara tavsiye ediyorum ama erkekler de okusun lütfen.
Puan vermedi
Dale carnegie ,sade ve anlaşılır bir dille durumu, okurlara çok güzel bir şekilde beynimize nakış halinde işliyor..kesinlikle okunmasını tavsiye ederim.
8/10 puan verdi
Bu kitap'la birlikte üzüntü,endişe,sıkıntı 'ya nasıl son verilebilir adeta ikna ederek anlatılıyor. Bizzat damdan düşenlerin hikayeleri...Okumanızı tavsiye ederim.

Dale Carnegie
Dale CarnegieYazar · 34 kitap
Dale Carnegie (24 Kasım 1888 - 1 Kasım 1955), Amerikalı yazar, hatip, kişisel gelişimci ve kişiler arası iletişim uzmanıdır. İlk basıldığı 1936 yılında 30 milyondan fazla satış yapan ve günümüzde de hâlâ popülerliğini koruyan ve pekçok dile çevirilen "How to Win Friends and Influence People" (Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı) kitabının yazarıdır. 1888 Missouri Maryville'de fakir bir çiftçinin oğlu olarak dünyaya geldi. State Teacher's College'de eğitim gördü. Kolej sonrası ilk işi çiftçilere satış kursu vermekti daha sonra Armour & Company şirketi için satış yapmaya başladı. Firmanın Güney Omaha bölgesindeki yöneticisi haline geldi. Dale Carnegie, 500 $ tasarruf ettikten sonra, bir Chautauqua (Mürebbiye) öğretim görevlisi olma hayali için 1911'de satışları bıraktı. Ancak, New York'taki Amerikan Dramatik Sanatlar Akademisi'ne katıldı, fakat bir aktör olarak başarı elde edemedi. Daha sonra bir gençlik eğitim merkezinde çalışmaya başladı. İnsanlara topluluk önünde konuşma eğitimleri verdi. Bu esnada insanların sevmedikleri, hatta nefret ettikleri konular hakkında daha arzulu konuşabildiklerini fark etti ve eğitimlerini bu yönde vermeye başladı. Carnegie, ortalama bir Amerikalının daha fazla özgüvene sahip olma arzusundan yararlanmıştı ve 1914'te her hafta 500 dolar (bugün yaklaşık 13000 dolar) kazanıyordu. Birinci Dünya Savaşı sırasında Camp Upton'da ABD Ordusunda görev yaptı. İlk evliliği 1931'de boşanmayla sonuçlandı. 5 Kasım 1944'te, kendisi de boşanmış olan eski sekreteri Dorothy Price Vanderpool (1913–1998) ile evlendi. Carnegie, 1 Kasım 1955'te New York, Forest Hills'deki evinde Hodgkin hastalığından öldü. Cass County, Missouri mezarlığına gömüldü. Dale Carnegie dünyada insanların kişisel gelişim konusunda ne kadar eksik olduğumuzu ilk keşfeden ve hayatını bunu değiştirmek için harcayan ender kişilerdendir. Yazarlığa başladığı ilk günlerde herhangi bir canlı hakkında insandan daha fazla kitap olduğunu keşfetti. Yazdığı kitaplarda ise genelde kendinden bir şeyler değil de yaşanmış ve tecrübe edilmiş olayları kullanmıştır. Dale Carnegie tarafından düzenlenen, tüm dünyada standartlaştırılmış kişisel gelişim kurslarıdır. Temel kurs her biri üç saat süren oniki akşam haftada bir oturumundan oluşmaktadır. Kurslarda genel olarak 10-30 arasında katılımcı yer alır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.