Robert G. Hagstrom
Buffett'ın uygulamalarını Hagstrom'dan daha iyi anlatan olmamıştır. Time Yeni hisse senetleri üzerine yazılmış en önemli kitap... Warren Buffett hakkında her şeyi bildiğinizi düşünüyorsanız, bu kitaptan öğreneceğiniz çok şey var. Forbes "Birinci sınıf. Buffett'ın yaptıkları herkesin büyük ilgisini çekiyor, ama onun uygulamalarını Hagstrom'dan daha iyi anlatan olmamıştır. Buffett'ın bugüne dek yaptığı bütün büyük alımlara her yönüyle ışık tutuyor, irdeliyor ve neden satın aldığını ayrıntılarıyla anlatıyor. Büyüleyici. Fortune Ekonominin davranışları ve şirketlerin performansı ile hisse senedi piyasasının iniş çıkışları arasındaki ilişkiyle ilgilenen herkes bu kitapta ilginç bir şeyler bulacaktır. The Economist Warren Buffett tarzı ortalama okurlara hitap edebilen bir kitap, çünkü Hagstrom milyarder Buffett'ın tekniklerini anlaşılması ve uygulaması kolay doktrinlere indirgiyor... kitap yol boyunca karşınıza çıkacak ödülleri gösteriyor. Dallas Morning News
312 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 30 Eylül 2013

9/10 puan verdi
Kitap Warren Buffet'in kısa biyografisi ile başlıyor ve sonrasında yatırım hayatına nasıl başladığı ve kimlerle yakın dostluklar kurduğu ile ilgili bilgiler veriyor. Buffet'in hisseleri alırken uyguladığı stratejileri ve şirketleri ile yatırımcı kişiliğinin oluşumunda etkili olan isimleri konu alıyor. Sadece alım-satım olarak değil ekonomik göstergeler ve insan psikolojisinin borsa üzerinde yarattığı etkileri ve bunların nasıl okunabileceğine değiniyor. Ekonomiye, sektörlere, şirketlere nasıl bakmamız gerektiği konusunda temel bir bakış açısı veriyor. Değer yatırımcılığı üzerine ve buffet'in yatırım ilkeleri üzerine merak edenlerin mutlaka okuması gereken bir eser. Kitabın yazım tarzı anlaşılır ve kolaylıkla okunabiliyor. Ekonomi ve borsa ilgilenen herkes W. Buffet'i mutlaka duymuştur. Kitabın yatırım alanında size bakış açısı kazandıracağına inanıyorum. Borsa ile ilgilenen herkese tavsiye ederim.
Puan vermedi
Warren Buffett Tarzı - Robert G. Hagstrom Kitap özetle , Warren Buffett'ın yatırım hayatına ışık tutuyor, uyguladığı yatırım teknikleri ve yöntemlerinin nasıl geliştiğine ve bu süreçteki önemli
Puan vermedi
Hissenizin %50 değer kaybetmesini paniklemeden seyredecek güce sahip değilseniz hisse senedi piyasasına gelmeyin. Kitaptan bir cümle. %50 fiyat düşmesini daha ucuza şirketteki payınızı arttırmak olarak nasıl görebilirsiniz ? Tabi ki şirketinize güvenerek, onu geçmişte iyi analiz ettiğinizi bilerek. Kitap Buffet ın yatırım felsefesini çok güzel bir şekilde anlatıyor. En güzel tarafı zamandan ve mekandan bağımsız şekilde yatırım psikolojisini öğretiyor. Defalarca okunacak bir baş ucu “akıllı yatırımcı “ kitabı
Warren Buffet Tarzı
10/10 puan verdi
Yatırımcı olmak isteyen herkesin okuması gereken güzel bir kitap, dili akıcı olmakla beraber anlaşılır ve ilgi çekici. Warren Buffet'ın yatırım stratejisini anlayabilmek ve sindirebilmek için güzel örneklerle ve vaka incelemeleri ile derlenmiş. Kitaptaki tek kusur çeşitli sayfalardaki yazım ve basım hataları, nedendir bilmem Scala Yayıncılığın kitaplarında çok sık denk geliyorum.
