Yabancı #1

Öznur Yıldırım
Sen cennetin varlığından gurur duy, ben cehennemi istiyorum. Yağan kar şiddetini gitgide artırıyor, koyu renk saçlarıma tutunan kar tanelerinin sayısı çoğalıyordu. Konuşmadı, konuşmadım. Sessizlik... Aramızda her daim geçerli olan bir alfabeydi sessizlik. Ben de bu alfabeye bir kez daha boyun eğdim ve uzun, titreyen parmaklarımı avuçlarımın içine bastırdım. Elimi yanıma indirdiğimde avuçlarımda eriyen kar yere damladı... Rengi, kan rengiydi. Rengi, kaybın rengiydi. Rengi, bir cinayetin rengiydi.
600 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1 Nisan 2016

%22 (133/600)
1/10 puan verdi
Televizyonlarda, sosyal medyada tecavüz, taciz, her türlü şiddet, cinayet haberlerini görmüşsünüzdür. Belki de aramızda bunları yaşayan, kendi gözleriyle tanık olan kişiler var. Çoğu kişi gördüğü bu haberlere tepki gösteriyor, ki bu uygulamada çoğunluğun tepki gösterdiğini düşünüyorum ben. O zaman neden hâlâ bu tür kitaplar basılıyor. Öznur
600 syf.
Puan vermedi
Yazarının 17 yaşında olmasını göze alırsak iyi bir dil, iyi bir kitap diyebilirim. Ancak betimlemeler bir süre sonra insanı boğuyor. Bazı betimlemeler tekrarlamış. Yirmi kere tok ses yazmış. Sırf sayfa sayısı çok olsun diye bazı yerler gereksiz uzatılmış. Akşam yatıp sabah uyanmaları 50 sayfa sürüyor. Gecenin karanlığına uzun uzun anlamlar yüklenmiş. Sonra sabah oluyor ve aa evet bunlar uyumuştu diyorsunuz içinizden. İnsan zaman zaman sıkılsa da kelime oyunlarına kapılıp okumaya devam ediyor.
600 syf.
1/10 puan verdi
Wattpad'deki En Erkek Erkeği İçeren Kitap
YouTube kitap kanalımda okumadan önce ölünmesi gereken Yabancı kitabını yorumladım: ytbe.one/jtUaG022XWM Bitmeyen toksik aşklar, tecavüz güzellemeleri, mutasyon geçirmiş bir erkeğin adeta bir (erkek)²’ye dönüşmesi... İşte bunların hepsi Yabancı kitabı arkadaşlar. İncelemeye başlamadan önce yine şunu söylemem gerek. Bu incelemenin altına
Yabancı - ŞahmeranÖznur Yıldırım · Pegasus Yayınları · 20167,5bin okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.