Ramazan Kayan
Kimlik, kim olduğuna karar vermektir... Kişinin varoluşunun ifadesidir... Kendini tanımlamasıdır… Bireyin kendi farklılığını ortaya koymasıdır… Kimlik bütün şartlarda sahip olunan niteliklerin toplamıdır. Bir kişi ya da toplumu kendisi yapan ve diğerlerinden ayıran niteliklerin tamamıdır... Yani kimlik, beni ben yapan değerlerin toplamıdır… Kimlik aynı zamanda kişinin resmidir... Toplum içindeki adresidir… Kimlik kavramı bir değerler manzumesidir. Bir kimseye, kimliksiz demek, değerlerden yoksun, adeta içi boş bir nesne olduğunu söylemek anlamına gelir… Kimlik, taşıyana özgünlük ve öznelik kazandırır… İslami kimlik kuru bir iddia olmaktan öte kuşatıcı bir program ve hayatı İslamileştirmeye yönelik bir çıkıştır… İslami kimlik basit bir etiket değildir, bir hakikatin tespit ve tescilidir… İslami kimlik bir kılıf değildir, onurlu bir duruş ve sahici bir varoluştur…
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 5 dk.Sayfa Sayısı: 144Basım Tarihi: Mayıs 2016İlk Yayın Tarihi: Ocak 2010Yayınevi: Çıra Yayınevi
ISBN: 9786059853156Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

144 syf.
9/10 puan verdi
Kim olduğumuz ve nerede durduğumuz soruları her daim bizleri meşgul etmiştir. Daha ziyade nereli olduğumuzdan daha çok, ne olduğumuz daha önemlidir kanımca. Yazarımız kitabında bu sorularla başlamış adeta. Kimlik deyince daha doğrusu islami kimlik vahyin ışığında nasıl olmalı? İslami kimlik sadece bir iddia mı yoksa bir hakikatin tescili ve tespiti mi? İşte bu anafor içinde bizleri adeta bir kimlik sorgulaması ve sahih bir kimliğe nasıl ulaşırız çerçevesinde kimliğimizi yenilememize olanak sağlıyor. Taklidi değil de tahkiki bir kimlik için vahyin gölgesinde sahih kimlik inşamızı nasıl gerçekleştirebilir sorusuna ayet-hadis-düşünce bağlamında en güzel şekilde açıklamış yazarımız... benim bu kitaptan edindiğim net fikir ise; Akıl yanılabilir. Bilim şaşabilir. Tecrübe yanıltabilir. Sezgi sapabilir. Vicdan sukut edebilir. Toplum tefessüm edebilir. Ama; Yanılmayan,yanıltmayan,şaşmayan,şaşırtmayan,sapmayan,saptırmayan- mutlak - bir doğru var. O da kuşkusuz ve tartışmasız VAHİYDİR. Kitapta paylaşılacak o kadar güzide cümleler var ki artık en kısa zamanda bu kitabı okumanızı içtenlikle tavsiye ederim:)) İyi okumalar.
Vahyin Gölgesinde Kimlik İnşasıRamazan Kayan · Çıra Yayınevi · 2016290 okunma
144 syf.
10/10 puan verdi
Akıl yanılabilir... Bilim şaşabilir... Tecrübe yanıltabilir... Sezgi sapabilir... Vicdan sukut edebilir... Toplum tefessüh edebilir... Geriye ne kalıyor Elbette ki vahiy Yanılmayan ve yanıltmaya... Şaşmayan ve şaşırtmayan... Sapmaya ve saptırmayan... Mutlak bir doğru var O da tartışmasız ve kuşkusuz vahiydir. Vahyin çerçevesinde kimliğini bulmak isteyen arkadaşların kitabı severek okuyacaklarını umuyorum. #ramazanKayan #dini
Vahyin Gölgesinde Kimlik İnşasıRamazan Kayan · Çıra Yayınevi · 2016290 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.