Kapak Tasarım Yorumu
Kapak bence yazarın okuduğum diğer eserlerinde de böyle düşünüyorum, karmaşık ve kafa karıştırıcı olmasından sa sade olması daha makul ve güzel olmuş.
Kitap Konu Yorumu
Kitabımızın konusu komiser Adnan dediğim dedik, adaletli ,susmayan gerektiği yerde gözünü kırpmadan istediğini yapan bir karakter. Tabi bu özelliği babasından gelen ina has bir özellik onunda ekleyeyim. Tabi bu dili açıklığı, baş kaldırıları onun işinde de bazen başına bela olabilecek olaylarla karsilastirabiliyor ne yazıkki . Bir gün arabasında giderken iç güdüsel olarak bir şeyleri sezen Adnan bir kadını takibe başlıyor ki iyi ki de takip ediyor hem olaylar tam zamaninda müdahale ediyor hem de aslında hayatında bundan sonra yer alacak kadın ile karşılaşıyor. Teşekkür etme ve tanışma faslı için konusurlarken bir patlama sesi onları yarıda kesiyor. Ikisi birlikte patlamanın olduğu yere gittiklerinde ise manzara felaket ve bir kadının kızının da içeride olduğunu soylemesi bizim Adnan'ı harekete geçiriyor. Tabi bu patlama neden oldu ?Sebebi kim soruları Adnan'ın aklını kurcalıyor ve amirinden bu olayın dosyasını istiyor.
Olaylar bundan sonra daha da ilginç ve merak uyandırıcı bir şekilde devam ediyor.
Anlatım ve konusal açıdan yazarın kalemini beğeniyorum ki bu okuduğum üçüncü kitabı kesinlikle keyif aldığımı söylemeliyim. Ve eklemeliyim ki aslında kitapta denildiği gibi o yapmayacak,bu yapmayacak ,sen yapmayacaksın o zaman kim yapacak kim elini taşın altına koyacak.Iste aslında en önemli kısım , karakter analizlerimde de bu soru ve cümle il okudum eseri. Kesinlikle keyifli bir yolculuktu. Bakmanızı öneririm.