Varlığın Anlamı

Şahin Uçar
7/10
4 Kişi
8
Okunma
3
Beğeni
455
Görüntülenme
Hz. İsa buyurmuştu ki: Gözlerinin önündekini tanı, görmediğin de sana ilham olunacaktır. Gözlerimiz önündeki dünyaya baktığımızda ne görüyoruz? Gördüğümüz ve yaşadığımız dünyayı nasıl yorumlamamız gerekir? Kısaca, insanlara ne oldu? Çağdaş hayat birçok görünüşü itibariyle bir kabusa, kötü bir rüyaya benziyor. Niçin kendimizi içinde yaşadığımız cemiyete yabancı ve garip hissediyor, kalbimizde onulmaz bir gurbet yarasının sızısını duyuyoruz? İnsanoğlunun yeryüzündeki pozisyonu, niçin böylesine bir cinnet ve vahşet manzarasına dönüştü? Televizyonu her açtığımızda, yeryüzünün her tarafından nakledilen ve beynimize üşüşen dehşet sahneleri ve çığlıklar... Ekmek kazanma savaşı içinde kan ter içinde kalan insanlar görüyoruz. Bernard Shawın tabiri ile,Lekeli para kira, faiz ve kârla elde ediliyor ve her kuruşu suça, içkiye, fahişeliğe, yoksulluğun bütün kötü meyvalarına bulaşıyor. Dünyamıza vahşet ve terör hakim oldu, hayatımız kabus gibi... Spengler, Batının Çöküşü isimli kitabında; tarihi çağlara ayırarak yorumlama geleneğinin Kitab-ı Mukaddesteki Danyal Aleyhisselamın kehanetinden kalma çok eski bir gelenek olduğunu söylüyor. Öyle görünüyor ki, Mukaddes Kitaplarda bahsedilen kıyamet öncesi Karanlık Çağ, sanki bu çağdır. Altın Çağ, Gümüş Çağı, Tunç Çağı geçti ve işte nihayet Demir Çağındayız. Çağdaş teknolojinin acımasız çelik silahları insanlığı parçalıyor, eziyor. Bir kabusa dönüşen çağdaş tarih rüyasını yorumlamamız gerekiyor. Hz. Danyalın, bu dört çağ tasnifiyle, Babil Kralı Nebukadnezarın rüyasını yorumladığı gibi bizim de bir tarih yorumuna, yeni bir tarih felsefesine ihtiyacımız var.
Yazar:
Şahin Uçar
Şahin Uçar
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 58 dk.Sayfa Sayısı: 175Basım Tarihi: Ekim 2010Yayınevi: Şule Yayınları
ISBN: 9786054056712Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
175 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Varlığın Anlamı
Birden fazla okuduğum ve her okuduğumda yeni anlamlara yelken açtığım Prof. Dr. Şahin Uçar'ın ödüllü kitabı. Diğer birçok kitabım gibi okunması için verdiğim ve bir daha izne rastlamadığım kütüphanemin yitik kitaplarından.
Varlığın Anlamı
Varlığın AnlamıŞahin Uçar · Şule Yayınları · 20108 okunma
Reklam
175 syf.
5/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Bu kitabı okuyup da varlığın anlamına dair bir cevap bulacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Yazar bu kitabi boşuna yazmış ortada varlığın anlamı nedir sorusuna cevap verme gibi bir durum yok sadece laf kalabalığı var.
Varlığın Anlamı
Varlığın AnlamıŞahin Uçar · Şule Yayınları · 20108 okunma
·
Puan vermedi
Şahin Uçar, tarihçi, filozof, mütefekkir, hattat, bestekår, divân sahibi son şairimiz, tanbûrî, neyzen, pek çok kitabın yazarıdır. Tam mânâsıyle bir allâme'dir (erudit). Tarih felsefesi profesörüdür. Birçok Doğu ve Batı dillerine vakıftır. Yukarıda sunduğum eseri, derin düşünceyi seven ve beğenen okuyucuyu cezbedecektir. Türkiye'de tarih felsefesi branşının tek profesörüdür. Bu konuda, Emevi-Abbasi dönemi İslam tarihi konusunda Türkçe ve İngilizce kitapları olan seçkin bir fikir ve ilim adamıdır. Latince de bilen az sayıdaki tarihçilerimizdendir. Şeyda mahlası ile divan şiiri üslubunda şiirler yazdı. Türk edebiyatında divan sahibi son şairdir. Hattat ve müzehhibdir. Kemal Batanayın öğrencisidir. Şiirin adeta "dikey ve yatay imparatorluğu'nu kuruyor. Durağan, aklı başında, ölçülü biçili tekrarı tekrarlayan, klasik mazmunlar içinde dolanan ve donanan bir şiir bekler insan. Divan şiirinin içinde kalmıyor oysa ki Şahin Uçar, onu zamanımıza taşıyor. Divan şiirinde olmayan şey belki heyecandı, Şahin Uçar, ona heyecan sosunu kattı. Divan şiirinde felsefe sınırlıydı. Şahin Uçar ona doğu batı felsefesini içirdi. Doğu Batı ve Türkiye üçgenini iyi kurdu.
Varlığın Anlamı
Varlığın AnlamıŞahin Uçar · Şule Yayınları · 20108 okunma
Resim