Vesvese Sebepleri ve Kurtuluş Yolları

Mehmed Paksu
eğer Allah razı olsa bütün dünya küsse önemi yoktur. eğer o kabul etse, bütün insanlar reddetse tesiri yoktur. O razı olduktan ve kabul ettikten sonra isterse ve hikmetine uygun gelirse, istemediğiniz halde insanlara da kabul ettirir, onları da razı eder. bunun için doğrudan doğruya Cenab-ı Hakkın rızasını esas maksat yapmak gerektir.
Sayfa 99 - nesil
İnsanın dünyada en büyük sermayesi ve elde ettiği en kıymetli hazinesi imanıdır.
“vesvese öyle bir şeydir ki, cehil onu davet eder, ilim onu tard eder. tanımazsan gelir, tanısan gider.”
Sayfa 23 - nesil
Mü’min için ölüm:
•hayat yükünden bir terhis, •imtihan meydanından bir paydos, •güzel bir değişiklik, •ölümsüz hayata bir geçiş, •sonsuz hayata bir başlangıç, •ebedî saâdet tarafına bir varış, •asıl vatana bir sevkiyat, •dünya zindanından Cennet bahçelerine bir dâvet, •yüzde doksan dokuz dost ve sevdiklerimizin toplanmış olduğu berzah âlemine bir kavuşma, •yüz yirmi dört bin peygamberle bir buluşma, •yüz yirmi dört milyon evliya ile bir görüşme, •yüz yirmi dört milyar asfiya ile bir sohbet, •Yaptığımız kulluk hizmetine karşılık Cenab-ı Hakkın fazlından ücret almak için bir nöbet yeridir.
Her halimizle imtihandayız
Sizi denemek için hayırla da, şerle de imtihan ederiz. Sonunda ise Bize döndürüleceksiniz.”( Enbiya Sûresi,35.) İnsan her haliyle hep imtihan içindedir. İyi hali de imtihandır, kötü hali de imtihandır. Şer gibi gördüğü meselelerde de imtihana tabidir, hayırlı işlerde de imtihanla yüzyüzedir.
Vesvese iki çeşittir: Biri iyi, diğeri kötü.
Kötü vesvese ise bir hastalıktır. Bir kere dizginler şeytanın eline geçmiştir. Direksiyonda şeytan vardır, insan yakayı onun eline geçirmiştir. Öyle ki, insan en basit meselede dahi gizli bir güç aramaya meyleder. İmanında, ibadetinde, hizmetinde, evinde, barkında, ailede, iş yerinde hep huzursuzdur; hatta geçimsizdir, çekilmez bir yapıya bürünmüştür, problemli bir kişidir. Her şeyden şüphe ettiği gibi, herkesten de şüphe eder. Olmadık şeyden nem kapacak bir hâlet-i ruhiye içine düşer, psikolojik yapıya bürünür.
71 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.