Yazı Bilinci

Cemal Şakar

Yazı Bilinci Sözleri ve Alıntıları

Yazı Bilinci sözleri ve alıntılarını, Yazı Bilinci kitap alıntılarını, Yazı Bilinci en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
U. Eco
"Sonuçta, yaşamımız süresince, bize neden dünyaya geldiğimizi ve yaşadığımızı söyleyecek bir ilk öykünün arayışı içindeyiz"
Sayfa 39 - Hece Yayınları Birinci BasımKitabı okudu
Durmaksızın önümüzde akan bilgi ırmağında sele kapılmış gibiyiz.
Sayfa 80 - Hece Yayınları Birinci BasımKitabı okudu
Reklam
Sezai Karakoç
"İnsandan insana şükür ki fark var."
Sayfa 51 - Hece Yayınları Birinci BasımKitabı okudu
Nuri Pakdil
"İnsanın özü artık yok. Tüm çılgınlıklar buradan kaynaklanıyor olmalı."
Sayfa 84 - Hece Yayınları Birinci BasımKitabı okudu
Burhanettin Tatar
"Her anlama, sonuçta - şayet yanlış değilse - eksik anlamadır."
Sayfa 34 - Hece Yayınları Birinci BasımKitabı okudu
Eğer insan dünyayı kendisine izah edebileceği bir alan açmazsa bu kez dünya ile arasında tuhaf bir boşluk kalır. Ve insan, bu boşlukta benzersizliğinin yalnızlığını yaşar. Ancak dünyaya nereden ve nasıl bakacağını belirleyerek bu boşluğu kaldırır ve kendisini dünyaya yerleştirir. Bu yerleşiklik onu zaman ve uzamda kaybolmaktan korur. Böylece diğer insanlarla arasında mekansal bir birliktelik sağlamış olur. Bu mekansal birlik onu dünyevileştirir; ona diğer insanlar gibi olduğunu öğretir.
Sayfa 45 - Hece Yayınları Birinci BasımKitabı okudu
Reklam
Söylenmeyenlerin her zaman söylenenleri aştığını biliyoruz. Özellikle sanatsal metinlerin okunmasında önemli olan; kelimelerin görünür alemdeki bildiğimiz şeylerle birebir örtüşmesi değil, satır aralarında söylenmeden geçilen ama metni oluşturan temel neden olan anlam öğelerinin kavranmasıdır.
Sayfa 33 - Hece Yayınları Birinci BasımKitabı okudu
Sanatçı bir kılavuzdur. Sanat ise bir noktaya varmanın değil, Enver Yılmaz noktayı sonsuz ve hudutsuz aramanın davasıdır. (NFK)
Insan işaretleri/ayetleri anlamlandırarak kendine has bir evren kurar. Burada kendini ifade edecek dili bulmada yalnızdır. Bu yolculuğunda ona kimse eşlik edemez. İnsan bu kurguladığı evrenin içine çekilir ve dünyayı buradan görür. Bu sadece ona özgür dünyadır ve sadece bildiği/anlamlandırabildiği işaretleri içerir.
Yazan varlık ötekini bulmak ve ona kavuşmak isteyen bir varlıktır; yazısında iki kez ötekine yönelir: İlkinde yazısının konusu, ikincisinde ise amaç olarak. Ötekine ulaşma sevgisi, yazma ediminin temelini oluşturur. Bu ise ona bir şey söyleme ve bir dilekte bulunmak fırsatı verir.(Vefa Taşdelen
Reklam
Noksanlık insanın esas özelliklerindendir ve onu hep inde taşır.
Curtius'a göre dünya ile doğanın kitaplar olarak algılanması Katolik kilisesinin öğretisine dayanır. Ortaçağın ilk mistik düşünürleri bu benzetmeyi değil almışlardır ve zamanla klişeleşmiştir. Dünya birlikte elbise, 16 yüzyıl İspanyol mistiği Fray Luis de Granada' ya göre dünyadaki şeyler de bu kitabın yazıldığı alfabenin harfleriydi.
Dil bütünüyle kuş atamadığı hakikaten benzetmeler, misaller, sembollerle işaret eden bir araç konumundadır. (M.Erol Kılıç)
Hamdi Yazır'a göre lisan, Âdem'in hilafetinin eseri değil, hilafetinin sebebidir.
36 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.