Aralık 2014
Le Yark

Canavarım Yark olsun!
Puan vermedi·80 syf.·
2018 29. kitabı
Yark, yaramaz çocuklara alerjisi olan tuhaf bir canavar. Kitabın içerisinde çok güzel çizimleri olan hem yetişkinlerin okuyabileceği hem de çocukların okuyabileceği bir masal kitabı bu. Dünyanın her yerindeki çocuklar neden birbirlerine benziyorlar, aman Allah'ım bu canavar aç kalacak. Yark'ın baş etmesi lazım bu sorunla. Ama nasıl? Sanata mı soyunmalı? Kötü çocukları mı yemeli? Yemeden nasıl canavar okunabilir ki? Hem canavar olmasına ne lüzum var? Değişmez bir kanun değil ne de olsa. Bir çıkış yolu görünecek gibi.. Hadi bakalım. Masal okuyun. Bu masalı da okuyun. Eserin betimlemeleri çok küçük yaştaki çocukların korkmasına sebep olabilir. Bilemedim şuan. Ama ilk önce yetişkinlerin okuması ve buna göre karar vermesi gerekir. Masallar okunmaya devam etsin nolur!
YarkBertrand Santini · Büyülü Fener Yayınları · 201431 okunma
çocuk bunu okusa..
2025 1. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2025 12:49
Çocuk kitabı diye geçiyor ama ben bir ebeveyn olsam asla bunu çocuğuma okutmazdım. Yark denilen canavarın çocukları nasıl yediğinden öylesine bahsetmiş ki sanırsın bana çoook aç bir insan iskender yiyor. Kötü çocuklara dokunmayıp(çünkü canavarımızın midesi hassas ve kötü çocukları yiyince rahatsız oluyor) iyi çocukları hapur hupur yemesi, mesaj olarak rahatsız edici. Çocuklara kitap okutulmadan önce bence yetişkinler o içeriklere detaylıca bakmalı. Çocuk içeriğinden çıkarsak fena bir kitap değildi.
YarkBertrand Santini · Büyülü Fener Yayınları · 201431 okunma