376 syf.
9/10 puan verdi
Kendi geleceğine yatırım yapmak isteyen herkesin, yatırım konusunda bütün piyasaları yenmiş bu adamın tarzını, düşünce yapısını, yaklaşımlarını bizlerle paylaşan bu kitabı okumasını öneririm
Warren Buffett TarzıRobert G. Hagstrom · Nova Kitap · 2021535 okunma
376 syf.
10/10 puan verdi
Değer yatırımının gelmiş geçmiş en başarılı ve dünyanın son 10 yıldır en zengin 10 kişilerinden biri olan Warren Buffett'ın 12 yatırım doktrinlerini, görüşlerini ve tavırlarını anlatan muazzam bir kitap. Okumayı en çok istediğim kitaptı ve en sonunda okudum :) Bana kattıkları çok fazla. İnanıyorum ki bu doktrinler, görüşler ve felsefik bakışlar size çok şey katacak.
Warren Buffett TarzıRobert G. Hagstrom · Nova Kitap · 2021535 okunma
10/10 puan verdi
Buffett’ın düşünce yapısının, bakış açılarının ve yatırım stratejilerinin anlatıldığı “Warren Buffett Tarzı” işin özünü anlatan dolu dolu bir kitap. Sürükleyici olmasından mütevellit çoğu sayfayı 2-3 defa okumak, iyice sindirmek durumunda kaldım. Satır aralarında çok önemli bilgilere sahip, o yüzden kitabı okuyacak okuyuculara dikkatli okumalarını öneririm.
1/10 puan verdi
1 puan verdim çünkü tek bir tez üzerinden aynı şeyleri anlatıp duruyor kitap. Dil oldukça akıcı ama bu tarz kitapları okuyan kimseler bu kitabın yeterli olmadığını göreceklerdir zaten Warren Buffeyin kendi kaleminden değil kitap. Temel tez alacağınız yeri iyice araştırmak fizibilite etmek, denetim kurullari vs göndermek yani alacağınız hisse ve şirket hakkında değerleme yapmak. Milyon dolarlarimiz olursa merak etmeyin onu biz de yaparız. Tecrübelere dayanılan örnekleme o kadar az ki temel bir kaç tez dışına kitap çıkmıyor ve yeni birşey katmıyor. Yani bu kitaba bu kadar para verip alacağınıza ZenginBaba Yoksul Baba kitabını okumanızı tavsiye ederim.
10/10 puan verdi
Warren Bufett tanıdığım en olağanüstü insanlardan bir tanesi kitapta onun verdiği yatırım kararları, bazı anıları, sahip olduğu şirketler büyük bir titizlikle ele alınmış..
8/10 puan verdi
Kendi kurduğu ve zamanla geliştirdiği tekniklerle ekonomiye ve borsaya adını altın harflerle yazan warren Buffet aynı zamanda gelmiş geçmiş en büyük borsacilardan biridir. Buffet kendisine has tarzıyla borsada çok iyi kazançlar sağladığinda işini sadelikle , karmaşadan sıyırarak başarmış . Aslında Buffet rakamların babası olarak bilinir. Nerede hisseyi alacağını nerede elinde tutmak gerektiğini ve nerede satacağını çok iyi bilen birisi . Kendi tahminlerine ve sezilerine olan güveni onu al tut seyisende korumuştur . Buffet sadece hisseleri satın almiyor kendisini şirketin ortağımis gibi görerek motivasyonunu en üst düzeyde tutan birisidir. Buffet bir Şirketin; yönetimi , yatırımı , kar zarar oranlarıni , geçmiş seyrini , gelecek hakkındaki gerçekleşme ihtimali yüksek yatırımlarını araştırıp . Sade bir şekilde portföyöne dahil eder.
Warren Buffett TarzıRobert G. Hagstrom · Scala Yayıncılık · 2017535 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.