Yeni Türk Edebiyatı Sayı - 12 (Ekim 2015)

Yeni Türk Edebiyatı Dergisi
0 Kişi
Okunma
Beğeni
Görüntülenme
FATİH ALTUĞ-CANAN BALAN “Kaybederim Kendimi Ben Filmin Gidişinde”: Nâzım Hikmet’te Sinema İzleği ADEM CAN Şiir Üzerine Yapılan Çalışmalarda İmge Terimi SİNAN ÇİTÇİ Munis Fâik Ozansoy’un Yarım Kalmış Komedisi: “Aşk ve Tesadüf” Oyunu İNCİ ENGİNÜN Ahmet Mithat’ın “Gazi Osman” Oyununa Dair Eleştirisi MEHMET KARAKOÇ “Çocuk ve Yuva” Dergisinin Çocuk Edebiyatına Katkısına Dair MURAT KOÇ Tanpınar’ın Kaleminden Dede Efendi HALEF NAS Mizancı Murat ve İsmail Gaspıralı’nın Telif ve Tercüme Eserlere Dair Eleştirel Yaklaşımları CAFER ŞEN Refik Halit Karay’ın “Gözyaşı” Öyküsünde “Ya ... Ya ...” İmkânsız Zorunlu Seçim Mantığının İşleyişi OKTAY YİVLİ Öyküyü Göstergebilimle Okumak: “Sonsuza Kalmak” SÜHEYLA YÜKSEL Tevfik Fikret’in Şiirlerinde Duyguların “Müşahhas Çehre” Olarak Tasviri BELGELER Metin And’dan Nahit Bilga’ya Bir Mektup İnci Enginün Ercümend Ekrem Talu’nun Bir Mektubu Ömer Özcan KİTAPLAR Tanpınar’dan Notlar ve Düşündürdükleri İnci Enginün Bir Kalem İşçisinin Anatomisi: Mahmut Yesari’nin Hayatı ve Hikâyeciliği Fatih Alper Taşbaş Ahmet Mithat Efendi ve Edebiyat Taner Tunç
229 sayfa

Yeni Türk Edebiyatı Dergisi
Yeni Türk Edebiyatı DergisiYazar · 1 kitap
Yeni Türk Edebiyatı: Hakemli Altı Aylık İnceleme Dergisi ISSN: 1309-5650 Editör: Hatice Aynur Yayıncı: Dergah Yayınları A.Ş. Yayın Formatı: Basılı Yayın Dili: Türkçe Yayına Başladığı Yıl: 2010 Yeni Adı Zemin: Edebiyat dil ve kültür araştırmaları Yıllık Yayın Sayısı: 2 Yayın Yapması Gereken Aylar: Nisan, Ekim
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.