Fahrenheit 451 Öyküleri

Okunma
Beğeni
10,8bin
Görüntülenme
İnsanların kitap okumaktan nefret ettiği, devletin kitapları yasakladığı bir gelecekte, işi kitap yakmak olan bir "itfaiyeci" ve onun kitapları kurtarmak için, içinde yaşadığı teknolojik tüketim toplumuna karşı giriştiği mücadale... Bu kurguyu Ray Bradbury'nin Fahrenheit 451 adlı kült eserinden biliyoruz. Peki bu kurgu nasıl bir düşün ve esin zinciri içinde gelişmiş olabilir? Bu kitaptaki öyküler, genç bir yazarın onu üne kavuşturan ilk önemli eserinde olgun ifadesini bulan imgeleminin ve özgün dilinin nasıl doğduğunu, dönüştüğünü ve geliştiğini izlemek açısından çok önemli bir fırsat sunuyor. 21. Yüzyıl Türkiye okuyucusuna içinde yaşadığı "şimdinin," yer yer, bu öykülerde betimlenen karanlık geleceğin bile ötesine geçtiğini düşündürmek ise, Yakma Zevki'nin hem en rahatsız edici, hem de, tam da bu nedenle, en zihin açıcı özelliği.
Tahmini Okuma Süresi: 13 sa. 34 dk.Sayfa Sayısı: 479Basım Tarihi: Şubat 2012Yayınevi: İthaki YayınlarıOrijinal Adı: A Pleasure to Burn: Fahrenheit 451 Stories
ISBN: 4239722420131Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

408 syf.
10/10 puan verdi
İthaki Bilimkurgu Klasikleri serisinden okuduğum 48. kitap oldu. Amerikalı bilimkurgu üstadı Ray Bradbury'nin ise okuduğum 4. kitabıydı. Ray Bradbury denilince aklımıza ilk olarak elbette efsane eseri
Fahrenheit 451
Fahrenheit 451
geliyor. Fahrenheit 451 hem dünyada hem de ülkemizde en çok okunan eserlerden biridir. Bu kadar
Yakma ZevkiRay Bradbury · İthaki Yayınları · 2020611 okunma
408 syf.
10/10 puan verdi
Her Şeyi YAK GİTSİN!!! - II
"Kitap yakılan bir yerde sonunda insanları yakarlar." ~Heinrich Heine, Almansor, 1821 #39266561 Damarlarımda hissettim, düşlerimde hayal ettim, gözlerimle gördüm, yüreğimle yaşadım, yürürken düşündüm, okurken doyamadım, bir yandan hızlıca sayfaları çevirmek, bir yandan sayfalar bitmesin istedim. Vücuda
Yakma ZevkiRay Bradbury · İthaki Yayınları · 2020611 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.