İlkokuldan beri tanıdığımız suluboya hakkında gerçekten neler biliyoruz? Suluboya tekniği gerçekten göründüğü kadar zor mu? Elinizdeki kitap korkularınızın yersiz olduğunu göstermektedir. Suluboya resim yapmayı gerçekten istiyorsanız, kitabın izlenmesi kolay ve zengin görsellerle tasarlanmış yapısı sayesinde, amatör bir suluboya ressamı olabilirsiniz. Gerisi artık sizin kendinizi geliştirme arzunuza bağlı.
Merhaba️lar :)
Geçen yıl bu zamanlarda karakalem yapmaktan çok sıkılmıştım ve sosyal medyada takip ettiğim resim sayfalarında hep boyalarla yapılmış renkli resimler karşıma çıkıyordu. Bende merak ediyordum. Sonra okul boyası denilen ucuz boya ile suluboya resmi yaptım. Yaptığım resim pofidik bir baykuştu. Babam, Amcam, ailedeki herkes o kadar çok beğendi ki. "Daha çok yapmalıyım suluboya resimleri" diye düşündüm. Fakat o kadar bilgisizdim ki. Resmi çok sevmeme rağmen pek bir bilgim yoktu suluboya hakkında.
Kitap fuarında arkadaşımla gezerken buldum bu kitabı. 'Yeni Başlayanlar İçin Suluboya.' Kitabı gördüğümde ilk düşündüğüm şey şu oldu "İşte aradığım kitap bu!" Hemen kitabı aldım.
Suluboya yapmak kolay değil. Özel bir kağıdınız olması lazım. Bunun sebebi ise şu; normal kağıt suyu emmiyor, kağıt fazla suyu alınca parçalanıyor. Suluboya kağıdı ise tam ideal. Benim tercihim ise grenli suluboya kağıdı. Birde profesyonel suluboyalar var. Ben tablet boya kullandığım için Winsor&Newton aldım. Minicik olmasına rağmen koca bir dünya saklıyor içinde. Boyaları küçümsememek lazım
Bu kitabı iyi ki almışım dedim. Çünkü bu kitap sayesinde öğrendim çoğu şeyi. Rehberim bu kitap oldu. Kullandığım boya, kağıtlar ve suluboya ile ilgili herşeyi ilk olarak bu kitaptan öğrendim ve uyguladım. Hala ara ara kitabı açıp okuyorum.
Zamanla beraber geliştim suluboya konusunda. Eğer çizimlerimi incelemek isterseniz, çizimlerimi paylaştığım instagram sayfama bakabilirsiniz.
instagram.com/kitapcilgini
Okuduğunuz için teşekkür ederim Sanatla, kitapla ve müzikle kalın.... ️