Neden felsefe bazılarına baş ağrısı verir, bazılarının kafasını karıştırır ve bazılarına yıkıcı ve tehlikeli görünür? Peki nedir acaba felsefe?
Antik dönem Yunanlıların sorduğu sorulardan yola çıkan bu rehber kitap, hayatı sorgulayan sorulara çağlar boyunca verilen yanıtların izini sürerek, Batı felsefesinin son 2500 yıl içindeki gelişimini özetliyor.
(Tanıtım Yazısından)
Kitap felsefe tarihine kısa bir bakış olarak düşünülebilir. felsefeyi anlamak için yeterli değil ve zaten öyle bir amacı da yok. Yeni başlayanlar demesi de zaten bundan sebep. Benim kitapla ilgilimi sevdiğim kısım tarih okumayı sevmeyen biri olarak karikatürize ettiği filozofların dile gelmesi ve sohbet havası diyebilirim . Ayrıca günümüz unutulmuyor, dokundurmalar yerinde ve sorgulayanı sorgulama kitap boyunca devam ediyor . Kimi zaman bir köle felsefenin asıl onun için gerekli olduğunu söylerken , bir işçi Locke 'ye benim emeğime ne olacak diye sorabiliyor. Derin bir konuyu unutmuyor KADIN nerede diye soruyor habire , felsefenin erkeklik maskesine, tutarsız ve kör oluşuna içerliyor. İlginiz varsa okuyunuz.
Akademik olmayan, eğlenceli çizgi felsefe kitabı. Genelgeçer ve popüler filosoflar işlenmiş. Felsefe için başlangıç kitabı demek sav olarak kalır ama felsefe ile gülümsetmek yerinde ve dayanaklı bir tanıtım savı olurdu. Orta son ve lise öğrencileri için eğlenceli okuma ve öğrenim, bilenler içinse keyifli bir okuma olur. Benim için tek olumsuzluğu, sanki yarım kalmış bir proje gibi. Devamı gelmemiş. Açıkçası gelse, yine eğlenerek ve keyifle okurdum.
İyi okumalar..
Felsefeyi kolaylaştıran her şeyi seviyorum. Çok güzel hazırlanmış, emek kokan bir kitap. Özellikle ortaokul-lise için felsefeyi sevdirme adına mükemmel. Çizimler ayrı bir güzellik zaten. Okunmalı :D