Yahudilik

Ocak 2019
Ezr Yayıncılık

2020 29. kitabı
Okunma: 18 Temmuz 2020 17:27
Zaman zaman sıksa da genel olarak akışı güzeldi.Yazarları aynı olsa da Hristiyanlık kitabına göre daha sade ve açık buldum.Anlaşılır ve bilgilendiriciydi.Yahudilik hakkında bilgi edinmemde yardımcı oldu.Dini daha iyi tanımamı sağladı.Bilgiler netti.Tavsiye ederim.
Din
Zaman zaman sıktı...
2022 1. kitabı
Yazarın kitap serisini satınnaldım ilk yahudilikten başladım. Bazı bilgiler bildiğim konulardı fakat ilk defa duyduğum ve çok şaşırdığım bilgilerde vardı fakat bazı sayfalar çok sıkıcı olabiliyor... valla ne yalan söyleyim 140 sayfalık kitabın 110 sayfasını ancak okudum kitapta çok fazla terim var bu ne demek için sık sık google girmek gerekti...
Din
2019 29. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2019 01:06
1. Zerdüştlük Tek Tanrılı ve kitaplı bir inanış. Tanrı AhuraMazda'ya inanan, kitabı ise Avesta olan ve peygamber olan Zerdüşt'ün dinidir. 2. Süryanilik Hz. İsa’nın konuştuğu Aramice dilinde yazılmış olan bir çeşit Hristiyan dini. Kiliselerde ilk defa müzik aletleriyle ayin yapanlardır. 3. Yezidilik Şeytanın ismini ya da onu andıracak bazı harflerdeki kelimeleri dahi kullanmazlar onun yerine Tavus derler. Tavusa benzediği için Horoz kesmezler. İki kitapları vardır. Biri Tanrısal Açıklama kitabı, diğeri Siyah Kitap'tır. Kim tarafından yazılmıştır bilinmez. Sultan Yezid, Hz. Hüseyin'i ve beraberindekileri susuz bıraktırmış ve öldürtmüştür. 4. Hristiyanlık Hz. İsa’nın önderliğini kabul ederler. Kitapları İncil'dir. Dört ayrı İncil vardır. Katolik, Ortodoks ve Protestan olmak üzere mezhepleri vardır. 5. Yahudilik Hz. Musa'ya indirilen Tevrat kitabına göre hareket ederler. Domuz eti haramdır. Tevrat kitabı pahalı olduğu için kaynaklar genellikle Kuran'dan bazı ayetlerle açıklanmıştır. 6. İslamiyet Hz. Muhammed'in önderliğinde kitabı Kuran olan, en son gönderilen dindir. Hadisler ve Ayetler öncülüğünde açıklamalar yapılmıştır.
2021 2. kitabı
Yazarla ilgili araştırma yaptıysam da hakkında pek bilgi bulamadım ama buna rağmen dünya dinleri serisi kitaplarını aldım. İlk okuduğum da Yahudilik oldu. (Diğer kitapları da okuyup bu yorumu öyle yapmak isterdim fakat şu anki görüşümü ufak bi parantezle belirtmek istiyorum islam yandaşı gibi anlatmış ve ayrıca şunu da eklemek istiyorum, bir kelimenin anlamına bakmak için Google yazdım ve kitabın tamamını bi internet sitesinde gördüm. Yani orda yazan bilgileri alıp kitap yayınlanmışlar, yazarın konuyla alakası yok sanki. Bu arada bunlar sadece benim kendi fikrim, yazarla ilgili bilgiye ulaşamadım için bu şekilde bi kanı oluştu bende) Kitaba hevesle başladım fakat hüsran oldu benim için. Bilgiler asla doyurucu gelmedi. Dili de açık ve anlaşılır bir değil.