Yerçekimi

Ocak 2014
Can Yayınları
9789750719349

2020 779. kitabı
Romanın kahramanı, yakın zamanda eşinden boşanmış bir çevirmen. Çok büyük bir zaman kaybı. Vaktiniz çoksa okumayı deneyebilirsiniz ama uyarmadı demeyin. Benim için çekici olmayı başaramadı.
YerçekimiFatih Balkış · Can Yayınları · 201433 okunma
·184 syf.·
2020 18. kitabı
Yani tam bir hayal kırıklığı yaşadım. İçerik öyle boş ki. Konu, üslup, kurgu, derinlik, kısaca hiçbir şey bulamadım. Karakterler çok itici ve yabancı geldi. Sanki her boşanmış kadın ve erkek önüne gelen herkesle her şeyi yapacakmış gibi ve bunun da normal olduğunu savunuyor. Yazarın yurtdışında yaşamış olmasından kaynaklı sanırım. Özümüze aykırı olan her şeyin bize ne kadar zarar vereceğini gördük ve görmeye de devam ediyoruz.
YerçekimiFatih Balkış · Can Yayınları · 201433 okunma

Fatih BalkışYazar · 4 kitap
1977’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dramaturji ve Tiyatro Eleştirmenliği bölümünden 2002’de mezun oldu. Bir süre Bahçeşehir Üniversitesi’nde Sanat ve İletişim yüksek lisansına devam etti. Stüdyo Oyuncuları’na katıldı. Düzenli olarak Radikal Kitap, Yolculuk, Hürriyet Gösteri gibi dergi ve gazeteler için edebiyat eleştirileri yazdı ve yazarlarla söyleşiler yaptı. Halen Stüdyo Oyuncuları’nda “kurmacanın tasarımı” adlı bir ders veriyor ve metin yazarlığı yapıyor. Edebiyatı; Tim Parks’ı, Salinger’ı, Jeff Noon’u, Laclavetine’i, Echenoz’u, Bernhard’ı, Kayacan’ı ve Sevim Burak’ı, oyunları; Marlowe’u, Stoppard’ı, Osborne’u, Aksal’ı, sinemayı; Wenders’i, Kurosava’y›, Hitchcock’u müziği; The Cinematic Orchestra’yı, The Smiths’i, New Order’ı, felsefe, sosyoloji ve antropolojiyi; Ortega y Gasset’yi, Schopenhauer’i, Harvey’i, Baumann’ı, Zerzan’ı kitap toplamayı, kentte bir flaneur olarak dolaflmayı, devleri ve cüceleri, İzlanda sagalarını, masalları, Beyaz Geceler’i ve kedileri seviyor.