VEDA TEMİZLİĞİ
Margareta Magnusson şöyle diyor kitabı okumaya başlarken; " Kesin olarak bildiğimiz tek şey bir gün öleceğimizdir. Ama o gün gelene dek birçok şey yapabiliriz. "
Yaşadığımız müddetçe harika şeyler biriktirmişken, sevdiklerimizin bizleri hüzünle değil, sevgiyle hatırlaması için yazılmış bir kitap bu.
İsveççe döstadning, diye söylenen, dünyadan ayrılma vaktinizin yaklaştığını hissettiğinizde evinizdeki gereksiz şeyleri ayıklayıp düzenlemeyi belirten bir terim. Yanlarından ayrıldığımızda sevdiklerimize zaman kazandırmak da bir seçenek bunu yaparken.
Veda temizliği için ölüm bizden çok uzak olsa bile harekete geçmek gerekli aslında. Ki uygulamada da söylenilen bu. Sonuçta hepimizin mutlaka kapanmayan çekmeceleri, bir gün kullanırım diye sakladığı ya da geçmişten getirdiği hatıra eşyaları ile doludur dolapları. İşte burada devreye veda temizliğinin, büyük derin bir temizlikten farkı ortaya çıkıyor. Ne midir bu? Veda temizliğini yaparken elimize aldığımız eşyanın tarihine gitmek, nereden ne zaman aldığımızı, o an yaşanılanları düşünerek geçirilen vakit, aradaki farktır işte.
Okurken, evimde hatıra adı altında ne kadar çok şey biriktirdiğimi fark ettim. Bunları düzenlemeye ve fazlası ile birlikte ardımda kaldığında bir anlamı olmayanları ayırmaya başlamak için plan yapmaya karar verdim. Okuduğunuzda karşılaşacağınız gerçekler ile eminim harekete geçmenin değerini anlayacaksınız.
Öyleyse sizlerde " İnceleyip, temizleyip, düzenleyip, ayırmaya var mısınız?? "
Keyifle .