Yazı ve Yazgı

Hüseyin Su
Yazarın, soluk aldığı gibi yazması gerektiği öğütlenir. Sözü edilen yalnızca yazının ontolojik bağlamı değil; burada yazma eyleminin doğallığının ve taşıması gereken uyumun da vurgulandığını göz ardı etmemek gerekir. Buna, yazı eyleminin temelindeki haşinlik de denebilir. Yazı ve Yazgıdaikı yazıların tamamı, bu dikkatlerin, düşünürken ve yazarken nasıl gerçekleştirilmesi gerektiği noktasında yoğunlaşmakta. Bu nedenle Silâhlı Sayfalarda düşünce çabasının gerçekleşmesi için sağlıklı bir zihni yapıya nasıl sahip olacağımız ve nasıl koruyacağımız konusunda ayıklayıcı bir arayış içinde olunmaya çalışıldı. Yazı ve Yazgıdaysa bu ayıklayıcı arayışın sonucunda ulaşılan zihnî yapıyla birlikte hasıl olan düşüncenin söze ve yazıya dönüşürken, yazarından ya da muhatabından kaynaklanabilecek kazalar sonucunda uğraması muhtemel olan marazı hâllerden korunma ve kurtulma yollarına dikkat çekilmeye çalışıldı. Düşünce melekemizle dilimizin korunmasının, düşünürken de yazar ve konuşurken de insan kalbinin asıl etken olması, sözün tutumlu kullanılması gerektiğini sürekli göz önünde bulundurmanın önemine vurgu yapıldı. Yazılanların ve söylenenlerin hepsine önce kendimizin ihtiyacı olduğu elbette unutulmadı ama yazılı ve sözlü eylemlerimiz üzerinde hep birlikte düşünmeye bir çağrı olduğu da çekincesiz izhar edildi (Tanıtım Bülteninden)
238 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

238 syf.
9/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Öncelikle Hüseyin hocama bu kıymetli çalışmasından dolayı can-ı gönülden teşekkür ediyorum! Kendisinden kısa süreliğine de olsa bizzat ders almış birisi olarak kitabı büyük bir zevkle okuduğumu belirtmek istiyorum. Okurken sanki Hüseyin hocam karşımda oturuyormuş ve biz sohbet ediyormuşuz gibi hissettim. Özüyle tanıştığım hocamı sözünde de aynen buldum. Kendi ağzından dinlediğim hayatına dair anekdotları kitapta da bulunca hem sevindim hem de o kıymetli derslerimizi yad ettim. Kitabın içeriğine kısaca değinecek olursam; aslında kitap yaptığım alıntılardan da anlaşılacağı gibi iki ayrı çalışmadan oluşuyor. I. Silahlı Sayfalar ve II. Yazı ve Yazgı. Birinci bölüm varlık üzerine sorgulama ve düşünceleri ön plana çıkarıyor ve yazar okura sürekli sorular yöneltiyor. İkinci bölümdeyse yazmak eylemi birbirinden farklı perspektifen mercek altına alınıyor ve kalemin/kelimenin varoluşundan günümüzün popüler kültürüne kadar edebiyata her yönden ışık tutuluyor. Bilhassa yazan ve yazmak isteyen insanlara kılavuz niteliği taşıyan bir eser. Bütün bunlar Türk ve Dünya edebiyatından alıntılarla ve Hüseyin hocanın kendi yaşanmışlıkları ve tecrübeleriyle süsleniyor. Bu kitaptan bana altını çizdiğim onlarca cümle, yöneltilen sorulara cevap arayışlarım ve yazma konusunda yaşadığım iç sıkıntılarımın silkelenmesi kaldı. Edebiyat ile ilgileniyor ve yazıyorsanız/yazmak istiyorsanız muhakkak okumanız gereken bir eser diye düşünüyor, yürekten tavsiye ediyorum!
Yazı ve Yazgı
Yazı ve YazgıHüseyin Su · Şule Yayınları · 201422 okunma
238 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
İlk bölümünde sık sık not aldığım ikinci bölümünde ise bölümün beni heyecanlandırmasından kaynaklı olarak not alma ile okumayı bölmek istemediğim kısacası çok istifade ettiğim, çok güzel bir kitaptı. Kitabın ilk bölümü olan silahlı sayfalar, yürümeye niyet etmişlere verilen tavsiyelerden oluşuyor. İkinci bölümü yazı ve yazgı ise daha çok kalemiyle yürümek isteyenlere verilen tavsiyelerden, yazarların yazma alışkanlıklarından, okumalarından, okumanın öneminden, okurken, yazarken dikkat edilmesi gerekenlere kadar pek çok konudan bahsediliyor.
Yazı ve Yazgı
Yazı ve YazgıHüseyin Su · Şule Yayınları · 201422 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.