2017 5. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2017 14:39
Gözcüleri kim gözlüyor? Watchmen (Gözcüler) bir çizgi roman değil. Burada çizgi roman teriminin kökenine biraz bakmak isteği uyanıyor bende. Çünkü çizgi roman terimi İngilizce'den çeviriyle
·456 syf.·
2018 63. kitabı
Okumak isteyen, okuyan ve filmini izleyip merak eden çok fazla arkadaş var. Bu inceleme umarım onlara yardımcı olur.... ''Çizgi Roman'' kategorisindeki bir kitaptan beklentileriniz nelerdir ?
2022 171. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2022 23:25
Kesinlikle okuduğum en iyi çizgi romanlardan biriydi .Başlarda anlamakta zorlanacağımı düşünsemde o kadar zorlanmadım. Bir noktadan sonra sonunun tahmin edilebilir olması tek olumsuz yan benim için. Rorschach karakterinin herşeyine bayıldım. - Zor bir durum,yansıman kendini gördüğün gibi değil de senin başkalarını gördüğün gibiyse ...
2022 1413. kitabı
Okunma: 12 Mart 2022 14:12
Çok fazla çizgi-roman okuma deneyimine sahip olamasam da okuduğum en iyi çizgi-roman olduğunu gönül rahatlığıyla belirtebilirim. Watchmen gibi çizgi-roman öneriniz varsa da bunları yazarsanız memnun olurum. Okuyacaklara keyifli okumalar. While I don't have much comic reading experience, I can safely state that it is the best comic book I've ever read. If you have comic book suggestions like Watchmen, I'd appreciate it if you'd write them down. Pleasant readings for those who will read.
Alan Moore-Dave Gibbons/Watchmen
2020 13. kitabı
Aşığıyım resmen! En en en sevdiğim çizgi roman. Ara sıra çıkarıp okuduğum çokça keyif aldığım bu ciltli seri haline eklenen bölümlerle şahane bir eser.
WatchmenAlan Moore · İthaki Yayınları · 20191,181 okunma
2018 3. kitabı
Çizgi romanda kurgu nasıl yapılır öğreten kitap. Karakterin hepsi çok güçlü ama benim için Rorschach en iyisi. Daha önce çizgi roman okumadıysanız bu kitaptan başlamayın derim, kafa karıştırıcı olabilir.
2021 8. kitabı
Okunma: 01 Mart 2021 16:02
İlk kez çizgiroman okuyan biri olarak başta hem çizimlere hem diyaloglara odaklanmak benim için zor oldu. Ama alıştıktan sonra akıcı bir şekilde ilerleyen mükemmel bir çizgiroman. Oldukça sürükleyici ve klasik bir süper kahraman çizgiromanı kesinlikle değil. Karakterlerin bir çok boyutu var. Ayrıca bölüm başlarında makaleler, gazate haberleri vs. ile anlatım zenginleştirilmiş.
2025 78. kitabı
Watchmen 50 li yıllarda başlayıp 80'lerin sonunda biten bir nevi anti süper kahraman hikayesi.Amerika'da geçen hikayede süper kahramanlar tarihi yeniden yazıyor.Vietnam Savaşı kazanılıyor,Nixon hala başkan ve Rusya ile soğuk savaş devam ediyor.Hikaye bir cinayet ile başlayor ve büyük bir komploya kadar uzanıyor.Süper kahraman mitiyle ilgili okuyabileceğiniz yetişkin işi ve en iyi grafik romanlardan biri.
2020 29. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2020 14:24
Off! Watchmen ne kitaptı be. Yaklaşık olarak bir yıl önce okumuştum. Her gün bir bölümünü okuyarak (istesem daha fazla da okuyabilirdim ama kendimi tuttum hemen bitmesin diye) tadını çıkara çıkara bitirmiştim. Şu ana kadar okuduğum kitapların içerisinde 1. Sırada yer alabilecek bir kitap ve kendi tarzında bir numara gerek metinleriyle gerek kurgusuyla gerek çizimleriyle 1 NUMARA okumadıysanız mutlaka araştırın alın ve okuyun derim. Ciltli olanını alın tabiki
Dave Gibbons
Dave Gibbons
Oğuz Aktürk
Oğuz Aktürk
Çizgi Roman
WatchmenAlan Moore · İthaki Yayınları · 20191,181 okunma
2017 45. kitabı
Sıradan popüler çizgi romanlara göre edebi derinliği çok yüksek. Sadece çizgi romanlar arasında değil, genel olarak romanlar arasında bir başyapıt. Dönemin siyasi durumunu çok güzel işlemiş. Roman

Alan MooreYazar · 76 kitap
Alan Moore, 1953 Northampton, İngiltere doğumlu yazar ve çizgi roman yazarıdır. Frank Miller ile birlikte çizgi roman dünyasını değiştiren sanatçı olarak anılmaktadır. Yazdığı birçok çizgi roman Hollywood tarafından filme çekilmiştir. Bunlardan başlıcaları "Watchmen", "From Hell", "V for Vendetta" ve "The League" sayılabilir. 1979 yılında İngiliz 'Sounds' müzik dergisinde karikatür çizeri olarak çalışmaya başlayan Moore, zamanla çizim konusunda yeterince iyi olmadığını anlayarak yazarlığa yoğunlaştı. İngiltere'nin meşhur '2000AD' dergisinde çeşitli karakterler yaratan Moore, özellikle 'Marvelman' serisi ile ödüller toplamaya başladı. (British Eagle Awards for Best Comics Writer, 1982 and 1983) DC firmasının "Swamp Thing" dergisi ile ABD'ye yöneldi. Edebi değer taşıyan metinlerinde çevre, toplum, bireyin toplum içindeki yeri sorgulanıyor, bu ise dönemin genel geçer çizgiroman anlayışıyla çelişki yaratıyordu. Yine aynı firma için çeşitli işler yaptıktan sonra 1986 yılında yayımlanan 'Watchmen' sınırlı serisi çizgiroman camiasını ve tarihini kökten sarstı. Bu gelişkin kurgu yapıtta süperkahraman kavramı etrafında topluma dair sert bir siyasal eleştiri vardı. Alan Moore, türün kalıplarını ve araçlarını bozan, parçalayan, onları farklı içeriklerde tekrar kurarak okuyucuyu şaşırtan ve düşünmeye zorlayan bir tarz kullanır.