Yazı ve Yalnızlık

Oğuz Demiralp

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 0.0
Erkek% 0.0
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Oğuz Demiralp
Oğuz DemiralpYazar · 14 kitap
1952′de doğan Oğuz Demiralp, ilk yazı ve çevirilerini 1973 yılından itibaren Yeni Dergi’de ve kuruluşlarında rol oynadığı Yazı, Soyut ve Oluşum dergilerinde yayımladı.Demiralp’in 1980′lerde yazıları Tan, Yazko Edebiyat ve Gergedan dergilerinde yayımlandı. Demiralp, “özel bir metafizik kurmaya yöneldiği” eleştirel denemelerinde Abdülhak Şinasi Hisar, Oğuz Atay, Yusuf Atılgan,İsmet Özel üzerinde çözümleyici bir yaklaşımla durdu; ilk kitabı “Kutup Noktası:Ahmet Hamdi Tanpınar Üzerine Eleştirel Deneme”de, Tanpınar’ı öznel bir okuma perspektifinden işledi. Demiralp’in Alman düşünür Walter Benjamin üzerine yazdığı “Tanrı Bakışlı Çocuk: Walter Benjamin Üzerine 49′a Parçalanmış Deneme” 1995′te, “Kör Okur: Sadık Hidayet Üzerine Kör Baykuş Merkezli Okuma Denemesi” ise 2001′de Yapı Kredi Yayınlarından çıktı. Denemelerini “Okuma Defteri”, “Yazı ve Yalnızlık” ve “Satırlar Arasında Aylaklık” adlı kitaplarda toplayan Demiralp’in “Gönderilmemiş Kartpostal Yazıları” adlı, ziyaret ettiği 49 şehirden izlenimlerini içeren bir kitabı da bulunuyor. Bir dönem Türkiye’nin Avrupa Birliği Daimi Temsilciliğini yapan Büyükelçi Oğuz Demiralp AB Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır. Oğuz Demiralp evli ve iki çocuk babasıdır.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Kitle Kültürü
Kitle kültürü deyince tüketim toplumunun çalışma sürecinin dışında okuduğu, seyrettiğim, dinlediği, eğlenme ve vakit geçirme adına yaptığı ne varsa hepsi içine girer. Aslında halk sanatının da günlük yaşama düzeni içindeki tanımı böyle yapılabilir. Gelgelelim aralarındaki ayrım, kitle kültürünün öznesinin kitle olmamasıdır. Kitle kültürünün asıl öznesi anamalcı düzendir.
Sayfa 112Kitabı okudu
Aydın mı Entelektüel mi?
Batı'da entelektüelliğin ölçüsü zihinsel etkinlik, üretimdir. Sanat, bilim, düşünce adamları ile sınırlanmıştır entelektüeller topluluğu. Entelektüele toplum içinde belirli bir bölge ve belirli bir üretim görevi verilmiştir. Entelektüelden toplumu yönetmesi değil, konuşması, eleştirmesi beklenmiştir.
30 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.