Maeve Binchy
Maeve Binchy´nin en iyi romanı... Yalnız Kadınlar Sokağı´nı okurken rengarenk, yepyeni bir dünyanın içinde kaybolup gittiğiniz hissine kapılıyor, kitap hiç bitmesin istiyorsunuz. - The Seattle Times Binchy´nin en iyi romanlarından biri. - Kirkus Reviews Dostluk ilişkisinin insana verdiği hazlar ve hazırladığı tuzaklar üzerine yumuşacık bir roman. Kadınlar için, kadınlar hakkında, kadınlar arasında ultramodern bir aşk hikayesi. - Newsday Elden bırakması çok zor! -The RenverPost Tadına doyulmaz bir hikaye. - Elle
494 sayfa

10/10 puan verdi
Maeve Binchy'nin Türkiye'de yayımlanmış bütün kitaplarını okudum..En sevdiğim kitabı...Yazar kadınların hayatlarını,duygu ve düşüncelerini çok güzel anlatmış..Tavsiye ederim...Maeve Binchy vefat ettiğinde çok üzülmüştüm...Çok sevdiğim bir yazardı aynı zamanda...
7/10 puan verdi
Liseyi yeni bitirmiştim bu kitapla tanıştığım da ve hiçte sıkılmadan okuduğum bir kitaptı. Zaman zaman düşündüm bizlerde böyle cesaret var mı ? Başbaşka ülkelerde bambaşka hayatlar yaşayan iki genç kadından biri olduğunuzu düşünün ve evinizi değiştirin..
Puan vermedi
Hayatınızda üst üste felaketlere uğrasaydınız üstelik bu felaketler en yakınlarınız tarafından size yaşatılsaydı gururunuzu ayaklar altına alıp yine de size dönmeleri için onlara yalvarır mıydınız? Ne ezik ne de güçlü bir roman kahramanı ile karşılaştım. Hayatının tekdüze gitmesini isteyen, mutlu olduğuna inanan, evine bir yığın insan ordusunun girip çıkmasına izin veren ve kocasının bundan memnun olduğunu düşünen bir kadın Ria. Sonuç tabi ki aldatılma. Eşin daha sakin bir eve daha sakin bir kadına gitmesi... Ria'nın ise uzaklara gidip benliğini orada bulması ve İrlanda'ya döndüğünde artık telaşlı bir ev hanımı olmaktan çıkıp bir işkadını olmaya karar vermesi... Bunu başardı mı başaramadı mı kitabın en başlarında falcı cevabını veriyor bu nedenle son sayfalarında bu umudunun sadece sinyalleri var. Maeve Binchy'nin her romanı gibi kadın erkek ilişkileri üzerine kendini kolayca okuttu kitap. Bir de Ria'nın oğlu Brian şimdiye kadar okuduğum romanların içindeki en aptal ve sempatik çocuk karakter bana göre. Öyle bir oğlum olsaydı kafayı yemem işten bile değildi :)))
580 syf.
8/10 puan verdi
SPOILER İÇERİR Birbirinin hayatlarını etkileyen iki kadının öyküsünü okuyoruz aslında. Ben en başından alacağım. Kitabın ana kahramanlarından biri Ria, Ria iş yerinde Danny ile tanışır ona aşık olur
Yalnız Kadınlar SokağıMaeve Binchy · Dex Kitap · 20181,586 okunma
5/10 puan verdi
Tam bir ailenin içine giriş yapıyorsunuz. Onların sevinçleriyle ve yaşadıklarıyla değişik hissediyorsunuz. Dost denilen insanların neler yaptığı ya da dost görünümlü insanların ne büyük kötülükler yapılabileceğini okuyorsunuz.
10/10 puan verdi
Maeve Binchy ile beni tanıştıran kitap. yazarın dili sade anlatımı dingin bir deniz gibi. seneler evvel öyle çok sevmiştimki kitabı yazarın diğer kitaplarınıda okudum ancak zamanla veya yaş ile değişen beğenilerim yüzünden yeni bir kitabına başlama cesaretini bulamıyorum.. ama kitap güzel :)
9/10 puan verdi
BİTİRDİM.. Okul kütüphanesinBden aldığım bir kitap. Severek okudum ama her karakteriyle kavga ede ede okudum.(Yaşlı insanlar film yada dizi seyrederken hadi şunu yap bunu de çabuk ol gibisine
9/10 puan verdi
Ria'nin müthiş hikayesi .. Özlüyor muyum? Hayır O eski denetimsiz halimi özlemiyorum .Öyle olmadığıma seviniyorum Ama herkes gibi olmak isterdim.
Puan vermedi
Kalbi kırılmış, acısıyla baş etmeye çalışan ve birbirini hiç tanımayan iki kadın, evlerini değiştirmeye karar veriyorlar. Geçici bir süre herşeyden uzaklaşmak, kötü olayları arkalarında bırakmak için farklı ülkelerden birbirlerinin evine doğru yola çıkıyorlar. Amaçları her ne kadar kendi hayatlarından uzaklaşmak olsada, birbirlerinin hayatlarına dostlarına tanık olacaklar. Maeve Binchy nin bana ve daha çok bir okuruna göre en iyi kitabıdır.
7/10 puan verdi
"İtalyanca Aşk Başkadır" kitabının yazarı Maeve Binchy'den güzel bir kadın romanı. Maceradan ziyade yaşantı ve kişilik olarak apayrı yapıdaki iki kadın üzerinde kurgulanan bir deney romanı

Maeve Binchy
Maeve BinchyYazar · 28 kitap
Maeve Binchy, (d. 28 Mayıs 1940 - ö. 30 Temmuz 2012), İrlandalı gazeteci, kısa öykü yazarı ve romancı. İrlanda’nın başkenti Dublin’in dışında küçük bir köy olan Dalkey’de, 1940 yılında doğdu. Killiney’deki "Holy Child Convent" adlı, Katolik kız çocuklarının gittiği bir okulu bitirdikten sonra "University College"dan mezun oldu ve öğretmen olarak çalışmaya başladı. Yirmi üç yaşındayken, Kudüs’te İsa’nın son yemeğini yediği söylenen mağarayı ziyareti sırasında, dinsel inancını yitirdi. Daha sonra bir kibbutzda çalışmak üzere İsrail’e gitti. Yurt dışında bulunduğu sırada her hafta babasına, bulunduğu yerdeki hayatı ve savaş altındaki toprakları tasvir eden mektuplar yazdı. Babası, bu mektuplardan birini, Dublin’de yayımlanan "Irish Times" gazetesine 18 pound’a sattığında, Binchy’nin öğretmen maaşı, 16 sterlindi. Öykü tarzında kaleme alınmış bu mektup, Binchy’ye 1969 yılında "Irish Times"ın da kapılarını açtı. Böylece, haftada iki kez yazan ünlü bir köşe yazarı ve İrlanda feminist hareketinin ilk kadın editörü oldu. Londra’ya taşınan Binchy, burada daha sonra çocuk öyküleri de yazacak olan, BBC’nin sunucularından Gordon Snell’le tanıştı. Eşinin teşvik ve desteğiyle yazarlık yapmaya karar veren Binchy, çok sayıda öykünün yanı sıra, iki oyun ve kendisine Prag Film Festivali’nde en iyi senaryo ödülü kazandıran bir de TV oyunu yazdı. Maeve Binchy, "Evening Class" (İtalyanca Aşk Başkadır) adlı romanıyla uluslararası şöhret oldu. Maeve Binchy, eşi Gordon Snell’le birlikte yaşadıkları Dublin’de 30 Temmuz 2012'de ölmüştür
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.